“Oslobodioci“ sele u crkvu Sv. Nikole

164
Crkva Sv Nikole

Kotorski Kulturni centar nije uspio da osposobi ruiniranu pozorišnu dvoranu, i pored angažovanja operative lokalne uprave da je pripremi za proslavu navodnog oslobođenja i ujedinjenja Boke sa Srbijom.

Nije bilo moguće osposobiti devastirani prostor, koji je u stanje  totalnog haosa uspjela da dovede doskorašnja vd direktorica Marija Bernard. Ona tamo stoluje mimo zakona, pa je umjesto pozorišne “oslobodiocima“ ponudila kino predstavu.

To je Skala radio javio juče, a već jutros je organizator ove rašomonijade obavijestio svoje pristalice da neće moći ni u kinu “Boka“ iz tehničkih razloga. Zbog toga je odlučeno da se proslava koja slavi urušenje sopstvene države preseli u crkvu Sv. Nikole u starom gradu.

Tamo uslova ima, i više mjesta od male sale kina “Boka“ čijih stotinak sjedišta nije moglo da zadovolji apetite organizatora. Pokazalo se da je i taj prostor bez tehničkih uslova.

To očigledno više ne brine odlazeću nezakonito postavljenu vd direktoricu Mariju Bernard i njenog vjenčanog kuma Vladimira Jokića, predsjednika kotorske opštine.

Izvinjavamo se slušaocima zbog informacije koju smo juče objavili. Organizator je promijenio mišljenje. Mi nijesmo i nemamo namjeru.

164 KOMENTARI

 1. Nista se ne menja. Sve je manje vise isto.
  Tipicni Montenegrinski “patriota-komentator” me podseca na primitivce u vunenim carapama na komunistickim mitinzima koji su prekidali govore nerazumljive 5-casovne govore druga “bravara”, dok su radnici I skolska deca dovedeni iz fabrika I skola da stoje na kisi.
  Taj “patriota”se povremeno dernja da bi “vodja” mogao da predahne I da bi spijuni videli ko ne aplaudira.

  Sistem glasanja je isti;
  Gradjani imaju privilegiju da povrememo glasaju za vreme takozvanih izbora sa “DA”!
  Svi intelektualci su “sumnjivi” a oni koji misle drukcije su “neprijatelji “!

  “Internet” je ipak napredak jer covek te primitivce koji navijaju za “dugotrajnog vodju” ne mora da gleda, vec samo da ih cita.

  Na Zapadu nije mnogo bolje, svet matematickom progresijom redova postaje sve gluplji, jer glupaci se brze razmnozavaju!

  Ali ipak “domaca glupost” I “primitivizam” deluje kao osvezenje…kao letevanje…
  Zbog toga povrememo navratim na ovaj Forum.
  Hvala!

  Matija Cenanovic

  • Da li, gospodine Cenanoviću, poznajete još jedan paralelan primjer u svjetskim razmjerima, kakav imamo mi u Crnoj Gori: Naime, na 620.000 stanovnika imamo 540.000 upisanih birača??
   Ovih dana poslanici rade na nekakvoj farsi promjene Izbornog zakona. Ništa se promijeniti neće, ako se ne dopusti opoziciji da pročisti Biračke spiskove na svim nivoima.
   Birački spiskovi i “kupovina ličnih karata” (izraz koji se ne može prevesti na engleski jezik) donose pobjedu režimu.
   Ustaljen je izraz: “Milo ne dobija izbore – Milo pokrade izbore”.

   • Da Gospodine sa pseudonimom “vise biraca nego stanovnika”, ima I gore od navedong primera u Montenegro.
    Citiracu samo 3 primera:
    1.
    Josif Visarionovich Dzugashvili -STALJIN: “Nije vazan broj glasaca, vazni su ljudi koji broje glasove”!
    2. Na “Zapadu”, ako bi glasanje donelo bilo kakve promene, ono bi bilo odmah ukinuto!
    3. Glasanje u Titovoj Jugoslaviji, kada je javljano preko radia I stampe da je glasalo 103% glasaca!

    Matija Cenanovic

    • U oktobru 1997., u prvom krugu, predsjedničkih izbora, Momir Bulatović dobija 47,44% glasova a Milo Đukanović 46,71% .
     Onda između prvog i drugog kruga, za dvije sedmice, protuzakonito i protivustavno, Milo, koji kontroliše policiju, naređuje upis novih birača u biračke spiskove. Izborne komisije i policija po svim opštinama rade danonoćno, bez predaha. U tom ilegalnom vremenu, dopisuju 14.000 novih birača! Ujak Ratko, predsjednik Ustavnog suda, stavio potpis na svih 14 hiljada fantoma!!
     U drugom krugu Milo dobija 50,8% a Momo 49,2% !! U Tuzima, Rožajima i Ulcinju glasalo se čitavu noć. Dolazili su i iz Skadra da glasaju. Za Mila.
     U Rožajima su se tek poslije nekoliko dana konačno prebrojali glasovi. Falilo onih 0,8%… (!)
     “Kako tada tako i potada,
     ali zbogom ostaj meni sada”. (Đački rastanak)

 2. Kotore-Anin, opjevana budaletino, mlatiš po tipkovnici kao cavallo praznom zobnicom. Siješ gluposti rastrzano i nepovezano. Služiš se govorom mržnje. Sramotno vulgarišeš uvredama na račun uglednog komentatora koji se potpisuje punim imenom.
  Slijedeći orkestriranu kampanju režima o “srpskoj okupaciji” Boke Kotorske, izražavaš tako žal (skupa s režimom) što je Srbija oslobodila Crnu Goru austrijske okupacije.(!)
  Austrijski teror vam bio miliji.
  U te talambase udariste baš kad čitava slobodoljubiva Evropa slavi i obilježava 100 godina od završetka Velikog rata. Samo Crna Gora toga se stidi i brani da se taj veliki datum obilježi. A godinama ranije režim je finansirao obilježavanje godišnjica Podgoričke skupštine.
  Ove godine naprasno zastraniše i zastiđeše se svojih slavnih predaka!
  Doze, poze, roze, koze i – metamorfoze…

  • Za fukaru i kukavicu “Ne revi” senca obraza ;
   London, 27 januara – The Daily Chronicle je objavio intervju sa Kraljem Nikolom, koji je u Parizu napravio Hebert Vivial, poznati novinar. >>“Malo sam vijesti dobio iz moje zemlje. Jedine izvještaje su prokrijumčarili moji prijatelji, rizikujući živote.” “Čini se da zaista postoji vladavina terora. Muškarce, žene i đecu ubijaju bez suđenja. Bombe se bacaju na kuće mojih sljedbenika. Ne štede novac da moju đecu odviknu od vjernosti.” “Nema sumnje da ste čuli za moje svrgavanje i aneksiju moje zemlje od strane Srbije. Da, to je izglasao lažni parlament kojeg su oni zvali Velika Skupština-ime koje ne postoji u našem Ustavu. Ako je niko nije izglasao, izabrana je od razbojničkih bandi koji rade za interese Srbije.”
   “Gospodin Pašić, srbijanski političar, je želio da aneksira Crnu Goru jedanaest godina, ali se nije približio cilju, jer ja ne želim vjerovat da će saveznici odustat od principa samoopredjeljenja za koji su se borili, ili da će dozvoliti da jedna od najmanjih nacija bude žrtvovana ambicijama jednog susjeda”. “Ono na što se žalim jeste nezahvalnost. Ja sam ratovao tri rata za istu Srbiju. Ja sam ih spasio jedne katastrofe i omogućio im da ponovo zauzmu Beograd. Uzimao sam hljeb iz usta svoje đece da im pomognem. Sjetite se da sam ja bio prvi koji im je pritekao u pomoć nakon austrijskog ultimatuma, iako me ni jedan ugovor nije obavezao da to učinim, niti je iko tad znao oće li velike sile intervenisat.” “I kako su me nagradili? Ovom bratoubilačkom invazijom na slobodu mog naroda.”

