Orlandić: Pregovaramo da kompanije pokriju letove MA

0
Danilo Orlandić

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da to preduzeće pregovara s tri aviokompanije o eventualnom nadomještanju letova ka onim destinacijama koje je tokom godine pokrivao Montenegroerlajns.

Orlandić je za TVCG rekao da pregovori idu svojim tokom, te da je svemu najveća prepreka epidemija korona virusa.

“Aerodromi Crne Gore pregovaraju sa tri kompanije o eventualnom nadomještanju svih destinacija koje smo imali s Montenegroerlajnsom tokom godine. Ti razgovori idu svojim tokom, ali je kovid problem, jer se veliki broj zemalja Evropske unije (EU) ponovo zatvara”, rekao je Orlandić.

Vjeruje da će od aprila ili maja imati značaj broj letova, ocjenjujući da će ovo biti izazovna godina i za Aerodorme Crne Gore i za domaću privredu.

“Treba biti optimista da će sve proći. Proces vakcinacije je učinio pozitivne stvari, imamo najave da bi aviosaobraćaj mogao da se ustabili”, rekao je Orlandić, navodeći da trenutno najbolje funkcionišu linije prema Beogradu.

Projekcija je da bi, kako je rekao, ove godine mogli da ostvaren 60 odsto saobraćaja iz 2019, dok se naredne godine očekuje potpuni oporavak i broj putnika iz 2019.

Negirao je medijske navode da Aerodromi Crne Gore dugove MA naplaćuju putem imovine.

“Mi se još uvijek ne naplaćujemo putem imovine. Naplatu određenih dugovanja smo otpočeli, procedura ide preko izvršitelja i trenutno se to vrši samo na novčanim sredstvaima. Narednih dana imamo dodatna izvršenja prema MA i vjerujem da ćemo uspjeti da naplatimo sva dugovanja koja imamo od MA”, rekao je Orlandić.

Podsjetio je da su Aerodromi Crne Gore 2019. imali prihod od 34 miliona, a profit preko 15 miliona: “Prošle godine smo prihodovali 27 miliona manje, i gubitnak je preko 11 miliona”.

Još uvijek, kaže, isplaćuju redovno plate u punom iznosu, a imaju još sredstava za redovne obaveze.

“Ako se situacija ubrzo ne popravi, moraćemo da tražimo nove načine finansiranja”, rekao je Orlandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]