OO DPS Kotor: Zaposleni kojima je zabranjen rad i dalje na radnim mjestima

3
Opštinski odbor DPS Kotor

Odnos lokalne vlasti u Kotoru prema institucijama Crne Gore, zakonima i odlukama nadležnih organa jasno se vidi na primjeru sa kojim su građani upoznati, a to je da su svi funkcioneri privremene vlasti postavljeni protivzakonito, a da njih šest, kojima je zabranjen rad i dalje radi! Ovim službenicima Upravna inspekcija je, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora zabranila rad u lokalnoj upravi zbog: neposjedovanja potrebnog nivoa obrazovanja, zbog nemanja iskustva na odgovorim mjestima na koja su bespravno imenovani, bez odgovarajućih kvalifikacija, bez položenih ispita za rad u državnim organima i nizom drugim prestupa koji ove ljude i partiju Demokrate koja ih je imenovala čini nedostojnim vršenja javnih funkcija, i u Kotoru i bilo gdje drugo.

Njihov poslodavac, neznaveni predsjednik Opštine Jokić, preko javnog servisa radio Kotora pokušao je da obmane javnost navodeći da se radi o nedostatku potvrda o poznavanju rada na računaru. Budući da je radio Kotor javni servis, pozivamo isti, da zarad objektivnog informisanja građana Kotora i Crne Gore, objavi kompletan nalaz Upravne inspekcije i pozove odlazećeg Predsjednika Jokića da obrazloži stav po stav, funkcionera po funkcionera i način njihovog imenovanja.

Pored toga, pitamo Upravnu inspekciju – kako je moguće da organ lokalne vlasti na ovako grub način krši odluku nadležnog organa i šta Inspekcija radi da bi njega odluka bila sprovedena? Kada će nezakonito djelovanje gradskih vlasti biti prekinuto i da li će neko odgovarati?

Tražimo da odgovorni za zloupotrebe i izigravanje zakona Crne Gore budu procesuirani u skladu sa zakonom i propisima. Posebno, tražimo od Upravne inspekcije i ostalih nadležnih državnih organa da pokažu svima – javnosti Kotora i Crne Gore, međunarodnim partnerima, i bahatim lokalnim vlastodršcima, da institucije ove države rade svoj posao adekvatno, pravovremeno i po zakonu, i da će se svako nezakonito djelovanje, kao što je ovo Demokrata u Kotoru odmah sankcionisati.

3 KOMENTARI

  1. Postavlja se pitanje zakonitosti novčanih transakcija u opštini Kotor. Npr. ko? Kome? Zašto? Da li je onaj koji potpisuje odluke zakonito imenovan. Ako nije, onda su njegove odluke protivzakonite, a zna se što to znači. Što onda? Ko je odgovoran ako sekretarijat za kulturu, npr. dodijeli sredstva nekome, a zna se da sekretar nije imenovan u skladu sa zakonom?Molim tumačenje. Ko je odgovoran? Ovo sve uz napomenu da se ove godine dijele sredstva za svašta. Između ostalog i za humor koji nije prikladan Kotorskom duhu i koji je primjer gluposti i vulgarnosti a čije su posljedice nemjerljive.

  2. ..oVA bogu mi zna i crnogorski dase nabode…? Mašala gos.Stanka Stajski đerdanu…ispod kostanja…?

    P.S….Poželjeh se tia,kojih bješe po džadama i sokacima obadalih iljada govedi i magaradi prije 28 godina-koji su nam proricali budućnost-kao “odlezećima”,,? Na žalost omanilu si-naišli su dolazeći..koji i dalje nadolaze-i sve se pitaju..?! Sudbina neka kleta..kad čoek uzalud sebe gleda u zrcalo-koje ga vara ne manje nego njegeove uši-zov vlasnika njegove-u najam glave-zarad gospe gu..? Ipak narod se pita..pa makar jednom u trideset ljeta..ka i vazda među onima koji su sve znali-mogli-htjeli-uzeli tuđe-na prijevaru…da “žive bolje..a mi znamo kao”-bar u ove potonije kvarat od vijeka..?!
    A oko diloma i papira via Kosova-Jugoistoga Srbije-do Širokog Brijega-Mostara-Bara-Tivta… i drugih destinacija-uz vreću dolora-stižu diplome-inspekciji najmilije-koja ne pati od te bolesti-nego od Boljonske deklaracije..i plagijata-počev od ministara naše domovine-unapređene uz pomoć diloma-sa ŠAPILOGRAFA-copi pa…? GORI VATRA..OD PLANINA PA DO MORA OD VISOKE ŠKOLE ZA MEDICINSKE SETRE-PA PUT PRIMORJA-KAO ZIME LJUTE ABeljača -KONTRAREVOLUCIONARA KOJI su TAKOĐE KRENULI SA UNIVERZITETA CRNE GORE KAO OVE LJETOŠNJE DIVANINADŽIJE-UZ POMOĆ NAŠIH INSPEKCIJSKIH ORGANA-KOJI RADE KAKO PATER KAŽE..PA MAKAR NEBILO NACIJE-NEGO SAMO POSLUŠNO DOUŠNIKA..SVAKE FELE ZA VLADU SVEZANE..?!!! ZATO MOJA PREPORUKA GLASI…BIDNITE STRPLJIVI-PRED VAMA SU NAREDNIH OBEĆANIH 100 GODINA?! NIJE NIŠTA STRAŠNO DA ČEKATE IZBORE ZAKAZANE ZA 2117 GODINU-KAD ĆE TE JOPET PREUZETI VLAST-BAR U KOTORU..NADAJUĆI SE U SVOJU MOĆ-ISKRENOST-ODANOST…NE MANJU NO STE IMALI PREMA KASAPINU I GROBARU SA DEDINJA-PRIJE 28 GODINA 6 MJESECI I 17 DANA…? KAD STE RIKOM U PUNOM KAPACITETU-ŠLJEGLI NA VLAST U KOTORU GRADU OD STARINA..ZA KOJIM KUKATE..KA JALOVICA ZA SVOJIJEM TELIĆEM..? IZVINI GOSPOĐO KRAVO-ALI TELIĆI SU TI GLADNI?..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]