Opozicija građanima za bojkot naplatila milione

2
opozicija u parlamentu CG

Od formiranja novog saziva Skupštine Crne Gore, prošlo je tačno godina.

Podsjetimo, 26. saziv, konstituisan je 7. novembra 2016. godine.

Za proteklih 12 mjeseci, država, odnosno građani, isplatili su opozicionim poslanicima koji godinu nijesu došli na svoje radno mjesto, izuzimajući kratke izlete Demokratskog fronta, preko 720.000 eura, pišu Dnevne novine.
Mjesečni budžet za poslaničke plate, inače, iznosi oko 122.000 eura, od čega na 39 opozicionih poslanika otpada 59.366 eura, pokazali su zvanični podaci parlamenta za septembar ove godine.
Prosječna plata predstavnika naroda je 1544 eura, a značajan broj poslanika ima primanja iznad tog iznosa.
Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović ima, nakon predsjednika Skupštine, najveću platu – 1785 eura, dok njegov partijski kolega Predrag Bulatović ima 40 eura manju zaradu – 1745.
I Marina Jočić iz Fronta je među najplaćenijim poslanicima, a njena plata je – 1.732 eura. Nešto manje prima Miodrag Lekić (Demos) – 1.719 eura, a potom slijedi lider SDP-a Ranko Krivokapić sa primanjem od 1.680 eura.
Odmah za njim je Džavid Šabović – 1.670 eura, pa poslanici DF Vera Bulatović i Strahinja Bulajić koji primaju po 1.657 eura.
Slijedi Slaven Radunović (DF) sa 1601 eurom zarade, pa Andrija Mandić – 1597, Nebojša Medojević – 1588, Milutin Đukanović – 1578, Branka Bošnjak – 1561, Janko Vučinić – 1552, Neđeljko Rudović – 1512 eura, Goran Danilović – 1502 eura…
Slijede Draginja Vuksanović – 1482, Raško Konjević – 1463, Budimir Aleksić – 1477, Milan Knežević – 1423, Boris Bogdanović – 1417, Aleksa Bečić – 1397, Dritan Abazović – 1394, Zdenka Popović – 1377, Jovan Vučurović – 1341, Danilo Šaranović – 1384, Miomir Pejović – 1348, Momo Koprivica – 1341 euro…
I tako redom do 39. poslanika koje je narod izabrao da brane ono zbog čega su ih izabrali, ali u parlamentu, ne na ulici, na Fejsbuku, preko saopštenja, dakle svuda samo ne u poslaničkoj klupi za što su, uostalom, i debelo plaćeni.
Osim redovnih plata, poslanici dobijaju naknade za telefone, gorivo, dok poslanički klubovi dobijaju posebne nadoknade.
Država, odnosno građani, plaća prostorije u kojima su klubovi smješteni, iako su ovi opozicioni prazni još od septembra 2015. godine, kada su započeli čuvene proteste i svoje poslaničke klubove preselili na ulicu.
Dakle, ni sa novim sazivom parlamenta ništa se nije promijenilo. Mjesečni troškovi za poslaničke klubove SDP-a, Demokrata, DF-a i Demosa su oko 14.000 eura, ili na godišnjem nivou oko 170.000 eura.
Sve ovo plaćaju građani Crne Gore, a dokle, još niko ne zna.

 

Uzimaju sve što stignu

Osim plata i redvnih naknada, opozicija traži što god misli da joj pripada iako ne obrće na posao.

Administartivnom odboru parlamenta redovno su stizali zahtjevi da se, osim plata, obezbijede i ostale nadokande.

Podsjetimo, Branko Radulović, uprkos jednoj od najvećih plata u Skupštini, tražio je i otpremninu nakon što je stekao uslov za penziju?!

Poslanici Strahinja Bulajić i Milutin Đukanović, su istovremeno zaposleni kod dva poslodavca, u EPCG i Skupštini.

Danilović je recimo tražio i nadoknadu za stan.

Dnevne novine

2 KOMENTARI

  1. Dao bi im i Aleksandar Vucic, da su u Srbiji, ali ono sto visi preko dva.
    Djabalebarosi, huskaci, cetnici i jos dosta toga. Primaju poslanicke plate i to od drzave koju ne priznaju. Jos bi da mitinguju. Hapsi Drzavo, ove probisvjete dokle nam kakvo zlo, ne nanesu. Vise bi i vrjeme bilo!

  2. DPS nas je doveo na rub egzistencije , a sadašnja opozicija je nesposobna i odnarođena … Tivat i Herceg Novi su svjesni toga pa je tamo trend osnivanje lokalnih stranaka bez tzv. “podgoričke centrale”. Vode ih ljudi koji tu žive i dijele sa nama i dobro i zlo. Šta je sa Kotorom ? Zašto kotorani ne podrže “Bokeški forum” i ne počnu sami odlučivati o svojoj sudbini ? Zar nije dosta gradonačelnika koji rade po diktatu iz Podgorice ? Odlučimo sami o svojoj sudbini https://www.facebook.com/groups/344616132406670/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]