   • “…Ako je niko nije izglasao, izabrana je od razbojničkih bandi koji rade za interese Srbije.” …”

    A koje su “razbojničke bande” ustanovile “Nacionalni komitet” u Jajcu 29. novembra 1943.? I pučističkom odlukom zabranili povratak kralju Petru u Jugoslaviju…

  • Postovana Gospodo sa pseudonimom: “Ne Revi”, “”stide se Predaka”

   Respekt za nas same diriguje nas moral, respekt za druge diriguje nase ponasanje I manire…
   Iz gornje navedenih razloga je vise uvredjujuce za mene licno da moram da “povremeno da opstim na nacin koji ne zelim”
   I koji nije u skladu sa mojim odgojom.
   Kurtoazija je uvek bolji odgovor, ali ona ne prodire u glave pojedinih komentatora
   (ala takozvani “Kotoranin” I drugi), koji likuju u svom nevaspitanju…

   Zato, ipak hvala na Vasem casnom komentaru, ali mislim da je jaci odgovor za “Kotoranina” I slicne, pristojnost I kutoazija. To ih zbunjuje I izbacuje iz njihovog normalnog koloseka!

   Matija Cenanovic

 3. Bidni Jole “nije Ti za oca i sina!”,
  stipas je li?
  Putovnicu preko crkve?
  Prodao vjeru za veceru !
  Ides u Ragusu i Spalato?
  Kod Uzinica i Baresica !
  Oli konop oko pasa Jole ?
  Ili oko vrata ( kravatu)?
  Sto ces u Splitu?
  Da uspravis Rada Koncara?
  Da neces i za sv. Jeronim?
  Koga tamo iz Kotora ima ?

  • …koji pravi samare za TOVARE(KENJCE)..pa sam bia i NARUČIA za tebe i j oš nekolicinju SAMARE..jer su vam se istrošili ovi iz ABlejalice kontrarevlucije-1989..i tridesetogodišnjeg “revolucionarnog rada”-prvo najprvije-najkrvavije.. spašavajući srpstvo i kosovo-na Konavle i Durbrovnik..pa potla “OBRANE” prtišli ste obnovi države-“pomognite lopove”..kroz razne vaze djelovanja..via Budve-TO Plaža..što se vidi svakodnevno vaši nadčovječanski napori-dolaze do izražnjanja…I za kraj..nove samare i ostalu opremu će vam uručiti vlasnici vašije nesretnije glava-senca obraza..ne zaboravi-zaboravite..svečano uručenje će da bidne na svečan način i zakusku-kusanje..u povodu 30 obljetnice ABlejalice…na staru srpsku godinu..sa pergul-senca skalina “Gracke vijećnice”-sa koje ste BLEJALI od 1989 do 1991.do rata za mir na Konavle i Dubrovnik-u obrani srpstva i kosova…
   Ćao Pređašnji onagariću-sada već zdreli ONAGAR ostarjeli..Grujo_grujić-guj_gujić..

   • Opet lipetas nekulturni Jol.
    Mi 98% rodjeni potla 1990. god.
    nemamo ama nista sa Tvojim traumama !
    Mi stasali i prgrlili Titov put, bez Tebe koji ni pisnut ne smije o
    oburdanom Helikopteru u Konavlima.
    Ides li do Luke Korde ?
    Sofer Bozo Ti je miliji !

    • ..tvoje je da se dobro u lisiju opereš..da nebi zabazdio na svečanost ka na ovaj Portal-pred nastup za primitak ordena caco de oro..za tvoj-vaš doprinos..ABlejalici kontrarevoluciji…u potnjih trdest godina-tvog vašeg obadanja -magaraca i goveda..sa planina pa do mora od Ulcinja do Novoga..Operi se Grujo_gujić i ne peri i ne traži obaz..onamo đe ga nemaš-on ti je sašao-zašao iza tvoje škine…to dobro oeri ..dvocijevni Grujo_guj-gujić…

    • Rodjen 1990 i ide titovim putem…grujica ti si cudo…zamijenio si mila i tita…
     idi malo u prirodu…putem kralja Nikole preko Spiljara

 4. Cenanoviceva Srbija je totalitarna drzava, a “Kotoranin” nije kotoranin!
  Oba su antiprotivna i u ratovima peta kolona i kolaboracionisti!
  Rotirajuci su elementi ovdje !

 5. Vukovići, Otac i Figllio hoće silom nasramotu da ukipe Bravara na nekom trgu! Zašto ga ne ponesete na svoje imanje, pa ga tamo idolopoklonski gledajte. Svakog čuda od DrPSveta! Povratite ime Tito(v)grad, konvertiti!

 6. Vidim da neki pominju Tita i Jova Kapičića?
  Pa ova dvojica su pobili vise Crnogoraca nego sto su ubili Austrougari i Njemci u oba rata!
  Nije u redu da podignete samo spomenik “ljubicici bijeloj” od 100 kila,vratite ime grada u Titograd!
  To je vasa boljsevicka obaveza!

  • Ne lazi i ne stipaj Bokelj.
   Cetnici, sa Pavlem Djurisicem popalise
   Crnu Goru sa italijanima i njemcima i
   pobise sve sto je crnogorsko na dohvatu bilo, muslimane i hrvate u Boki
   takodje.
   Nastavili zlodjela Kecmanoviceve horde iz 1918.
   Danas takvi javno prijete protjerivanjem crnogoraca iz Boke!
   Ti stalno nekoga piljkas i zacikavas po ovim portalima!
   Detektovani su Takvi elementi.
   Bolje radi nesto pitomije i korisnije.

    • Da i dobio je odlikovanje od firera.
     Samo u Foci i Gorazdu pobio 12.000 – 14.000 muslimana, bez Plevalja i dr. mjesta.
     Ovdje je Bio zaduzen Djuro Ivetic, Branko Marovic, Stanko Odza,
     Dusan Nikovic, Branko Sekulovic,
     Milos Kovac, Vukasovic , Ivkovic,
     Ivo Lazarevic , Marko Lazarevic,
     Djuro Draskovic i dr. cetnicki perjanici!
     Ne negiraj istoriju Ljuta, bit ces Tek ljut ,kada Te pronadju , Tvoji !
     Zivio Tito , kralj izdajnik i funjara, zajedno s Tobom i sl. nakotom.

