OO DPS Kotor: Vlast da očisti bedeme koje nudi turistima za 8 eura po osobi

2
foto dps, skala radio

Ako se predstavnici lokalne vlasti već glasno hvale finansijskim učinkom bedema, morali bi da obrazlože građanima šta se sa navedenom stvorenom razlikom uradilo za te bedme, ali i što smo cijele sezone nudili turistima za 8 eura?

Slike govore više od riječi, a slike koje prilažemo govore o nemaru onih kojima je zadatak da se bave bedemima, kao i o utisku koji ostavljamo na turiste koji ih posjete. Lako je demagoški i politikantski romatično govoriti o svojoj ljubavi prema Kotoru i čuvenim bedemima i sa posebnom emocijom se ponositi učinkom. Ali, plašimo se da iza ovakvog čina potpunog zanemarivanja povjerenog spomenika kulture, stoji samo goli interes.

Što se može očekivati od obećanih sanacija bedema, ukoliko tokom perioda visoke sezone niko nije bio u stanju da ih očisti?

Ovakvim odnosom pokazana je već dokazana bahatost i nekontrolisana potreba za eksloatacijom svakog resursa grada bez povratnog ulaganja, jer su nosioci vlasti očigledno u panici, svjesni da im ovakva vladavina neće još dugo potrajati.

Gospodo, kotorski bedemi nadživjeli su svoje stvaraoce i mnoge generacije i vladare poslije njih. Ničim niste stekli pravo da ih tretirate kao zlatnu koku, koja, nakon što izlegne dovoljno zlata – može slobodno da se sruši. Niko nema pravo na to, a najmanje neko kome su građani ukazali povjerenje, na osnovu predizbornog programa koji se već uveliko pokazao kao knjiga lijepih želja, laži i obmana. Ukratko – molimo vas, barem očistite bedeme, ukoliko je od ulaznica po cijeni od 8 eura preostalo dovoljno novca za održavanje osnovne higijene, kaže se u saopštenju Informativne službe OO DPS Kotor, dostavljenog Skala radiju.

foto facebook

Foto: (dps, skalaradio, facebook)

2 KOMENTARI

  1. ..na pasane izbore-ne bore..i to ne samo zarad bedema-nego zarad cjelokupnog stanja-što ste ga ostavili-poslije pohare(pasanih trideset godina..1988-2018 )..naše opštine od Platamuna do Turskoga rta-na Verige..đe ste ogradili “privremeni objekat-vaš dnevni boravak do 2019 godine”-koji treba porušiti..ako je vjerovati “zuluf ministru-razvoja i oplemenjenog bokokotskog prostora-na listama UNESKO”…

  2. “OO DPS Kotor: Vlast da očisti bedeme koje nudi turistima za 8 eura po osobi”
    Vlast da očisti onu zastiđujuću deponiju smeća na koju nesavjesni stanari Kaštia godinama odlažu na trećoj kanici puta za San Đovani. Zaštićeno nacionalno kulturno dobro pretvorili u deponiju!! Eeeeej…
    A mnogi bi posjetilac rado slikao krak Škurde iz ptičje perspektive, ali tamo ne može pristupiti od smeća.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].