Osavremenjavanje i proširenje kotorske bolnice, prioriteti novog direktora prim. dr Ivana Ilića

16
Prim. dr Ivan Ilić

Dr Ivan Ilić

Primarijus dr Ivan Ilić je odlukom Upravog odbora, uz saglasnost ministra zdravlja Crne Gore, izabran za direktora Opšte bolnice Kotor.

Kandidujući se za ovu funkciju dr Ilić je uradio plan razvoja kotorske bolnice, vjerujući u podršku osnivača i lokalnih samouprava, budući da je kotorska Opšta bolnica regionalnog karaktera koja brine o zdravstvenoj njezi stanovnika Kotora, Tivta, Herceg Novog i većim dijelom Budve, podsjetio je dr Ilić u razgovoru za Skala radio.

“Potrudiću se da bolnica dobije na značaju koji nije imala do sada, odnosno da se izdvoje veća sredstva u budžetu bolnice, kako bi mogla kvalitetno da odgovori svojim potrebama. Jedan od važnih zadataka je proširenje prostora, zašto je potreban hitan projekat dogradnje Opšte bolnice u Kotoru na mjestu  nekadašnje stare bolničke zgrade. Tu bi se izmjestili svi oni kapaciteti koji su još uvijek smješteni u privremenim objektima u bolničkom krugu, a izgrađeni su kao nužni, poslije zemljotresa 1979. godine i gotovo je opasno u njima raditi“, kazao je dr Ilić.

Novi direktor kotorske bolnice je kazao da će se zalagati i za razvoj savremenog prijemnog hitnog bloka, kao i za izgradnju savremenog operacionog bloka, intenzivne njege, to jest za sve ono kako je kazao, što je srce bolnice i što omogućava njen kvalitetan rad.

Takođe će se raditi i na poboljšanju elektro snadbijevanja.

Jedan od prioriteta je izgradnja nove trafo stanice, jer postojeća ne može da istrpi kapacitete potrošača.

U bolnici ne postoji adekvatan agregat koji u slučaju čestih prekida struje u Kotoru onemogućava rad vitalnih jedinica.

Dr Ilić je naglasio i važnost kadrovskih kapaciteta u kotorskoj bolnici, ističući zadovoljstvo dosadašnjom stručnom strukturom, ali se mora poboljšati iskorišćenost takvog kadrovskog potencijala.

Kotor sve više dobija visokoplatežne turiste kojima je takođe potrebna adekvatna medicinska pomoć, koju u ovom trenutku na žalost nemaju.

Kako će biti u perspektivi, Skala aradio pitao je novog direktora bolnice, koji je odgovorio da se na ovom projektu, koji je odobren od strane Ministarstva zdravlja radi već dvije godine, a riječ je o privatnom javno partnerstvu kotorske bolnice  i privatne zdravstvene ustanove Marin med iz Dubrovnika.

Oni su voljni da svojim menadžmentom pomognu razvoju takvog kapaciteta gdje bi se mogli zbrinuti zahtjevni pacijenti sa kruzera i hotelskih kapaciteta koji ne spadaju pod regularnom zdravstvenom zaštitom, navodi on.

Ilić smatra da bi se takvim partnerstvom poboljšali uslovi smještaja koji  se po ugovoru neće  koristiti samo za takve pacijente već i za građane naše države.

16 KOMENTARI

 1. Sve cestitke doktoru Ilicu,ovo uliva neku nadu.Nadam se samo da ste svjestni da morate neke vase kolege hirurge pod hitno poslati u penziju.

  • Nemam baš ništa protiv izbora dr Ilića za direktora bolnice u Kotoru ali se čudim kako samo na njegovu adresu pljušte komplimenti sa ovoga sajta. Ima još zaboga dobrih i stručnih ljekara o kojima ne pjevaju ode.

 2. U paketu sa kafanom “DOJMI”,”Domom kuluture”zadužbinom Vasa Ćukovića-Risan…i na ultimu i pasanu državu,takozvani naučenjaci ispiljeni potla zemljotresa 1979-i “pakovani u kontinuitetu” u “Dom pionira”u čijem su šufitu “u zlatna doba” kokoške nosile jaja-doduše ne i zlatna ,koja danas na isto mjesto nose “jarebice i jastrebovi”-na pjacu od Svetoga Tripuna?

