Opština Kotor uspjela da privuče oko milion ipo eura iz različitih Evropskih fondova

0
prekogranična saradnja

U Dubrovniku je juče u saradnji sa Savjetom Evrope održana radionica pod nazivom “Alati jačanja prekogranične saradnje”.

O instrumentima i preporukama u oblasti prekogranične saradnje govorila je Alina Tatarenko, predstavnica Savjeta Evrope, dok je dosadašnja evropska iskustva i alate prekogranične saradnje Savjeta Evrope predstavio Daniele Del Bianco, direktor Instituta za međunarodnu sociologiju iz Italije.

Prisutnima se obratio i Gyula Ocskay, Generalni sekretar servisa za prekogranične inicijative centralne Evrope.

U okviru radionice održana je panel diskusija na kojoj je u ime Opštine Kotor govorila koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević.

Tema diskusije bila su dosadašnja iskustva opština u prekograničnim inicijativama kao i prijedlozi buduće saradnje sa gradom Dubrovnikom i ostalim gradovima iz okruženja unutar finansijske perspektive IPA II (2014-2020), posebno u okviru trilateralnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora koji je trenutno otvoren.

Učešće u panel diskusiji takođe su uzeli i predstavnici Opštine Herceg Novi.

Ovom prilikom su potencijalnim prekograničnim partnerima predstavljene neke od projektnih ideja na čijoj je identifikaciji u skladu są usvojenom metodologijom radio projektni tim Opštine Kotor u okviru projekta Adrigov.

Predstavnici Savjeta Evrope i prisutni gosti su upoznati sa činjenicom da se, prema evidenciji državnog Sekretara za EU integracije i nacionalnog koordinatora za instrument pretpristupne podrške ambasadora Andrije Pejovića, Opština Kotor pokazala kao najuspješnija u oblasti prekogranične i regionalne saradnje, te da je sa svojim preduzećima i institucijama u prethodnoj fiansijskoj perpektivi IPA 2007-2013. uspjela da privuče oko milion i po eura iz različitih evropskih fondova, navodi se, između ostalog u saopštenju Stručne službe predsjednika opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]