Opština prodaje 11 automobila koje je bivša vlast nebrigom osudila na propadanje

14

Odbornici kotorske opštinske skupštine su, na danas održanoj 33 sjednici, usvojili prijedlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda radi prodaje motornih vozila u vlasništvu opštine Kotor i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Radi se o 9 automobila Opštine i 2 vozila Direkcije, čija je ukupna procijenjena vrijednost 12.784 eura.

propadaju zbog nebrige bivše vlasti

Bio je to povod da odbornik DPS-a Dejan Adžić podsjeti na populistički gest prethodne vlasti, na čelu sa predsjednikom opštibe Vladimirom Jokićem, kada su donijeli Odluku o prodaji reprezentativnog automobila Audi A6, samo zbog toga što ga je kupila Marija Ćatović, bivša gradonačelnica Kotora.

On je tada predlagao da, ako se već mora prodavati bilo koji automobil, to treba da bude stari Audi A6, koji je sada predmet ove Odluke i koji je danas procijenjen na 2,5 hiljada eura.

Prije dvije ipo godine, kaže Adžić, bila bi, vjeruje, postignuta znatno veća cijena i svaki dobar domaćin bi prodao to auto a zadržao ono reprezentativno koje Kotor zaslužuje.

Odbornik DPS-a je podsjetio i na činjenicu da je Jokić tada obećao da će novac od prodaje Audija upotrijebiti za rješavanje socijalnih problema i problema građana Risna koji su izgubili svoje stanove u požaru. Međutim, poslije tri ili četiri raspisana oglasa Audi je prodat direktnom pogodom za nešto preko 17 hiljada eura što je ipod svake cijene, rekao je Adžić.

Jokiću, đe je novac od prodaje audija?

Populističke izjave bivše vlasti da to auto nije potrebno gradu Kotoru, kazao je Adžić, i da će oni biciklima dolaziti na posao, sami su demantovali kupovinom 10 novih automobila, od kojih su dva za potrebe kabineta predsjednika opštine – Škode Superba neuporedivo manjeg ranga od Audija, a koštala su znatno više.

On je kategoričan da je to još jedan dokaz odnosa pojedinaca iz bivše vlasti prema novcu građana Kotora i raspolaganje imovinom grada Kotora.

Na ovu tačku nadovezao se i predsjednik opštine Željko Aprcović i kazao  da je jasno kakav je odnos bio prema voznom parku opštine Kotor.

Vozila su bila ostavljena na prostoru bivše Dinare i svako je mogao da vidi, tvrdi Aprcović, da se o njima niko nije starao. Stoga je sadašnja vlast donijela odluku da ta vozila ponude zainteresovanim kupcima jer je ustanovljeno da se neiplati ulaganje u njih.

Na današnjoj sjednici usvojene su izmjene i dopune  Odluke o organizovanju OJU Muzeji Kotor, kojim se pravo upravljanja nad Rimskim mozaicima sa opštine Kotor prenosi na OJU Muzeji, javnu ustanovu registrovanu za obavljanje ovakve vrste djelatnosti.

O značaju Rimskih mozaika, ili lokaliteta ostataka rimske vile iz II vijeka nove ere govorila je Slađana Mijanović, vd direktorica ove ustanove.

Rimski mozaici predstavljaju jedan od najočuvanijih mozaičkih kompleksa iz perioda starog Rima u Crnoj Gori i šire a prvi put se pominju 1908, pa 1930. godine kada je došlo do preciznijeg istraživanja ovog arheološkog lokaliteta od strane Državnog muzeja Crne Gore, a potom šezdesetih godina prošlog vijeka, kada je izvršena konzervacija mozaika, i postepeno otkrivanje cijelog kompleksa.

Danas ovaj lokalitet ima 750 m2, unutar kog se nalazi dvorište okruženo ostacima stubova i 14 prostorija različite veličine sa veoma vrijednim mozaičkim motivima. U centralnom medaljonu je predstavljen u ležećem položaju Hipnos, Bog sna, sačinjen višebojnih kockica mozaika, kazala je Mijanovićeva.

