OO DPS Kotor: Pitamo se da li kotorski SDP preispituje povjerenje u sopstvenu partiju

2
Opštinski odbor DPS Kotor

Ne postoji ni jedan objektivan razlog zbog koga odbornici SDP-a nijesu prisustvovali sjednici Skupštine Opštine Kotor, koja je zakazana u skladu sa zakonskim obavezama i uz saglasnost predstavnika svih odborničkih klubova, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.
Kotorski DPS-a navodi da su u koncipiranju Izvještaja o radu predsjednika Opštine, koji je danas trebalo da bude razmatran, aktivno učestvovali predstavnici SDP-a, koji pokrivaju značajna mjesta u lokalnoj samoupravi, kako među najbližim saradnicima predsjednika Opštine, tako i na čelu nekih od ključnih sekretarijata.
– Posebno naglašavamo da tokom prethodne godine nije bilo ni jedne primjedbe na rad lokalne samouprave, kao ni na odluke koje su predložili koalicioni partneri u izvršnoj lokalnoj vlasti i u kotorskom parlamentu. Stoga, ostaje potpuno nejasno kojim su se razlozima rukovodili odbornici SDP-a kada su odlučili da ne prisustvuju današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta?
Moramo naglasiti da su sve odluke donešene na zasjedanju lokalnog parlamenta koncipirane na osnovu razgovora na kolegijumu predsjednika Opštine, predsjednika Skupštine opštine Kotor, kao i na koalicionim sastancima, te da su sve donoštene konsenzusom.  Ako u prethodne tri ipo godine zajedničkog vršenja vlasti nije bilo problema u njenom funkcionisanju, onda je jasan motiv manjeg koalicionog partnera da pritiskom sprovede namjere vrha svoje partije, koji želi da izazove krizu vlasti u Kotoru, samo par mjeseci pred održavanje redovnih lokalnih izbora, kaže se u saopštenju kotorskog DPS-a i konstatuje da do sada u Kotoru nije bilo bilo govora o krizi unutar lokalne koalicione vlasti, pa zato čudi da kotorski SDP odjednom pominje “produbljivanje krize”.
U kotorskom DPS-u se pitaju da li SDP u ovom trenutku preispituje i povjerenje u svoju partiju ako, kako naglašavaju, traže “garancije za vlast izbornog povjerenja i dogovor političkih subjekata, podjelom izbornih funkcija u opštini Kotor.” DPS je u cjelosti poštovala postizborni koalicioni sporazum, u skladu sa slobodno izraženom voljom građana Kotora, koji su svojim glasom dali mandat političkim subjektima za sklapanje principijelnih koalicija, a sve u cilju ostvarenja programskih ciljeva proklamovanih prije izbora. Za DPS je neprihvatljivo mijenjanje izborna volja građana, zato što na nivou lokalne samouprave zakonski nije moguće u vrlo kratkom roku ostvariti naum SDP-a, pritom ne zanemarujući činjenicu da opštinu Kotor čekaju značajne aktivnosti na realizaciji započetih infrastrukturnih projekata, a sve u skladu sa programima usvojenim na sjednicama lokalnog parlamenta, čiji je kreator bila i SDP.

Kotorski DPS očekuje što skoriji nastavak sjednice SO, na kojoj će se raspravljati o svim tačkama dnevnog reda, kako građani Kotora i njihov kvalitet života ne bi trpjeli zbog političke neodgovornosti odbornika SDP-a.

2 KOMENTARI

  1. Opštinu Kotor čekaju značajne aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata. Što su to realizovali za 4 g. od najavljenih projekata. Sad se najavljuje Žičara, koja će biti realizovana i kao hotel Fjord, kao zaobilaznica, pothodnik kod Luke, prodaja Luke koja je jedina sigurna.SDP u lokalnoj samoupravi ima 4 čovjeka a u opštinskim služabama je zaposleno 500 ostalih vjerovatno po nalogu DPS-a. Kriza postoji pa neka se neko zamisli kako je riješiti. SDP M makar pokušava a DPS se utaborio i čeka nove izbore. Bolje i Izbori nego Katnić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]