Opštinski budžet na javnoj raspravi

0
Opština Kotor

Biljana Peranović

Biljana Peranović

Javna rasprava povodom Nacrta budžeta opštine Kotor za 2015. godinu počela je 2. decembra i trajaće 15 dana.

U ovom roku zainteresovani građani, pravna lica i NVO sektor mogu da dostavljaju primjedbe i sugestije putem mejla na adresu opštine Kotor.

Takođe građani mogu učestvovati na javnim raspravama koje se organizuju po Mjesnim zajednicama, podsjetila je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finanisije.

Raspored javnih rasprava biće istaknut na sajtu opštine Kotor.

Budžet opštine Kotor ove godine  je planiran u iznosu od oko 17 miliona eura, od čega je 8 miliona tekuća budžetska potrošnja, a kapitalna preko 7,4 miliona eura.

Na naše pitanje što je građane do sada najviše interesovalo na javnim raspravama o budžetu, Peranovićeva je odgovorila da je to uglavnom kapitalni budžet i sve ono što dotiče život u njihovim sredinama, počev od komunalnih problema kao što su putevi, javna rasvjeta, bujični kanali i investiciona djelatnost.

Za tekuću potrošnju više su zainteresovani predstavnici nevladinih organizacija i sportskih klubova.

Za ovu godinu što se tiče prihodne strane budžeta očekuje se ostvarenje od preko 90%, a što se tiče tekućih, odnosno izvornih prihoda oni su ostvareni sto procentno, kazala je Peranovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]