   • “…muslimane i hrvate u Boki
    takodje. …”

    Vidoviću, ili kako li se već zoveš, ne laži i ne izmišljaj. Na sreću i ponos življa koje je u Boki tada obitavalo, i danas obitava, za čitavo vrijeme rata na ovom prostoru nije bilo ubistava po nacionalnoj osnovi. Upravo zahvaljujući činjenici što je tu pravoslavni živalj bio u ogromnoj većini.
    Nemoj samo da se dohvatiš Mrčevca i Bogdašića, jer je u toj akciji stradalo više pravoslavnih nego katolika.
    Taj zločin nije inspirisan nacionalnim razlozima nego vojno-političkim.

    • “laž i izmišljotina” je prava lažava bljuvotina
     U Boki su isključivo vršeni progoni i pokolji od strane četnika neću reći Pravoslavaca na štetu Katolika,
     Obrnutih slučajeva nije bilo,u Mrčevcu i Bogdašiću poklani su većinom bili Hrvati tako se batali tih tema, od strane komšija grbaljskih četnika,
     jezik za zube,”laž i izmišljotina”smradu lažavi četnički.

    • Za Boku je bio zaduzen 1948g Blazo Jovanovic najveci zlikovac posle djilasa…. koliko je on neistomisljenka poslao Bogu bez suda kao sto je poslao 2600 crnogorskih komunista na Goli otok….pravilo u cg je tada bilo da jedan spijun moze poslati 100 neduznih na goli otok a 100 postenih nije moglo spasit 1 krivo optuzenog..
     Amin!

     • Ocito je Ljuta da si Ti i “Tvoji”
      pretekli, jer ste se krili po skripovima.
      Ti si Skripar, koji skripi i kipti,
      jer ne moze upravljati Crnom Gorom iz Beograda !
      Nema milosti sa neprijateljima !

    • Ha, ha, ha, ajd ne sviraj, i ne podmeci !
     Muslimane je genocidao Pavle Djurisic, Pljevlja, Foca, Gorazde i dr. mjesta.
     Sam si naveo mjesta pokolja cetnika krvoloka sa druge strane Vrmca.
     Zaboravio si Trojicu, Odoljen i
     Kavac a poslije i Tresnjica i
     muciliste u Sutvari.
     Kako to cetnici, da ne spasiste ni jednog internirca za italiju?
     Svoje ste spijavali italijanima !
     Orahovac , Risan , Krivosije i Grahovo , bilo svega i svacega.
     Ko spija strijeljane na Prznome?
     Rodjaci .
     Ne oglasavaj se bez imena jer ubuduce nece biti odgovora cetnicki nikogovicu .

  • Najvise Crnogoraca ubise srbi 1918.!
   A ovi Ljuta i Bokelj nista ne rade drugo, nego “srbuju” na ove portale.
   Smiju Vam se casni srbi, pometine
   jedne ….
   He, he, he smijesnijih komentatora nema !

    • Moze se i za klempave usi dovatit!
     Ti trazis, pa ces i naci , kao npr.
     Mitar Boskovic onda od Dusana i Nika !!!!

   • *Pepe opareni, Ako baš hoćeš, na tvoju i našu žalost i tugu, najviše Crnogoraca je pobio Đilas, pa onda Kapičić i Joža. A danas Vukovići, Otac i Sin hoće da mu popere spomenik na Trgu Slobode. Poštovao bih njihovu odluku da spomenik postave na svom vlastitom imanju, ispred svoje kuće.

    • Pusti Djida i Besudnu zemlju,
     Papreni, bio je i Dido?
     Znas li ko je bio Dido ?
     Tito zasluzuje spomenik, A vidjet cemo i za Jova !
     Kardelj, Mosa i Koca takodjer !
     Pobijeni su izdajnici , kolaboranti i
     zlocinci !
     Odmazda i pravda za ponizene i
     obespravljene, svaka cast Titu i
     drugovima !

   • …po pjacama i pjacetama Kotora-staroga grada je bilo bora mi “koliko srbovanja=toliko hrvaćenja”..ni manje ma ni više uz pride da i jedni i drugi(ovi kotorski !!!)-nijesu baš lijepo- umilno-ljubavno krščanskohrišćnski gledali na ove sa brda gore..”ŠLJEGLI NA SVOJE MORE”.DUKLJANSKO CRNOGORSKO..e bo..!!! Da bi ste se upisali u krštene ljude fale vi-fale vam “VELJA slova” vaše vjersko nacionalne-ŠARŽE oliti upitne KVALITETE vašije predaka- e bome i vas..za bolje i naprednije napredovanje-u ljuckome smislu vašije POTOMAKA…”kakva jeđa-takva međa”… oliti temelji?!

   • 1918g nije bilo nacionalnih crnogoraca valjda si to do sad mogao nauciti…ali uzlaud vam sve jer nema no jedne istine..zalud vas je milo pustio iz t.ra.

    Amin!

   • …do 1918 i 1918.godine Crnogorce su ubijali Austrijani i njihova slavenska sabarać-vojnici..Česi,Poljaci,Slovaci,Hrvati,Bosanci….i ini-okupatorski vojnici..koji ste slavili po Kotoru i siječnja 1916 godine poslije “zauzeća Lovćena”-rušenja Kršćanske crkve i Grob Njegošev na Lovćenu..a od Božićne pobune-Crnogoraca od januara.1919 godine..pa do 1929 godine po “vašoj banovini crnoj gori” su-tvoje Austrijane-zamijenili,JOPET TVOJI/VAŠI “bracanski vojnici srbi-krvati-slovenci” iz krvave trojne vaše kraljevine-SHS..koji su na iljade i to samo Cnogoraca pobili uz obavezno paljenje njihove imovine-ka vi 1991/1992.godine na Konavle i Dubrovnik..!!!

 7. Falsi Kotoranin “brani” Crnu Goru i Crnogorce…..ludilo.me
  A nemoj ti braniti Crnu Goru od svojih predaka kumim te…..
  Ne odgovori ti meni čija je Ponta Oštra?
  Postoji opasnost da falsi Kotoranin digne ruku na sebe,saznao je istinu da mu je djede bio Srbin!

  • Bokelj senca srpskih gena i porijekla ,taman kao i Ivana Žigon što ste je doveli na onu sprdačinu u Budvu đe ne.oj Bato Carević drži govor o srpskom patriotizmu a u isto vrijeme gradi zgardu za Brana Mićunovića u Budvu,đe Grgamel poziva na ostvarenje svojih snova ,želja i željica…
   Bokelj a što su te stavili u treći red da sjediš u crkvi Sv.Nikole napravljene na zgarištu Rimokatoličke crkve istoimene koju je zapalio jedan grbaljanin a podignuta sa donacijama od same Austrougarske,bio si daleko pa si slabo čuo što govori velikosrpska fu.ara Lompar,neće o ovim temama a ?
   Je si li slušao na Radio Kotor Duška njoku i onog “istoričara”iz Beograda ,đe prebrojavaju Bokelje koji su bili u srpsku vojsku ali neće kukavice da saopšte podatke o broju Bokelja u Austrougarsku vojsku ?
   A da ne spominjem o Lazaru Mamuli, Borojeviću i ostalim srpskim Generalima i Austrougarsku vojsku,
   Nemam namjeru da dignem ruku na sebe…
   Ali znam mnoge koji su digli ruku na sebe poslije ispiranja mozga od strane Gargamela i koji su završili sa trajnim psihičkim poremećajima ,pa tako bolje ti pripazi na samog sebe,nije ih mali broj ….
   Rekli su mi iz SPD Jedinstvo da je treći red i oni iza bio rezervisan za one diskutabilnog ili nesrpskog porijekla,
   Bokelj s obzirom na tvoje porijeklo treći red ti je bio premija.