Odbornici su usvojili i Odluku o isplati naknade za novorođenu djecu na području kotorske opštine koja iznosi 150 €. Pravo na jednokratnu naknadu, što je novina, za novoreođeno dijete može ostvariti roditelj, usvojilac, staralac ili hranitelj djeteta i može se isplatiti jednom u toku kalendarske godine do navršene jedne godine života djeteta, obrazložila je Marina Dulović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Na početku sjednice proceduralno je reagovala odbornica URE  Ljiljana Popović Moškov koja je tražila da se prijedlozi Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama i obimu o vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade ne uvrste  u današnji dnevni red.

Razlog je, po riječima Popović Moškov, u kašnjenju dostavljanja materijala što je stvorilo nemogućnost za davanje  kvalitetnih primjedbi na tekst pomenutih odluka i amandamansko djelovanje.

Skupštinska većina ovaj prijedlog nije usvojila.

Takođe su na početku današnje sjednice prihvaćene ostavke odbornika iz redova DPS-a, Vjere Rašković Perojević i Neđeljka Moškova zbog sukoba interesa, kako je utvrdila Agencija za sprječavanje korupcije.

Na njihovo mjesto izabrani su Ilija Mlinarević i Dejan Ognjanović.

novi odbornici Ognjanović i Mlinarević
potpredsjednici opštine Nenad Vukadinović i Sonja Seferović
Sanja Uljarević

14 KOMENTARI

 1. Takozvani Rimski( umjesto montenegro ili Dukljanski) mozaici su imovina CG jer su kulturno dobro, a prije 1918g su bili državna imovina, a ne imovina Srpske crkve u Dalmaciji..

 2. Eto moji Kotorani kako se bivsa vlast odnosila prema voznom parku Opštine Kotor !!! Sramno i bez imalo obzira sto propadaju tolika auta i sto je prodat dobar i kvalitetan audi !!! Jokić je rekao a to postoje audio snimci a i pisani dokumenti sa sjednica da ce od prodaje audija sve pare biti date u humanitarne svrhe tj pomoc porodicama ugrozenim i ?? Da li je tako ?? Naravno da nije kao i da ce biciklom ici na posao sto je jos jedna u nizu lazi mladog pozadinka Jokica ! Inače postoji sekretarijat za zajedničke poslove u Opštini Kotor koji treba da vodi brigu o voznom parku , da li je taj sekretarijat dobro radio svoj posao ili se kao i Jokić odnosio prema autima Opštine Kotor ? Kratak i jasan odgovor NISU VODILI RAČUNA JER JE TO DOKAZ ĐE SU AUTA I U KAKVOM SU STANJU ! Jednom riječju bruka i sramota ! UPAMET SE KOTORANI DRZIMO SE NORMALNE VLASTI I NASEG GRADONAČELNIKA APRCOVIĆA

   • Muči djuro..ti imaš nezakonito uzete dokaze…vidis kad DK da snimke niko ni privodjen…a kad nadju notes sa desetinama imena i cifara, ko zna čiji, Medojeviću traže i skidanje imuniteta….
    Ljudska prava se poštuju…kad platiš 💰💰💰👾

   • ISTINA JE SVE JER SE ZNA ŠTO TREBA DA RADI JEDAN SEKRETAR MA KOJA VLAST BILA TREBA ODGOVORNO DA RADI SVOJ POSAO I DA ŠTITI IMOVINU OPŠTINE ! ZATO NE LUPAJ dJUROBRK vec bolje muči tu !

 3. Objavite vecerasnju poruku koja ne poslata iz Perasta…neka se gdin. Aprcovic spremi za izbore. Nas niko ne moze kupiti. Jos jedna dominacija pravde i postenja u nase mjesto.

 4. Zbog nebrige i neodgovornosti sefa tehnicke slizbe u Opstini,ova vozila nalaze se napustena i zapustena i pokradena,sada u stanju raspadanja na lokaciji bivse Dinare.Sad takva ne trebaju nikome,a bila su u solidnom stanju.Dje je odgovornost za nebrigu,Predsjednice pozovi na odgovornost,bez toga ne moze se naprijed.

 5. Zna li se sudbina projekta stana, tj. nadogradnje na zakonom zasticenoj zgradi gdje je sada MZ Dobrota. Ta Slavljanska citaonica je u opasnosti da se nadogradi za stan od ovoga velikog Kotoranina Adzca koji je planirao dogradnju sebi stan. Svojevremeno je to bilo stopirano, ali to je bilo nekada, sto je sada smislio ovaj sto se sekira oko starih auta. Gradili se ili ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]