Opština Tivat: Tendenciozne izjave predsjednika MZ Krtoli Ivana Starčevića

2
Opština Tivat

Povodom tendecioznih izjava predsjednika MZ Krtoli Ivana Starčevića, koje se u posljednje vrijeme plasiraju tivatskoj javnosti, a vezane su za odnos lokalne uprave prema ovoj mjesnoj zajednici i režimu korišćenja plaže Pržna,radi  istinitog informisanja javnosti dužni smo da ukažemo na nekoliko činjenica.

Opština Tivat je prepoznata kao uspješna lokalna samouprava, koja je u prethodnom periodu uspjela da riješi brojne nagomilane probleme , prije svega u komunalnoj sferi, ali i u oblastima koje čine društvenu nadradnju, te stoga zauzima lidersku poziciju u mnogim oblastima.

Tivat je danas postao prostor poželjan za investiciona ulaganja, a sa onim što je do sada urađeno i što pružamo, postali smo i poznata turistička i nautička destinacija na globalnom planu.

To nije samo naš subjektivni osjećaj već je to ocjena relevantnih pojedinaca i institucija.

I većina naših sugrađana prepoznaje kao dobar pravac razvoja sve ono što preduzima lokalna samouprava u cilju daljeg razvoja i povećanja kvaliteta života u gradu.

Ulaganja koja smo imali u proteglom periodu i postignuti rezultati su jednostavno takvi da ne mogu proći nezapaženo.

Zahvaljujući konsolidovanim finansijama ,racionalnom upravljanju i planskim ulaganjima sada su restrikcije vode samo ružna prošlost.

Nedavno se sa izgradnjom kanalizacije krenulo gotovo sa nule, a sada smo na pragu puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Iz godine u godinu smo stalno bogatiji za nekoliko hotela  i turističkih sadržaja visoke kategorije.

Veliki investitori uspješno realizuju svoje projekte u Tivtu.

Od tri velike investicije u opštini, dvije se upravo realizuju na području Krtola.

I upravo najvišu korist od ovih projkata,bilo direktnu ili indirektnu, imaju i imaće stanovnici ovog dijela opštine.

Ovo se do sada najbolje potvrdilo kroz valorizaciju nekretnina, bilo kroz prodaju ili  zakupodavni odnos.

Lokalna samouprava je takođe značajna sredstva ulagala u unapređenje komunalne i druge infrastrukture u svim djelovima opštine pa i u MZ Krtole.

To predsjednik MZ zaboravlja ili neće da pomene i podijeli te činjenice sa svojim sugrađanima.

Zaboravlja da je izvršena adaptacija domova kulture u Đuraševićima i Radovićima i da je urađen projekat i ove godine kreće gradnja doma u Gošićima.

Zaboravlja da je završena kapela, postavljeni novi potezi  javne rasvjete, trotoari ,asfaltirane ulice, te da će ove godine do naselja doći nova saobraćajnica.

Što iz budžeta, što usmjeravanjem donacija značajna sredstva su usmjerena na dogradnju vrtića, fudbalskog stadiona, adaptaciju osnovne škole i još mnogo toga.

Naravno da znamo da treba još dosta ulagati kao što znamo da nikada nije postojao diskriminatorski odnos prema ovoj i bilo kojoj drugoj MZ.

Tvrdnja da politika lokalne i državne vlasti samo doprinosi siromašenju stanovništva područja Krtola nije tačna, što i sami građani najbolje prepoznaju.

Što se tiče režima korišćenja plaže Pržna naš stav i zalaganje su Vam dobro poznati ali to se od strane gospodina Starčevića kontinuirano karikira i tendeciozno interpretira, te na taj način obmanjuje Savjet MZ, Krtoljani i cjelokupna javnost.

Poručujemo i Starčeviću i javnosti da  lokalna uprava neće uraditi ništa što nije u interesu Krtola i njenih stanovnika.

Kako su izjave , nastupi i organizacija sastanaka gospodina Starčevića duboko politički inspirisani i u svrsi predizborne kampanje, jasan je i motiv preduzete blokade kružnog toka na magistrali.

Uporno se zloupotrebljava pozicija predsjednika MZ za političku promociju u susret lokalnim izborima.

Umjesto toga, korektno bi bilo da građanima bude saopšteno da će plaža biti slobodna i dostupna u cjelosti za svakoga sve do završetka i puštanja planiranog hotela u rad, dakle do 2018. godine.

Takođe, nakon realizovane investicije, kako to Zakon definiše, dio plaže će biti dostupan građanima i turistima.

Lokalna uprava će i dalje sa punom posvećenošću raditi i na rješavanju ovih i drugih pitanja, a ostaje da se nadamo da će i rukovodstvo MZ Krtoli uvidjeti da se jedino iskrenim dijalogom i istinom mogu rešavati problemi građana.

2 KOMENTARI

  1. Iz goreobjavljenog pisma opštine Tivat vidimo da je (uz prethodno isticanje velikih uspjeha Grada) Opština istakla svoje velike zasluge u obnovi Krtola, a te zasluge, pazi sad, eto, nezahvalni Krtoljani ne cijene, jer ne žele biti nagurani u 30% plaže Pržno-Trašte (od 2019. godine pa dalje). Ivan Starčević ne priznaje te velike opštinske zasluge, pa kaže: „Koliko obmanjuje javnost najbolje se ogleda u činjenici da u zadnjih godinu i po, koliko je ovaj Savjet MZ Krtoli na funkciji, ni jedan metar asfalta, izuzev poneka lopata hladnog asfalta, nije ugrađen na teritoriji Krtola. Sav trotoar koji je u međuvremenu postavljen o trošku Opštine i po nalogu Predsjednika Opštine Tivat, prihvatam da lično svojim zubima pojedem uz kamere”.
    Plaža Pržno-Trašte nije plaža koja pripada samo Krtolanima, nego i Tivćanima, Kotoranima, Cetinjanima, i cijeloj Crnoj Gori. Zašto se Opština kiti samo zaslugama učinjenim Krtolima? Mogla je na još 10-ak stranica navesti i zasluge Tivćanima, pa da naivni od šume ne vide drvo, a drvo je – problem čovjeka na čovjeku na 30% plaže od 2019. god. nadalje.
    Ali ni spor oko zasluga nije toliko bitan. Bitno je da se olako prodaje kratka crnogorska obala, da se građani zamavajavaju velikim profitima, dio kojih će i njima ući u džep, uz potpuno promašene definicije što je to sreća u životu.
    Posebno treba istaknuti da apartmani, bilo iz Krtolja ili iz Tivta ili Kotora, trebaju imati isti status u vezi korištenja plaža, jer to su poslovni subjekti koji plaćaju porez kao i protektirani hoteli.

  2. Puno toga je je općina napravila za Krtole i građane. Nije sve ni približno nabrojano, ima toga još jako puno. Pa ovo, pa ono. I ovo i ono. A ima još i ono. Puno hvala, aferimo. Možda je to i bila dužnost Općine, a možda i nije nego neočekivani vanredni benevolentni napori i ulaganja. Hvala još jednom na tim ulaganjima.. Ali sad želimo ono što smatramo da je OK: – a to je da se plaže ne getoiziraju s 30% i da budu javno dobro dostupno svim građanima i od 2019. godine nadalje. T.j. da se ugovor s investitorom ukine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]