   • ..što je zaždio “ruševinu”…? Potomcima treba oma oduzeti imovinu-po novome zakonu o eksprorijaciji-špulju od “Paštrovske gore do mora”…a čije je-znase ljeti đe se koruba ona milijarda eurića-dobiti od “crnogorksog turizma”…?

    • Prema nekim izvorima prezivao se Bućin,a Bućini u Grbalj su dobili prezime po kotorskoj gospodi Buća-Buchia na čija su imanja radili ovi grbljani kao kmetovi te im nađeniše prezime Bućini ili Bućin, sve ostale verzije nastanka ovog prezimena su lažavine.

     • …Minova-Kavča- Odoljena-Simiža-Koložunskog izvora…Šišića oklen je onaj trgovac na Kotorsku pjacu-kojeg si “stavio pod finansijsku kontrolu”-ne mićeš se sa pjace kotorske-njegove tezge svakodnevno dragi gospon Moj grad-e..Kotoranin-u..sa potoka ZVIJERonjaka..iz fanga sa dna od dna Škaljara..?!!! Au,koliko ve mama mia cvanti ŠPIJUNI-vlastele na vlasti–vazalčići bjelosvetskih mangupa..iz crnatih kimića-filmova…

   • Falsi Kotoraninu,

    Umjesto sto prebrojavas redove po crkvama,odgovori mi čija je Ponta Oštra?
    Umjesto sto viriš po vratima crkve,svrati,to je bila i tvoja Akademija iliti djedova!
    Je li ona bokeljska?
    Valjda nije Kotoraninu pa makar on bio i falsi tesko odgovoriti na to pitanje?
    Nemoj samo one uopsteneodgovore o “Evropskoj uniji,kako cemo tamo biti svi zajedno” i slicne tirade.
    Reci ti nama čija je Ponta Oštra???
    Sto se tice srpstva u Boki,prejaki smo mi bokeljski Srbi,s dubokim korjenima,svoji na svome,ne formira nama misljenje Titograd.
    Tebe treba da zabrine kako ste vi Hrvati za 12 godina crnogorske nezavisnosti svedeni na statisticku gresku??

    • Bokelju senca srpskih gena i porijekla
     Nisam virio nego sam bio unutra i vidio te u trećem redu
     rezervisanom za one diskutabilnog podrijekla,
     ali bolje i u treći nego u zadnji ,magareći da te utješim malo
     “Akademija je bila Bokeljska” ,ne sprdaj se …
     Govor su “pravi bokelji” Protojerej Krivokopić iz poznate bokeške famelji di Cuci iz Cuca koji su došli-šljegli u Boku i utripovali se da su 100 % Srbi,
     Lompar ,što reći ,Lompari nisu ni Slaveni porijeklom a ne Srbi ali svakome je dopušteno da prdoklači ukoliko je govor usklađen sa svrhom skupa.
     Kakvu ste sprdačinu u Budvu napravili, ali sam se izasmijao kad sam vidio Ivanu Žigon u uniformu srpskog vojnika, xa xa xa , ona od oca Steva Žigona Slovenca i Rimokatolika, mapet šou…niste barem mogli naći srpsku glumicu,
     Jaki ste u Boku jaki , sjeti ste koliko vas je bilo i koliko vas je dolazilo prije 1991.kod Krivokapića ,do 1991.ste mu se rugali i špijavali ga ….mnogi kotorani Pravoslavci neće ni da uđu u Sv.Nikolu kada su veće proslave,kažu gadi im se ući kada vide ko sad ulazi unutra i ljubi ikone.
     Potpuno si u pravu vama ne formira mišljenje Titograd nego BEOGRAD i SANU a to možemo onda nazvati beogradsko mišljenje a ne bokeško zar ne ?

     • Falsi Kotoraninu,

      Bio si dje ti je i bilo mjesto,djede se ponosi sa tobom!
      A zašto nisi sjeo pored mene,ostavio sam ti mjesto!?
      Zagrlili bi se i poljubili tri puta po bokeljski!

   • Kotoranin@ Pa sto ima lose u tome sto su Srbi bili Admirali i Generali u Austrijskoj vojsci, kasnije Austrougarska.
    Hrvate su vise voljeli od Srba ali Srbe su postovali kao sposobnije za taj posao .
    Ove koje si spomenuo su mnogo prije 1914.
    Pa citavu granicu sa Turskom od Zadra do Zemuna cuvali su Srpski oficiri i vojnici, dok su miljeni Hrvati radili kao paori kod austrijskih i madjarskih grofova.
    Branili su i Bec od Turaka dje se istako cuveni srpski oficir Antonije Isakovic.
    Ali Austrougari pored saznanja da su Srbi dobri ratnici i oficiri 1914 krecu na Srbiju i daju naredjenje da se unisti vojnicki ,bioloski ,politicki,drzavno i svakako.
    Malo im je bilo sto su drzali cijelu Srednju Evropu nego su htjeli i da pokore Srbiju misleci da je sansa jer je Srbija bila izmorena balkanskim ratovima protiv Turaka i Bugara 1912-1913 a i ratom sa Turcima 1876-78.
    Austro-Ugarsko carstvo se raspalo 1918 sami su krivi dje ih je djavo nosio da napadaju Srbiju.Da nisu napali Srbiju 1914 mozda bi i danas postojali i Boka bi bila u tom Carstvu i ti bi bi zadovljniji ali sto je bilo, bilo je .
    Slava zrtvama i herojima pobjednicima Velikog rata.

    • Bokelju sada potpisan sa xxy,
     Zaboravio si da napišeš Slava svim žrtvama u Velikom ratu bilo bi pošteno i Kršćanski a pogotovo kada znaš a kriješ kao zmija noge ,koliko je Pravoslavaca i Srba poginulo kao austrougarski vojnici.
     Ne dobih još odgovor koliko je Bokelja bilo u Austrougarsku vojsku ?
     Ne spomenuše “Bokelji” Krivokapić i Lompar ….
     da ne računamo Srbe iz Bosne i Hrvatske jerbo bi brojka bila ogromna…
     I koliko je Srpskih crkava sagrađeno za vrijeme i na teritorije koje je držala Austrougarska ?
     Ajmo sokole …

     • Budaletino, svi vojno sposobni muškarci u Boki su mobilisani već u srpnju i kolovozu 1914. I pravoslavni i katolici. Službeno Srbi i Hrvati nijesu postojali.
      Bili su podanici (državljani) KuK-a.
      Brat moga đeda po ocu bio je mobilisan sa 49 godina. U novembru je napunio 50 godina. Istog dana je demobilisan i poslat kući. Zakon se strogo poštovao.
      Dva majčina ujaka. kao mladi momci nijesu se nikad vratili. Otkad su otišli u julu 1914., nijesu dolazili ni na odsustvo. Obojica su ostavili kosti na Pijave 1917.
      Pročitaj “Zbogom oružje”, ako znaš ko je napisao.