  Ipak,sve ove priče okolo naokolo procvata Kotora i opće bolnice za Boku Kotorsku-neodoljivo /vidim/ vraćaju stare ljude u brijeme kad su isto obećavali-a malo drukčije pisali:” …da će doći vrijeme(ko dočeka-oće nerođeni)-da će se zlatnijema ožicama jesti”? Preci-od obećanja pasali-potomci nastali-i bora mi jedu-pape li pape “naslijeđeno”-zlatnijem ožicama? Ko zna,jer nikad se nezna-što se zna-a zna se sve ono što se nezna? Zato vjerujte u ISTINU- i ne mijenjajte mišljenja-nego ….g l a v e?
  Vama doktore Ivane-sretan početak na novim zadatcima-pregnućima…sa nadom da ćete uspjeti-jer niste(srećom po vas i ovaj puk!) rasli u Kotoru-da bi ste se umjesto poslom(najhumanijim) bavili obećanjima-kotrskim ćakulama!

 3. Iskrene čestitke Prim.dr. Ivanu Iliću na izboru za direktora Opšte bolnice u Kotoru i ciljevima koje je naznačio kao primarne. Vrijeme je, prošlo je 36 godina od zemljotresa, a srušena stara zgrada bolnice i dalje , pored hotela „Fjord“, „Rivijere“, „Livnice“, „Autoboke“ i dr. kao spomenik podsjeća na prošlo vrijeme. Mnogo dugačko i mnogo po broju porušenih zgrada. Istina, Kotor jeste grad spomenika, ali mu ovakvi ne trebaju
  Neophodno je izgraditi dio porušenog bolničkog kompleksa, kome, gravitiraju stanovnici susjednih opština: H. Novoga , Tivta, Budve i , naravno, Kotora, njih 86 714 ili 28,9% više, u odnosu na vrijeme, neposredno nakon zemljotresa 1979. godine.
  A da li treba napominjati, kakve su se sve promjene, u smislu gravitirajućih korisnika usluga Opšte bolnice u Kotoru, desile u proteklih 36 godina.?
  Budva je postala metropola turizma Crne Gore, sa najvećim prometom turista, gotovo polovinom ukupnog broja turista koji borave u CG, Tivat jedna od najvećih marina na Mediteranu a Kotor sa preko 300 000 kruzing i jahting turista, treća luka na Jadranu. Kotor, u kome sezona kruzing i jahting turista traje osam mejseci, dnevno prosječno posjeti 1 330 posjetilaca i oko 1 000 onih koji koriste druga sredstva prevoza ili sopstvene kuće za odmor. Iako sa smanjenim kapacitetima H.Novi ostvaruje preko 14% prometa turista CG.
  Pored navedenog, u toku je realizacija krupnih turističkih projekata, na poluostrvu Luštici, Kumboru itd.
  Zar ovo nijesu činjenice koje obavezuju na povećanje postojećih kapaciteta Opšte bolnice u Kotoru ? Činjenice za povećanje broja specijalističkih službi, prije svega, iz oblasti pomorske medicine i mogućih bolesti koje se prenose morskim putem. I ne samo tim putem.
  Zar nije isteklo vrijeme drvenih baraka u bolničkom parku?
  Podržavamo novoizabranog direktora, njegov program i očekujemo konkretnu podršku neophodnim investicijama koje , nadamo se, opravdavaju, naprijed navedeni podaci.
  .

 4. Poslije kiše proviri Sunce……..
  Konačno na čelu ove važne ustanove veliki čovjek, vrhunski stručnjak

 5. Uz svo uvažavanje, ali malo tu može pomoći sam
  novi direktor Bolnice, pa ma ko on bio. O svemu se
  pita Podgorica. U situaciji kad donirani mamograf
  u Domu zdravlja – Kotor leži (ili je ležao) godinu dana pokvaren,
  građani ovog naseljenog mjesta ne mogu očekivati
  nikakve sektakularne promjene na bolje,
  što se tiče zdravstvene zaštite.

 6. Pravi čovjek…časni…stručnjak…i humanista…da nam je takvih više,bilo bi nam bolje i lakše…Šteta što ga ranije nisu izabrali…bilo bi drugačije sve…Ivice neka ti je sa SRECOM…veliki doktore!!!

 7. Bravooo samo naprijed tako i treba ali odmah pocnite sa radovima !!! Veeeliki pozdrav za najboljeg naseg dr hirurga koji ke mene operisao do sada 5 x i nikada nije htio da uzme ni 100gr kafe sto se kaze najposteniji covjek u bolnicu Kotor

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]