OO DPS Kotor: Ozvaničeno vanredno stanje i kriza vlasti u Opštini Kotor

18
OO DPS Kotor

Bez zadrške ignorišući Zakon po ko zna koji put, Predsjednik Opštine Kotor zloupotrijebio je svoj položaj i još jednom unizio odbornike, ali i instituciju Predsjednika Opštine kao lica odgovornog za njeno pravilno funkcionisanje.

Skandalozna odluka predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četri Opštinska preduzeć. (Vodovod i kanalizacija Kotor, Komunalno Kotor, Turistička organizacija Kotor, OJU Muzeji Kotor) predstavlja krunu bahatosti licemjernih lokalnih moćnika.

Poštovani građani, predsjednik Jokić je iskoristio Zakon o lokalnoj samoupravi (član59.) koji se kaže da Predsjednik Opštine privremeno donosi akte iz nadležnosti Skupštine ako skupština nije u mogućnosti da se sastane ili je iz drugih razloga onemogućen njen rada.

Dakle stavljanjem potpisa na ove akte, šef kotorske izvršne vlasti je priznao da više ne postoji većina u lokalnom Parlamentu! Priznao je da više nema podršku, i da je iz očaja, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, vrlo izvjesno ignorišući i svoje koalicione partnere, obesmislio rad Skupštine. Oni su odavno dokazali da ih zakoni države Crne Gore ne zanimaju, a sada su počeli da im se i rugaju. U ovoj demonstraciji sile i presedanu zbunjuje nas nedostatak reakcije predsjednice lokalnog parlamenta, gospođe Dragice Perović, koja mora da zna da je ovakvo ponašanje mladog kolege iz izvršne vlasti direktni atak na rad zakonodavne institucije na čijem je čelu. Štoviše, očekujemo reakciju svih činioca Kotorske koalicije čije je cijelo funkcionisanje davno obesmišljeno i svedeno na kratkoročni interes. Sada je samo pitanje, da li će se zarad tog interesa preći i preko anuliranja vrijednosti Parlamenta. Možda bi bilo kolegijalno da neko od članova koalicije, ko već ima višegodišnje iskustvo u kotorskim koalicionim odnosima samo sa različitim partnerima, ukaže mladom Predsjedniku da ovo nije poligon za igru već naš Grad! Da ovo nije vježbanka, nego lokalna uprava. Da ovo nije privatna firma iz Beograda u kojoj je stekao jedino radno iskustvo u životu, makar i na papiru.

Bahatost je uzela maha pod snažnom podrškom interesnih grupa, a nipodaštavanje Skupštine je samo još jedan u nizu bezprizornih poteza arogantne lokalne vlasti, kojoj je došlo vrijeme da kažemo adio!

Informativna služba OO DPS Kotor

18 KOMENTARI

 1. …U Srnoj Gori -zbori i tvori:” SLOBODNO je sve što USTAVOM i ZAKONOM NIJE zabrajeno!!!…Svako je OBAVEZAN da se PRIDRŽAVA USTAVA i ZAKONA…”!!! Ka što se PRIDRŽAVA ČOEK_PREŠEDNIK O p š t i n e-više od polovice naroda Kotora i okolice>/istini za volju-a nije i neće nigda biti po volji neoopozicije-“strasnih dilera”-iskopnika naše malcke opštine Kotor- u domovini naše malecko više- domovine Srgaste Crne Gore/(poodavno-drevnog grada Kotora-e bome e..)<-kuku i lele sa vama svima i brez vas-evo brezmalo trideset obadalih godina-januara…uludo prođerdanih-o trošku neoupotebljivog DEMOSA-senca CRATIS"!!!!…

 2. Ja bih dao nove izbore ali snp sdp i lp ne bi imali odbornika zato cute i otimaju mladima buducnost….ima li u ovim pomenutim strankama odbornika ispod 70g?

 3. Ovaj velicanin misli da je prevelik pa da moze velicanstveno trositi novac iz gracke kase, al ne krivite ga toliko bar je vekikodusan kad je u pitanju njegova kumica. Inace ekipo koja po fb-u pominjete slavka pogledajte vi malo sebe i to bukanje i straho vlada ne pije vam vodu, vide kotorani ko je dje. Da ste ispunili predizborna obecanja i da radite posteno nebi vas niko spominao, prema tome glasacki listici ce pokazat ko je kako radio.

  • Pasali su kotorani…sad nam vlaji kroje kapu…..
   kralj Nikola je izumio izbore kamencicima…kad se kamen ubaci u kutiju pravasa ili zelenasa svako cuje zvuk..sad je kamen zamijenjen selfijem sa ticketom

   • ..manjinski VLAI(u promilima brojani-popisivani”-kako ih primorski Dalamtinci još zovedu ŠKUTORI-za brda Dalamtinska oliti PASTIRI-ČOBANI..čiji preci su šljegli u čoporima u Boku Dukljansku-Ccrnogorsku u brijeme okupatora Austrijana.od 1817 na ovamo-ČOPORI na ČOPRE okupatora sa zapada i ševero zapada Jevrope!!! Da,da VLAI-VLAI, VLAIĆI-a ovizi te danas LAJU po ovijema portalima-OBER VLAIĆI -po naški ČOBANI-sa”BRLOČE”-diplomama svake vrste-samo ne one ljucke!..Naime-obrazovanih na “prestižnim fafulittima-od pnineza” u nizu od Bara do Novoga-svraćenjem u Kotor!!!

 4. Ovo da uradi se nije usudio jos niti jedan predsjednik opstine
  Ruga se sa zakonima
  Sta se desava ,,vanredno,, da se ne moze sazvati skupstina?!?!?!

