Opasna manipulacija Vesne Bratić

9
Manipulacije Vesne Bratić

Patriotsko komitski savez obavještava javnost da je ministarka četiri resora Vesna Bratić iz #nijemojavlada, izvela grubu i opasnu manipulaciju kod najosjetljivije populacije našeg društva, osnovcima, time što im je, u školama, u sklopu testiranja „čitanja sa razumijevanjem“, stavljen i upitnik sa pitanjem: Koliko često govoriš crnogorski jezik kod kuće?

U ponuđenim odgovorima se od učenika četvrtog razreda osnovne škole (!) nude odgovori:

Uvijek govorim crnogorski jezik kod kuće.

Skoro uvijek govorim crnogorski kod kuće.

Ponekad govorim crnogorski jezik, a ponekad neki drugi jezik.

Nikad ne govorim crnogorski jezik kod kuće.

Pitamo javnost Crne Gore:ŠTA JE OVO? Etiketiranje djece? Selektovanje po nacionalnom ključu? Odabir poželjne djece i porodica? Kako se bilo ko usuđuje da maloljetnoj djeci postavlja ovakva pitanja? Šta postaje škola, kao institucija koja MORA biti apolitična?

Upitnici su poslati i roditeljima te djece, u kojima, uz uobičajna pitanja o sklonostima mališana, postoje i dva, „zavučena“: Kojim jezikom je Vaše dijete govorilo prije nego je krenulo u školu? Koliko često Vaše dijete govori crnogorski jezik kod kuće?  Pitamo opet:Da li je ovo moguće?

Da li je moguće, takođe, da će nastavnica sa Cetinja biti disciplinski kažnjena što je učila đecu da se 9.maja slavi sloboda i pobjeda nad fašizmom? Da li će stručna javnost ostati nijema na ovo? Da li će reagovati roditelji Crne Gore na grubu manipulaciju nad vlastitom djecom, koju niko, recimo, nije pitao u tom upitniku KOJIM jezikom govoriš, nego se baš pažnja usmjerila samo na CRNOGORSKI? Zašto nesrećna ministarko diraš đecu? Zašto?

9 KOMENTARI

 1. …AKO VAM NEŠTO ZNAČI-ISTINA O JEDINOM VOJNOM STAREŠINI -CRNE GORE-JOLU DRINJAKU KOJI JE BEZ SRAHA PODNIO OSTAVKU NA VOJNU DUŽNOST I RAZRIJEENEEN VOJNE DUŽNOSTI PRVOG NOVEMBRA.1991-KAD STE VI-BILI :”ONDA SER BI-DANAS CRNOGORI”-NAJGORI U POVIJESTI JUNAČKCNE GRNE GORE(U VRIJEME “VAŠEGA NAMETNUTOG USTAŠKOG RATA ZA MIR” -NA KONAVLE I DUBROVNIK(IZJAVA-PRIIETNJA MILA ĐUKANVIĆA(ČLANA ČETVOROPREGA 4M”ommir MIOŠEVIĆ Milo MAROVIĆ”)-HRVATIMA 199O GODINE-NA TV POLITIKA PO SRED BIOGRADA!!!..ONDA NEMA DILEME ZAČEPITE TE -PODNOSNE -SEPTIČKE FAŠISTIČKO-ČETNIČKE -“TUTI CVANTI” -JAME” !DOSTA JE VAŠEGA SMRADA- “NEOFAŠISTIČKOG JUNAŠTVA ISPOLJRNOG NA KONAVLE I DUBROVNIK I DILJEM BIVŠE SFRJ-PREDVOĐENI..KASAPINOM I GROBAROM SA DEDINJA..”SLOBO SLOBODO”-NAMETNUTI RAT ĆE MO DOBITI I USTŠE ZA NAVIJEK LIKVIIRATI”?,TE VAŠA “HIMNA”-UZ”STRUNE GUSALA”…

  ČEKAM VAS!…SAMO ĆE TE MORATI SEPOTPISATI PUNM IMENIMA I PREZIMENIA I ADRESOM-AKO VAM BASTA..IZAĆ “PRED ĆESAROM”-KA VAM PRECI NA STARU PRAVOSLAVNU GDNINU.1916-KAD ST RUŠILI GROB NJEGOŠEV -NA LOVĆEU-A BOGA MI I NAPETROVDAN-1941..KAD SU VAM PRECI KURSISTI U “DOPO LA VORE”-SLAVILI CETNJE “VIV VERO MONTENEGRO”-LJUBILI-KOLJENA PIRCIJA BIROIJA-I KROPLJNI “VODICOM” MITROPPLITA JOANIKIJA….

  POITAJTE UZ ČITKE POTPISE-IMENA I PREZIMENA I ADRESA..AKO VAM BASTA..”ĐETIĆI” SA VRATA OD ŠURAJA-gudića !!!NEMATE ŠTO VIŠE ČEKATČUVAT!.KOITA U VAM PRESUŠILA..3OKOLOVOZA.2O2O GODINE?UZ PITANJE-SEM ŠPIJAVANJA-ZNATE LI IŠTA DRUGO RABOTATI…?

  • A NE MOŽRMO SE OBA SRAMITI! JA ROĐNI PRČNJNINI-A TI NASAĐEMI KAO PRITKA NA PAMIDORE-BEZIMENA VRSTA? DATI KRIJEŠ “JUNAČKO POIJEKLO”-PA SE NE SMIJEŠ POTPISATI?!!!

 2. GOSPODO KOMITI-MENE ZANIMA DA LI JE(NIJE) OVIM PITANJIMA POVRIJEĐN USTAV CRNE GORE?..
  ŽUTA KURŠKA-ZELEN BOR ČEKAM BRZI KOMITSKI ODGOVOR?

  • Jole piletić cijuče hercegOVAski i popunjava Vladanove upitnike iz Svinjeg potoka !
   Nagomilao je jordan rječetina iz rastegnutih širokih gaća .

   • ..IZ ŠIROKIH PUNANIJE GAĆA-DA SE ČASTE I MASTE PRECI-POTOMMAKA ONIH(Pero GUDIN-gurdič I BUĐONI I OSTALI POTOMCI ONIH ŠTO SU KUPILI KARITAD O SAVINU DANU -ZALODE 1916 GODINE-PO KOTORU I BOKI-SLAVEĆI OBURDAVNE KAPELE NJEGOŠEVE NA STARU SRBSKU GODINU ..TRČEĆI U ŠIROKE BOKEŠKE GAĆE-.TANKIJ-NOGAVICA I UMJESTO FACULETA”VESEKAALI SE-MAŠKINIMA U RUKE-JUNAČKE-DA PORUŠE ONO REOSTALO OD KAPELE NJEGOŠEVE–ŠTO OSTA NEPORUŠENO-OD KRSTARICA-AUSTRIANA SA MARKOV RTA-POD PRČANJ…15 JANUARA.1916 GODI!NE “…O ČEMU JE NA OVAJ PORTL PISO LANIK IPREKLNIK GOSPOIN BOCU-PJACE OD SATA!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]