OO DPS: Umjesto izvinjenja, odlazeća kotorska vlast nudi građanima populističku histeriju i promotivne materijale

5
OO DPS Kotor

Vlast u Kotoru sada i zvanično ne postoji – Skupština bez ijedne donesene odluke, bez usvojenog budžeta i bez kvoruma!

Sada i zvanično – vlast u Kotoru ne postoji. Nema legitimitet. Nema plan. Nema odluke o krucijalnim pitanjima vezanim za 2018. godinu, a pogotovo ne za 2019. Nema usvojen budžet, ni poslijednjeg dana tekuće godine. I nema elementarno dostojanstvo da se povuče i doslijedno principima demokratije i morala – podnese kolektivnu ostavku.

Skupština funkcioniše kao da je u ostavci. A na žalost, nije. U više navrata smo ukazali na katastrofalan nerad parlamenta, počevši od odnosa prema zakazivanju i otkazivanju sjednica, nedostavljanju skupštinskog materijala, dnevnog reda, ignorisanja Poslovnika u radu. Za godinu dana održana je samo jedna sjednica, a ova poslijednja, 28.12. je započeta tek da se sprovede truli kompromis.

Ukupno godinu dana se sjednice zakažu, i odmah zatim otkažu. Kao da je riječ o zaista naivnoj dječjoj igri, uz važnu razliku – djeca se na kraju ipak nekako dogovore. Toliko uneseni u svoju ulogu gradskih „aga“, nezainteresovani za mišljenje javnosti, izgubili su kompas i ulogu Skupštine marginalizovali do nivoa grotesknog teatra. Skupštinu koju su birali građani i koja postoji o trošku građana.

Godinu dana nije bilo dovoljno da se dogovore oko ličnih i partijskih interesa, da se prestanu svađati po „pjaci“ i pređu na konstruktivan skupštinski dijalog. Godinu dana nije bilo dovoljno da se okupe u dovoljnom broju i prestanu da se pravdaju „dobrom praksom“ uvažavanja ostustva jednog ili dva odbornika.

Ta „dobra praksa“ je naprasno prestala da važi kada je sa istom inicijativom iz potpuno istog razloga istupio Klub odbornika DPS, i Skupština je održana, opet u stilu pozorišnog komada, dok su jedni odbornici vlasti ucjenjivali, drugi su glasali, treći ostajali uzdržani ili napuštali demonstrativno sjednicu simulirajući nekakve principe.

Tada su, 28. decembra, samo potvrđene odluke Predsjednika Opštine, koje je donosio nelegitimno i samovoljno, tretirajući grad kao vlastitu prćiju. Može li iko zamisliti Skupštinu i odluke Skupštine o kojima glasa 14 odbornika, dok im se 19 protivi.

Nije donesena ni jedna značajna odluka, a posebno ne odluka o Budžetu. Odmah nakon izglasavanja onoga što je bilo nužno, ostali su bez kvoruma i razišli se, svak u svojim kružocima da se gnuša postupaka onih drugih.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista Kotor se ozbiljno pita:

– Koji politički subjekti ZAISTA predstavljaju vlast u Kotoru? Koalicioni papir je jedno, a politička kotorska stvarnost sasvim drugačija!

– Zašto je pojedinim političkim akterima u Kotoru neprijatno što su sastavni dio trenutne aktuelne kotorske vlasti pa se pravdaju Demokratskom partijom socijalista!?!

– Kojim procentom na lokalnim izborima se pojedini politički akteri na kotorskoj sceni hvale na račun građanki i građana Kotora? Gdje je tu opravdanje, kako političko tako i moralno?

– Da li se političke odluke predsjednika opštine Kotor mogu podvesti pod okriljem opozicinog kotorskog DPS-a i na taj način opravdati sopstvena uloga u vladajućoj koaliciji?!?

U konačnom, Klub odbornika DPS-a se pita zašto je kriv drugim političkim subjektima a koji su aktivni u tekućem lokalnom skupštinskom sazivu? Zato što je DPS opozicija u Kotoru ili zato što to nije, ili zato što smo, pojedinačno i bez koalicija, najveća partija u Kotoru?

Bezobrirno, bahato i neodgovorno prema Kotoru i Kotoranima, čelnici lokalne koalicije na vlasti odlučili su da se kotorska agonija nastavi i da pokušaju da, navodno opstanu još 6 mjeseci. Građani su očekivali ostavke, a nisu dobili ni izvinjenje. Samo populističku histeriju i promotivne materijale, koje će, isti građani plaćati svojim novcem, do slijedećeg konflikta oko funkcija i podjele plijena u koaliciji, kaže se u saopštenju OO DPS Kotor dostavljenom Skala radiju.

5 KOMENTARI

 1. ..da se sadašnja i bivša vlast USAGLASITE-POMIRITE i jopet UJEDINITE…i da zajednički ORGANIZIRATE EPOHALNU proslavu TRIDESETE OBLJETNICE..vaše sramne i krvave prošlosti..oliti ABlejalice kontrarevolucije-1989 godine ..kao preteča spašavanja srpstva i kosova u Sveto ratu za mir na Konavle i Dubrovnik..od 1988 do 1999 godne..

  Sretni vam praznici i dočeci obije nove godine…sa AKCENTOM na STARU SRPSKU GODINU-1989 ..od kad je počeo “PROCVAT naše DOMOVINE”..VOZEĆI JE u rikverc..NIZ BRDA i PLANINE sve do SINJEGA MORA od Ulcnja do Novoga…!!!
  Na nesreću ovoga naroda-NAROD VAS JOŠ NIJE PROZERO I PREZREO-jer ISTI nije još SAZREO..Demo snca cratis…!!!

  NIKAD NIJE KASNO.shvatiti da niko nije kriv -ako se priroda sa njim poigrala-pa se GLUP RODIO-ali je isključivi KRIVAC ako GLUP UMRE..(Balzak)…?

  • …samo jedan komentar i portal na kom Jokić-vrsnik(1988.godine rođen u Kotoru!)- krvave ABlejalice kontrarevolucije-1988-1989 godine-plasira laži..”ala Gebels novoga doba”..Poitaj “ljudino”!

 2. Ruši, Ranjo!
  Teoretski postoji mogućnost da u
  predizbornoj koaliciji vanrednih izbora,
  sa DrPSvetom, (ako te prime) čika Vidom,
  Brajom i Vučinkom izbijete celzijus.
  Tada je LUKA tvoja i Božja. A Jonici
  podignite spomenik. Za života. Ni u crtanom
  filmu ne pokušavajte ići na izbore samostalno.
  Narod vas je prozreo i prezreo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]