OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima nedostaje dovoljno prostora za sve veći broj učenika

0
OŠ “Nikola Đurković” u Radanovićima

Zoran Milićević

Osnovna škola „Nikola Đurković“ u Radanovićima školske 2019/20 godine broji 316 učenika, koji su raspoređeni u 17 odjeljenja, od kojih 13 odjeljenja razredne nastave i četiri predmetne nastave.

U matičnoj školi od prvog do petog razreda je 159 učenika, a od petog do devetog razreda je njih 84, što je ukupno 243.

U područnom odjeljenju ove škole u Lastvi Grbaljskoj ove godine je upisano 73 učenika, od kojih je u prvom razredu devet đaka.

Prema riječima Zorana Milićevića, direktora ove škole, iz godine u godinu raste broj djece i upisan je po jedan razred više, pa će uskoro problem predstavljati prostor, jer nema dovoljno učionica, a područje Grblja se sve više naseljava.

„U okviru rapoloživog se snalazimo kako znamo i umijemo, ali će uskoro nedostatak prostora biti veliki problem ove škole“, naglašava Milićević.

Grijanje za zimu cirka četiri ipo tone, će biti obezbijeđeno za desetak dana preko Ministarstva prosvjete, a pored toga svaka učionica posjeduje klima uređaj, pa po riječima direktora neće biti problema što se tiče grijanja.

Najveći problem je nedostatak kadra, posebno iz matematike i fizike, a zbog bolovanja jedne nastavnice direktor Milićević je uposlio dvije profesorice razredne nastave iz drugih gradova za područno odjeljenje u Lastvi Grbaljskoj.

Deficitaran kadar je i nastavnik matematike, kao i u svim drugim školama, pa u Radanovićima matematiku i fiziku predaje inženjer telekomunikacija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].