     • Da li to priznajes da su ti srbi ustvari bili hrvati ili obratno…e avetinja koliko hoces…

 8. Zvona Svetog Trifuna danas nijesu zvonila u 12,30 u spomen primirja nakon završetka Prvog rata 11.novembra 1918. Možda su ova zvona još u kvaru zbog one duge zvonjave poslije pokradenog referenduma 2006.

  • Ko o cemu Ti o zvonima.
   To je za lakovjerne babetine i
   strasljivce.
   U grad ulazimo sa slusalicama, pa vi pomamljeni zvonite – ne cujemo Vas.
   Propistali ste na sve dizne ….

 9. Sramota za državu Crnu Goru da nije kao ostali civilizovani svijet proslavila oslobođenje i primirje u Velikom ratu 1918. godine, nego je licemjerno poslala predsjednika u Pariz da se ogrebe o slavu pobjednika! Sramota!

 10. Danas u podne i po je cijela civilizovana Evropa simbolikom crkvenih zvona obiljezila 100 godina od Primirja u Velikom ratu…..osim sv.Tripuna!
  Mozda je Sv Tripun u nekoj drugoj vremenskoj zoni?

  • Tamo Tebi i Tvojim zvonima, a i onima iz katedrale. Isti ste smutljivci !
   Ti nikoga ne postujes zadri bando !

  • Ne uzimaj katedralu usta budalo. Nego ajde u tu civilizaciju da im pokvariš prosijek! Četniku neizlječivi!

   • A Ti Rogo takticaru, malo u
    komuniste pa malo sa krizarima, pa u crnogorce, pa u katedralu?
    Lutalo skaljarsko, fali kruva, pa
    brljavis ?

  • *Bokelj, jesi li siguran da su danas u cijeloj Evropi, u 12:30h, na crkvama i katedralama potezali zvona?
   Rimska kurija (Curia Romana) i danas žali što je moćna Austrija izgubila rat i raspala se.
   Bivši italijanski političar i ministar inostranih poslova, grof Karlo Sforca, napisao je u svojoj publikaciji “Vatikan i svjetski rat” o stavu papinske vlade prema sukobu 1914. – 1918., ovo: “Samo jedna okolnost zbunjivala je zapadnu katoličku Evropu u srpnju i kolovozu 1914. Rat je bio otpočeo upravo najkatoličkiji među carevima i kraljevima, stari Franjo Josif I. Kad je on najavio rat Srbiji, milijuni zastrašenih duhova u Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Irskoj, Belgiji nadali su se da će papa pokušati predusresti katastrofu. Nada je stvorila i LEGENDU. U početku se govorilo da je Pije X, saznavši za ultimatum upućen Srbiji, naredio svom nunciju u Beču, da prenese papinu opomenu Caru. Kad je rat već buknuo, govorilo se da su dvorjani spriječili nunciju da dođe do imperatora. Na koncu, kada je 20.kolovoza 1914., u toku prvog mjeseca rata Pije X iznenada umro, tvrdilo se da je umro što nije mogao spriječiti katastrofu. Ustvari događaji su se razvijali sasvim drugačije…”

   Danas, s udaljenosti određenog historijskog razmaka čak se ni katolički historičari ne usuđuju da kriju podršku i simpatije, što ih je Pije X ispoljavao prema Austro-Ugarskoj monarhiji, i njegovo odobravanje bečkog ultimatuma Srbiji…
   Grof Sforca u već pomenutoj publikaciji piše o situaciji uoči rata: “Dokumenti koje je poslije rata objavila austrijska republikanska vlada, pokazuju da je Vatikan svakako bio sklon akciji, koja bi dovela do uništenja pravoslavne Rusije i učvršćenja Austro-Ugarske monarhije.” (…)

   Pravoslavna zvona u Srbiji i Crnoj Gori su danas zvonila po blagoslovu patrijarha Irineja.
   Zvona na sv.Tripunu se nijesu smjela oglasiti, jer Sveti Otac nije poslao blagoslov.
   Stoljetni žal za propašću KuK-a!

  • Katedrala Svetog Tripuna je zvonila u 11.00 sati jutros
   za duše SVIH poginulih u Prvom Svjetskom ratu
   Neke druge Crkve čini mi se da nisu zvonile za SVE poginule …..
   nego za neke određene koji su poginuli…

   • Mozda je sv Tripun zvonio po Grinickom vremenu za srpsku pobjedu nad Osmanlijama prije 500 godina kod Beograda?

   • A ko ce Tebi i popovima vjerovati?
    Jesi li Ti pri sebi, i jesi li bas
    kotoranin, ili neka podvrsta, kako te gradiraju komentatori?
    Zasto si uvijek antiprotivan i
    anticrnogorski nastrojen?
    Iskompleksiran si, laznim sopstvenim znacajem i pridajes sebi vecu vaznost i zasluge, nego sto ih imas.
    Okolina Te je Takvog promakla.
    Tjeras svoje, do potonje ure,
    nista promjeniti neces!

   • Kako da ne, kao i Marin Baresic u
    velom mistu !
    Cudovista se oglasavaju!
    Monstrumi se sakupljaju !
    Zvoni-miri 😄😆

  • O mračnoj ulozi Rimske kurie u Drugom svjetskom ratu i neskrivenim simpatijama prema Musolinijevom i Hitlerovom fašizmu malo se zna u širokoj javnosti. Kurija to na sve načine i danas nastoji prikriti koliko je god moguće. Samo najuži krug istoričara ima djelimična saznanja o moralnoj, političkoj, diplomatskoj i duhovnoj podršci Pija XII Hitlerovom oružju.
   Računajući na vatikansku podršku, Hitler je u ožujku 1940. poslao Ribentropa u Rim, da bi Pije XII utjecao na zapadne sile da usvoje uvjete za mir. Hitler je poslije okupacije Poljske i ranije Čehoslovačke, preko Pija XII nudio mir, obećavajući Vatikanu, da će u slučaju, ako zapadne sile (Francuska i Emgleska) usvoje njegove uvjete, organizirati antisovjetsku ratnu kampanju.
   (Dakle, opsesivni cilj i Hitlera i Vatikana je bio – uništenje pravoslavlja i Rusije. Boljševizam je bio uzgredan cilj. Prim.aut.)
   Pije XII se zdušno založio da pruži pomoć Hitleru, pa je raznim kanalima intervenisao kod zapadnih sila, nudeći mir, ali bez uspjeha.
   Uprkos zahtjevima, koji su dolazili sa svih strana svijeta, papa Pije XII ni u jednoj od svojih brojnih poslanica za vrijeme rata nije osudio nacističke zločine u koncentracionim logorima. “Osservatore Romano” tumačio je ovaj stav tvrdnjom da je papa “podjednako poglavar crkve i za jednu i za drugu zaraćenu stranu” (?!)

   Fašističku ekspanziju crkvena hijerarhija željela je što više izjednačiti sa svojim interesima. Stotinu biskupa uputilo je krajem 1940. Musoliniju pismo pozivajući ga da “oslobodi od engleske dominacije zemlju, u kojoj se nalazi Kristov grob”. U pismu se isticalo da “niko nije dostojniji od Musolinija” da učini ovo sveto djelo. (…)

  • “… I Risto i Momo, isti su. …”

   Namjerno lažeš, prećutkujući — Mila i Sveta!
   Gospodara i… i… vođu organizovane kriminalne grupe (OKG).
   Prema vlastitom priznanju.
   Stidiš ih se?
   Bez brige, vidiš, dođe vrijeme da se ovaj
   režim stidi svojih slavnih predaka…!

