OO DPS Kotor: Agencija za slobodan pristup informacijama potvrdila – Vladimir Jokić krio dokumenta o finansiranju promocije Demokrata novcem Opštine Kotor

2

Agencija za slobodan pristup informacijama potvrdila – Vladimir Jokić krio dokumenta o finansiranju promocije Demokrata novcem Opštine Kotor

Postupajući po žalbi Opštinskog odbora DPS Kotor, Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, donijela je 1. oktobra 2019. godine rješenje kojim se usvaja žalba OO DPS Kotor protiv Opštine Kotor kada je na čelu Opštine bio Vladimir Jokić, zbog skrivanja, od januara 2019. godine, dokumenata o finansiranju promocije partijskih kadrova Demokrata u jednom broju štampanih, elektronskih i internet medija pod plaštom marketinga Opštine Kotor.
Jokićeva administracija kršila je Zakon o slobodnom pristupu informacijama jer je od januara odbijala da dostavi podatke o novčanom iznosu promocije u dnevnim novinama, elektronskim medijima i internet portalima tokom 2017. i 2018. godine, te informacije iz kojih sredstava Opštine i po kom tenderu je odlučeno da se sredstva troše. Administracija prethodne lokalne vlasti nije odgovorila ni na žalbu zbog nedostavljanja dokumenata, kao ni na urgenciju našeg Opštinskog odbora, a ni Agenciji za slobodan pristup informacijama, koja je državni organ nadležan za vođenje postupka po prigovoru.
Savjet Agencije utvrdio je da Jokićeva administracija nije imala opravdani razlog za nedostavljanje dokumenata i naložio da dokumenta moraju biti dostavljena.
Donošenjem ovog rješenja, Agencija je potvrdila ispravnost zahtjeva Opštinskog odbora DPS Kotor za dostavljanje informacija. Međutim, ova situacija potvrđuje da je prethodna lokalna vlast sakrivala dokumenta predhodne 3 godine o korišćenju novca Opštine za lični i neregulisani marketing za svoje funkcionere, bez utemeljenja u budžetu ili bilo kakvim planovima i odlukama. To se jasnije može nazvati i zloupotreba i nezakonito trošenje novca građana. DPS Kotor ovim je na samo jednom primjeru dokazao svoje tvrdnje o zloupotrebama i nezakonitom radu predhodne administracije, kaže se u saopštenju OO DPS Kotor dostavljenom Skala radiju.

2 KOMENTARI

  1. Zasto se Becic odrekao Jokica? Izgubio Kotor i pare.
    Briga njega za Kotor i Kotorane. A silne pare vise nece u Becicev dzep, Pa kako onda voditi kampanju.
    Nek im je Kotor pokazao ko su isto rade

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]