Opštinama pola prihoda od JP “Morsko dobro”

8
susret sa novinarima

Dragan Marković i Rajko Barović

Dragan Marković i Rajko Barović

Od 1. januara naredne godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će polovinu prihoda koja se ostvari u ovom preduzeću usmjeriti opštinama preko trezora Crne Gore.

Ovo su najavili najodgovorniji iz Morskog dobra prilikom Novogodišnjeg prijema koje su upriličili za novinare.

To je do sada ovom preduzeću predstavljalo veliki problem u komunikaciji sa javnošću, jer se za sve što nije bilo uređeno u zahvatu morskog dobra obraćalo ovom preduzeću i u slučajevima kada je bilo i kada nije bilo nadležno za rješavanje problema u primorskim opštinama.

Ovo je novinarima kazao Dragan Marković, savjetnik u Morskom dobru.

“Ne bježimo od odgovornosti, ali su opštine preuzele dio aktivnosti jer sada njima ide pola prihoda iz Morskog dobra, tim prije što bi po njegovim riječima svi željeli da nešto prigrabe i da bude privatno od nečeg što je javni interes”, kazao je Marković.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Rajko Barović je kazao novinarima da su se odlučili da umjesto planirane velike prezentacije ove firme, sredstva usmjere u humanitarne svrhe i to pomoć Opštoj bolnici na Cetinju u kojoj ne rade agregati, Dječijem domu Bijela, Domu starih u Risnu.

Takođe će Morsko dobro donirati kupovinu jednog automobila za reanimaciju Domu zdravlja u Budvi koja ima samo jedno takvo vozilo, zatim za besplatan odmor u odmaralištu u Rafailovićima djece sa sjevera Crne Gore koja su lošijeg materijalnog stanja, kao i donacija za banku hrane.

8 KOMENTARI

  1. Lijepa vijest,u rangu, recimo, vijesti:” penzije rastu od 1.januara 2013 za iznos koji je obećao,prije 20 dana, gospodin direktor FONDA PIO izvjesni Perović”!!!!

    Bilo bi ljepše,pravičnije i isplativije zatvoriti ovu “fabriku” za “pakovanje”(da mi se ne naljuti Marija Perović za ovaj plagijat?) političko partijskih neraspoređenih kadrova koji “sisaju”mlijeko iz jalovice evo bezmalo kvarat od vijeka!
    Sretni praznici svima vama: i koji “radite-neradite”-ili “sisate” na ovaj ili sličan način?!!

  2. Lijep gest. Neka i drugi vide ako imaju barem za piće, novinari i nijesu navikli na više!Pravi se ne mogu kupit večerom a to nije ni bila namjera Morskog dobra . U ovom slučaju su se baš dobrim pokazali.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].