   • Riječ je o crkvi, ne o političarima. Ili pripadnici crkve ipak to jesu?Comprende? A niko normalan se ne stidi svojih slavnih predaka Crnogoraca i trpa se u koš đe mu nije mjesto, te tvrdi da mogu bit išta drugo do Crnogorci. Srbi pate od kompleksa niže vrijednosti. Ipak je Crna Gora bila vazda slobodna, a njima Turčin pravio dječicu 500 godina.

   • OKG ne s–i! A kakvi je ovaj režim u Kotor ?Oće li se sastajat skupština? Što će sve učinjet da ih kako skupe?A one bezpravne gradnje i lupeštine još će se viđet!Nego biće ti se sviđa ta kravata!Muka je skinut!

 11. A jeli spomenuo pop Momo da je crkva sv. Nikole napravljena tako što su mrski okupatori i ćesar Franjo Josip dali pare za nju.

  • Nisu oni puno toga spomenuli moj Blažo
   Nisu spomenuli Srpske Generale u Austrougarsku vojsku,
   Lazara Mamulu,Borojevića itd.
   Nisu spomenuli koliko je Srpskih crkava napravljeno za vrijeme Austrougarske i to sa parama i donacijama od iste Austrije,neće i nisu puno toga spomenuli nego ono samo što im odgovara,
   Čuo sam da je Pop Momo bio miran ,manje je stado bilo u odnosu na nesretni skup u Budvi pa je i on bio manji i mirniji ,a Bokelja mi je stavio u treći red , greote…

 12. O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno, O kukavno Srpstvo ugašeno………..za Bokelja i Ljuta i Aranđelovo poruka od prijatelja

 13. Glavno da vam je Gospodar u Parizu na proslavi ukidanja Crne Gore…..i opet vam krivi sugrađani Srbi….a gdje ste bili 9tih kad vas je Gospodar slao da ubijate komšije radi mira….da imate gram obraza stidjeli bi se svakog napisanog slova ….
  DPS vam je sve u Kotor uništio a vi ni riječ osude ….
  Amin!

  • Ahah, ahahaa ko o “obrazu”? Ljuta? Pa ti si čiti primijer bez obraza! Ti o obrazu ka k…o poštenju! Pokri se preko glave i muč!

   • Susijedu kad seliš u Ljutu? Nemo toliko rakije i konjaka i viskija! Evo ti obrazi kao š—k od kakve živine. Maknise jadan sa Skale! Poznaju te ini u Kotor a ne u Škajare! Bači kokardu u Zvijerinjak! Špijunčino!

    • Ima li locike, Rogo millii Skaljarski ? Jesi li spremio nove njemacke
     automatske osigurace i K
     prekidace, za onu kazu sto se
     renovira? Nemoj zaboraviti spojiti uzemljenje !
     Stari si Ti uhicenik !

 14. Sinoc je odrzana Svečana akamedija povodom oslobodjenja Boke i Kotora kao i ujedinjenja u hramu sv.Nikole,dostajanstveno kako i priliči Kotoru i Boki.
  Učestvovali su SPD Jedinstvo,odrasli i dječiji hor,Pjevačko društvo Grbalj,besjedio je dr.Milo Lompar.
  Bilo je prisutno 250 ljudi.

    • Hvala na pozdravu postovani Gospodine Bokelj.

     Raduje da cujem da je glavni govornik na Akademiji u Kotoru 9 Novembra 2018, povodom 100 godina oslobodjenja I ujedinjenja u Kotoru , bio Prof. Dr. Milo Lompar.

     Danas se Srbi optuziju sa oba kraja;
     Pocetak – da su Srbi “krivi za stvaranje Jugoslaviju”
     Kraj – da su Srbi “krivi za raspad Jugoslavije”

     Epilog- Srbi su zrtve to lepe nerealne ideje I ostali jos jedini koji su ostali “indoktrirani Jugosloveni”.
     Mislim da drugi u okruzenju, koji se se otarasili te ideje ili su oduvek bili protiv nje , da ce pomoci srpskoj naciji da se probudi.

     Casni ljudi koji su organizovali ovu Akedemiju zasluzuju zahvalknost srpske nacije, koja pod ekonomskim I drugim nedacama je svedena na neku “nostalgiju Titoizma” , jer su imali mizernu ekonomsku sigurnost , to jest da jedu , I ne primecujuci da je titoizam planski unistio Srpstvo! Interesantno je da Srbe u mojoj otadzbini da posle pola veka “Titoizma” neprijatelji zele da svedu samo na “Srbijance I u sustini “srpsko pitanje” je razlog poslednjih ratova! To znaci da Srbi po logici nashi neprijatelji (kojih nije mali broj ukljucujuci ceo Zapad )koji nisu Srbijanci treba da nestanu, da bdu ili pobijeni, ili proterani ili preobraceni u neku drugu naciju.

     Danas, Prof. Dr,. Lompar je jedan od redkih mladjih itelektualaca koji imaju sposobnost I intelektualnu hrabrost.
     Mnogi drugi su zapali u jednu letargiju I podlegli pod raznim pritiscima spolja I iznutra.

     Veliki mislioci cine druge velikima. Njihova superiornost trba da bude upotrebljena, ne da da bi slomili mnostvoo inteletualnog vazalstva, ne da bi uspostavili intelektualnu tiraniju prema ostalima, nego da bi ih istrgli iz letargije, I da bi im pomogla da prosude sami.

     (Great minds are to make others great. Their superiority is to be used, not to break the multitude to intellectual vassalage, not to establish over them a spiritual tyranny, but to rouse them from lethargy, and to aid them to judge for themselves.)

     Matija Cenanovic

     • …sa juga-a, bojim se da će da bidne -jug eks-eks srba… -upakovan(i) u “razmenu teritorija”?..Dal ste zamijetili-izravno u Paris ko vam je prestavljao “pobeglički via Elas ZAPADNI BALKAN(asocijacija Američki Divlji Zapad!)-na današnje Pariske svečanosti-SJEDEĆI odmah u drugom redu-(pomoćni prvi po francuskim pravilima?!) iza bliznica DRMATORA SVIJETA Trampa-Merona-tete Merkel i siromaha-maleckoga Putina? Kad to proučite-naučite i u vašu…VASA VACUU MAXIME SONANT- macom(maljem) uterate..će da vi bidne jasnije ko je pobedio u Veljem ratu..1914 – 1918 godine-odnosno u produženom “Drugom Kosovskom boju-1995-1999.godine”..e bo…”a spiritual (goveđi) but/u/ to rous them from lethargy-la merda Matija Cenanovic…”…drek… multimakan intelectualac “…
      Iskrene pozdrave vam šilje pripadnik srpskog naroda..iz ubave Boke Kotorske-Kotora..u Crnoj Gori!!!