 5. Poštovani građani...pristaše naše od iskona DrPiSveto i šinjora Đuke..sve što nije za nebesa svezano...

  ….sve što nije za nebesa svezano-zato ja kažem sebi(vama)zdrelo je brijeme..da se podvrgnete aperacijama..bušenja moždanih rupa(bezdanjih kaverni?)-za skladištenje “pustih želja-smjene pešednika-najdalje do kraja kolovoza-kako je planirano u našemu planu i programu-za tekuću godinu…u cilju olakšanja “gutanja zloupoteba položaja od bande prešednika Opštine Kotor-brez pedigreja”(?)-nazočnog Vladimira Vukajlova Jokića-“dvopolnog državljanina” Domovine Crne Gore i naših susjeda.nekadašnje “majke srbije”,,,koje se OČITUJU u SKANDALOZNOJ odluci prešednika Jokića,kojom je SAMOVOLJNO,umjesto Skupštine tj,PREDSTAVNIKA GRAĐANA >(odbornika koji se to đaolje ne pitaju ni od svojije “donjije gaća”-evo brezmalo tridest godina- propadanja naše malecke Domoovine-opštine..sve za spas i u interesu spašavanja “srpstva i kosovo”-koje teče po planu “zapadne demokracije-NATO-OTAN (čitajući ZRCALO)(i) na Prčanju sve duplirano-ka u našoj Domovini -dvovlašće(pozicija-opozicija…senca poštena “in tele gencija”..?)<-duplikati jedne crkve-jedne vjere..i ostali-falsifikati..STVARANI "mukotrpnim dano-noćnim rabotama pod okriljem mraka"- činbenika sa "sa diplomama BRLOČ"…u potonjih brezmao trdeset-januara…?!

  • Jole okoreli farabunt,i voajerista samo trabunja…ni anke da je filozofiju studirao.Greota te ga je sustigao alchajmer inače bi opet đe po sudovima pravdao fatanje za vrat medicinskom dokumetacijom.Stalno su mu bekice iz mladijeh dana na pamet,a budante su mu okračale od visinskijeh priprema.Jole dosta blejanja i ablejanja,pušti nas stat

   • …okoreli “crnogorosrboljubac”danu zableji-zarkoći ka gudin-dal nas još onako “sdušno” VOle diš..te smo ŠLJEGLI na naše DUKLJANSKO-CRNOGORSKO more..đe su sve puškarnice sa palaca bokeških okrenute prema nama gore-a ne prema CIVILIZACIJI-moru…O…O…J…i tebi i sličnima tebi za NAVIJEK-đe čuješ-đe čujete nesoji od nesoja-potomci predaka kopiladi bečkih konjušara-sjatili se na naše more u doba okupacije od bande vaše Austrijane…!!!!!!

    • A ma si izduvao dizne Jole.
     Ne dodje Ti na bazen, nemoj ni dolaziti, kisaj gambe lunge u
     mandrac na perzagno.
     Ovdje se danas gradelaje meso i
     paprike, dolaze skerzzi od Suranja
     sa strudelom jabukovim.
     Ima li kod Tebe poigrista i veselja?
     Sabiras li jos informacije iz proslih
     carstava? Nema vise carsava?
     Lencuni ispisani mukama ?

    • E moj Raggacino, pomami se čovjek kao da si mu neznam što rekao.Dobro je što su mu mudantine okrćale i treba da bude sretan, jer je njemu od Boga podareno da raste i posle osamdesete. E jedino što treba provjeriti je, da li mu je na donjim gaćama šlic na gu.icu.
     Mislim da Ljuta zna odgovor!

   • ..DA MI OBJASNI-DOOBJASNI…a đe mi se u zbog čega mi se “ZAGUBIO -sinoćni FOJ”-svezan za komentar nazočnog Raga cine..da” ..ga je sustigao alchajmer inače opet đe po sudovima pravdao fatanje za vrat medicinskom dokumentacijom…”?! Ako ne smijte od suda Kotorskoga-osnovnoga..>(od raznije “krstonošića”)(nije dati-podaleko nismo ni od tega-vojna tajna-državna tajna-dati)<ISTU KAKO JE JORDAN Radovana DRINJAK-iz Prčanja oslobođen od LAŽNE i PODMETAČKE optužnce-"u naravi OTUŽNI PRIEDLOG"-recite gospon "lektor-redaktoru"-da ne smijete objavljivati takve ISTINE-koje su ponizile i onako samoponižene sudske instance-distance unutar Kotorskog zaljeva-sa sjedištem na Benovo-"istočna tribina" na stadionu Bokelja..u Kotoru-u doba Infombiroa-1948-1956 -kad su trobine "preskane" na potok ZVIJER onjak…đe se fuzbal-kotorski sve više- vrti okolo naokolo "prostora-najbliži krivičnoj odgovronosti-poslovanja ovega "uzornoga-privrženoga tima"-svakoj Vlasti-koja dodi-onisu joj naredni"?!!!
    Ljepe pozdave vam polučujem-izravno iz ubavog Don Nikovog/Lukovića) Prčanja…!!!

 6. Što ,to vas čudi??
  Mnogo toga do sad je upravo samovoljom junoše predsjednika i njegovih klikeraša, sto se igraju vlasti klikerima,počev od kume do madam Ure itd.

 7. Ma svi grijese….i to je ok
  Ali sa koliko arogancije i bezobraštine Jokić negira činjenice kada nesto zabrljiva, e to je nevidjeno.
  Mislim da je mali malo prećerao!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].