     • Malo iz Povijesti za bivšeg Titovog pionira,sada četnika u penziju
      Kanadsku,Matiju Čenanovića senca gena i porijekla srpskog ;
      Tokom 1912-1913, srpska vojska je okupirala najveći dio sjeverne i središnje Albanije! Takođe i obalu, onaj pusti san Ilije Garašanina je tada, makar za malo, ostvaren, a na obali Srbima blista i okupirana luka Drač, kao najvažnija strateška tačka velikosrpskog okupatorskog pohoda! Kao što će se desiti i okupitanoj Crnoj Gori osamnaeste, po istom scenariju velikosroske politike su, na okupiranom području Albanije, instalirane Beogradu pokorne civilne albanske vlasti. Albanska okupirana teritorija je faktički anektirana Srbiji. Odmah, 29-og novembra, Beograd je instalirao drački okrug sa četli sreza: dračkim, elbasanskim, lješkim i tiranskim! Kada je Crna Gora u pitanju, u srpskoj istoriografiji nikad nećete naći istinu da je Crna Gora bila okupirana od strane srpskih, francuskih i italijanskih trupa osamneste, a sve zbog toga da bi okupacijom bila anšlusirana Srbiji sa ukidanjem i zabranom svih oblika crnogorske hiljadugodišnje suverenosti i znakova njene nacionalnosti!I još nešto. Velkosrpska poltika ne samo da je proglasila Crnogorce Srbima, nego im je ukrala hiljadugodišnju istoriju i proglasila je svojom! Po velikosrpskim otvorenim lažima Crna Gora je, zahvaljujući(!) srpskoj vojsci bila oslobođena osamaneste, i pored toga što se zna da je Crna Gora već bila oslobođena samim povlačenjem austrougarske vojske iz Crne Gore, ali i djelovanjem crnogorskih komita!

      Crnogorci su srpsku vojsku dočekali onako kako treba,jer je velikosrpstvo u Crnoj nikolinoj Gori bilo jedini smjer crnogorske politike, Nikola je sanjao da postane svesrpski kralj sa prijestolom u beogradu i tome nerealnom i samoubilačkom cilju je podredio sve pa i sopstveni narod, a to znači da su crnogorci decenijama bili učeni da srpsku vojsku, vladara i zastavu, te crkvu, vide samo kao – bratsku, ovoga puta istu onu vojsku čije je bježanje i spasavanje od totalnog uništenja omogućila samo i sama crnogorska vojska neviđenim junaštvom, pružajući joj, svojim golim prsima, zaštitnicu! U njoj su Crnogorci prvi put gledali, zapravo, mislili sud a ih vide, potomke onog, inače istorijski nepostoječeg Miloša Obilića, ali i potomke postojećeg i herojskog kneza Lazara i Karađorđa! Nijesu mogli ni sanjati da će im rođeni unuk kralja Nikole, regent Aleksandar, zet kralja Nikole i otac Aleksandrov, kralj Petar, te ogavni ratni profiter, mafijaš i isto takav političar Nikola Pašić, zariti podli nož u leđa crnogorskoj državi, kruni, crkvi, da će uništiti jednu od najslavnijih evropskih dinastija, Petrović Njegoše, i isto takvu državu!

      Crnogorski moral opštenarodni nije nikako mogao biti u saglasju sa tako stravičnim, i do tada neviđenim zločinom, da Srbija, kao saveznička država, zariva nož u srce Crnoj Gori, onoj koja joj je odmah bratski pružila ruku objavljujući istog časa rat Austrougarskoj, onoj čiji je kralj poručio kralju Petru: „naša sudbina je i vaša“, onoj čija je vojska spasila Srbiju braneći njenu vojsku koja bježala, njenog kralja koji je bježao, njenog regenta koji je bježao, i premijera u bjekstvu! Ali…sve se desilo osmnaeste i pored krvavog i višegodišnjeg crnogorskog otpora prošlo, jer je bilo presvučeno teškim velikosrpskim lažima kako su Crnogorci Srbi, kako su se oni slobodnim glasanjem na podgoričkoj okupatorskoj skupštini odlučili za bezuslovno prisajedinjenje Srbiji (čita se kao: bezuslovno samouništenje!). E,taj čin otvorenog ubijanja Crne Gore krio se lažima o crnogorskom srpstvu kojem je zalet dao isti Nikola Petrović(!), te kako su, kao pravi i veliki Srbi, najveći Srbi, svrgnuli zlu dinastiju Petrović i zločinca, antisrbina i separatistu, izdajnika srpstva, kralja Nikolu, oburdali svoju autokefalnu crkvu, zgazili svoju istoriju, pljunuli na svoje drevne zastave, hiljade pobjeda i svijetlo oružje…i još mnogo, mnogo toga. Ali najjezivije: i sve su svoje hiljadugodišnje pretke proglasili – Srbima, a isto tako hiljadugodišnju Crnu Goru proglasili srpskom!

      Tako je Crna Gora postala, u svejtskoj istoriji, prva saveznička država koja je pobjednica u ratu, a koja nakon dobijanja rata, voljom Londona, Pariza, i Vašingtona, i zločinom Beograda – nije obnovljena, nego uništena, za razliku od okupirane Belgije, koja je, poslije završetka Prvog svjetskog rata, odmah obnovljena!

     • “Kotoraninu”!
      1.
      Jednako je smesno je optuzivati neko dete koje je raslo u komunistickoj Jugoslaviji, da je bio “Titov pionir”,
      slicno kao I optuzivati sve bivse ruske intelktualce po sovjetskim zatvorima da su bili
      “Staljinovi obozavaoci” !
      2.
      Ja ne pripadam nikakvoj politickoj organizaciji.
      Lazno optuzivati nekoga da je “cetnik” je slicno optuzivati Vas da ste
      “Doktor politickih nauka” I ujedno “Admiral NATO krila Montenegrinske mornarice”.

      Appendix

      Imam informaciju da se “veliko djubre” skuplja u Kotoru svakog cetvrtka.
      Zato pripemite se licno za sutrasnji dan, zajedno sa Vasim komentarima!

      Matija Cenanovic

     • Matija Ćenanoviću-Kenjanoviću,
      Četniku iz Toronta, mrzitelju Crne Gore, Zapada ali ne i zapadnih para, četnik bez srpskih gena i porijekla,
      Sreća po vas što vas mater nije okoila za vrijeme života i rada Čarla Davida jer bi mu bili živi dokaz da je njegova teorija o postanku čovjeka tačna i opravdana.
      Ima jedan vic za četnika Matiju Ćenanovića ;
      Otišao Matija Čenanović sa dva Srbina na mjesec, i kad su slećeli na Mjesec izvadi Matija pištolj i ubije jednog od dva Srbina,
      Na to mu ovaj drugi Srbin reče ; Šta uradi bre zašto ga ubi ?
      A Matija kao iz topa,
      “Gde su srpski grobovi to je srpska zemlja” !

     • Kotore-Anin, opjevana budaletino, mlatiš po tipkovnici kao cavallo praznom zobnicom. Siješ gluposti rastrzano i nepovezano. Služiš se govorom mržnje. Sramotno vulgarišeš uvredama na račun uglednog komentatora koji se potpisuje punim imenom.
      Slijedeći orkestriranu kampanju režima o “srpskoj okupaciji” Boke Kotorske, izražavaš tako žal (skupa s režimom) što je Srbija oslobodila Crnu Goru austrijske okupacije.(!)
      Austrijski teror vam bio miliji.
      U te talambase udariste baš kad čitava slobodoljubiva Evropa slavi i obilježava 100 godina od završetka Velikog rata. Samo Crna Gora toga se stidi i brani da se taj veliki datum obilježi. A godinama ranije režim je finansirao obilježavanje godišnjica Podgoričke skupštine.
      Ove godine naprasno zastraniše i zastiđeše se svojih slavnih predaka!
      Doze, poze, roze, koze i metamorfoze…

    • Prof.dr Milo Lompar je jedan od najuglednijih srpskih intelektualaca, borac protiv srpskog samoporicanja i kreator srpskog stanovišta koje se prihvaća.

 15. Večeras će da bidne bal Vampira u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi Sv.Nikole
  Na čije je mjesto nekada postojala Rimokatolička Crkva Sv.Nikole a onda poslije podmetnutog požara od strane jednog grbljanina,napravljena nova Crkva ,Srpska Pravoslavna Sv.Nikole koje je zadužbina HAZBURGOVACA.
  Još samo fali da opet zabavlja Ivana Žigon srpskog porijekla taman kao što su i srpskog porijekla pola nesretnog skupa.Ivana Žigon od oca Stevana Žigona Slovenca Rimokatolika…
  Opet će Vlado Potpara džep pun para da zajedno sa Dulom njokom,i ostalom ekipom ,predstavlja Boku i Bokelje on kao Pljevljak sa konstantnom mržnjom prema svemu što nije ne samo srpsko već prema svemu što je primorsko bokeškom,kotorskom.
  E jadni skupe ….

  • Tebi i sličnima je izgleda od pljevljaka najmiliji Darko Šarić?
   Sto ti znači naglasavalje Slovenac rimokatolik…..koliko si bolestan …..
   Amin!

  • ..i okupatorska vojska u Duklji-Zeti-Crnoj Gori ..(lelečete za njima i dan danas)..tvoja-vaša Austrijana..i ostali okupatori(prije Austrijane) Latini/Stari Rim-Nemanjići-Turci-Mlečići-i poslije od 1918.godine..krvava trojna kraljevina “bracana srba-krvata-slovenaca..SHS”- pa Talijani-Njemci-pa jopet vaš sloba sloboda-“niko ne sme da vas bije…”-jedino on vas je samario- jahao i živ i mrtav -do norme:17 godina 4.mjesca i 10 dana (11/14 januara.1989 do 22.maja.2006 godine…) I gle čuda velja vi danas.Pis,Pik ne važi..”mi nismo bili tizi-nego onizi..ovizi jopet vazalčići ONIJE ISTIJE-te su nam na krvi i pepelu Crnograca “ozidali krvavu demokraciju”-kojom se i dan danas kitite-evo jutros u Parizu…!..
   Da,da najbitnije-podalje -što dalje od istinske pogibije-nestanka “vaše drage-(tvoje osobito Kotoraninu)-Crne Gore..i ti od šponde..”u transu”-ljubav te ubi ka ti đeda na Lovćen 13.siječnja.1916 godine- pa ciljno..u sve ove tragedije Crne Gore i Crnogoraca-od prije sto/100/ godina..uplićeš nečesovoga-nebitnoga Potparu..pa Ivanu Stevovu (ćerku potomka onih koji su sa tvojima- vašima od 1919 do 1929-1941 pretvarali prostre Crne Gore u ljucku krv i pepeo)..?!

   Iz kojega ,da budem ISKREN-očekujem IZVINJENJE Makrona Crnogorcima i Crnoj Gori Petrovića Njegoša za ono što nam učinješe 1.decembra.1918 godine-kada dadoše KRVAVI NALOG “našim bracanima srbima-krvatima i slovencima-njiohovoj “junačkoj armadi” SHS”..da u krvi i pepelu unište Crnu Goru-koja tader NESTADE..voljom ovje koji danas pred Triumfalnom kapijom-jopet nam prodaju koromane(šuplje kolače) koji vise na draćama-demokrckog zapada…?!!!

  • …na ovaj portal..da si kršten u svetoga Nikole u Kotor-ili mi se učinje..? Uz pride tvoju neoinfrmaiju..da si se izlegao iz braka katolika i Crnogorke..i da te zato mrzim?

   • Jordane pobrkao si se. Otac mi je bio Pravoslavac a Majka Katolkinja.
    Kršten sam u Crkvi Svetoga Nikole i rođen sam iz braka časnih i poštenih ljudi. Poznavajući tebe, jasno je kako si ti izljego, obzirom da si od rođenja pa do danas ostao izrod.
    Drugačije i nije moglo jer si ti pravljen periodično iz nekoliko puta.
    Pametnome dosta!

    • ..”Krštne sam u…”-pa usput zaboravi da objasniš za roditelje koje su nacije-ii kojoj crkvi pripadaju-što je podrazumijevalo da kažeš i za sebe kojoj naciji i crkvi(kao dijete iz braka časnih i poštenih ljudi)- pripadaš ? No.ipak,si se malo drugačije (zbunjujući nas obične -izrode?)-govoreći o svom “vjersko-nacionalnom porijeklu” ..dva dana ranije 10/11/2018 godine -na temu”Marković pisao Amfilohiju…”?…”Javljam se kao Vjernik Pravoslavac(ne pominjući ni mater ni oca?),poštujući sve ostale vjere…Kršten sam u crkvi Sveti Nikola…Posjećujem i Katoličku Crkvu>>>(ali,zaboravi na “svoju” Crnogrsku Crkvu-i u tom “višeobojenom vjerovanju”…ne reći da je i ona Pravoslavna(?)<<>>(dobro obučen-DOUŠNIK!)<<>>(učenik početnik-“sa oca prešlo na sina”..a otac se učio kod Jola Drinjaka-spoljni mu saradnik-u /ne/časnim kršćanskim rabotama..a ko će ako ne Pravoslavci-srbi…na zajdničkim zadatcima..”pravoslavlja”?)<<>>(analitički sa lica mjesta…iz CPC i drugih crkava u Kotoru?)<<<pripremi gospodin Moj grad..sin oca-suradnika..iz doba Komunizma- ovoga kotorskoga špijuna-izroda"?!

     • Doušniče ko si ti uopšte da ti ja objašnjavam koje su mi nacionalnosti roditelji. Ali radi drugih koji čitaju ovo moje slovo, reći ću da mi je Otac Pravoslavac inače Crnogorac, naravno ako ti nemas ništa protiv. Činjenica je da je i moj otac u našemu Kotoru posjećivao Srpsku Crkvu koja se zove Sveti Nikola kao i svi drugi Vjernici iste Vjeroispovjesti. Svima je poznato da je niko u to vrjeme nije oslovljavao kao Crnogorsku i ne vidim što tu može biti sporno.
      Majka mi je Jordane Dalmatinka, rođena Splićanka( to je tamo đe tvoja noga ne smije kročiti) i Katolkinja po Vjeroispovjesti i ne vidim što i tu može biti sporno.
      Eto mislim da sam bio u potpunosti jasan. Ne piši i ne izvrći činjenice pametnjakoviću.
      I na kraju činjenica je i ta da si imao svoje ljude koji su špijavali po tvome nalogu, ko sve ulazi u Bogomolje, a dvadeset godina kasnije i spisak nepoželjnih u doba poslednjeg rata.
      Da se ja pitam i još po neki sa ovoga portala i ti bi grijao stolicu u Nizozemskoj odrtino špijunska!

     • Evo po mom gradu se postaje crnogorac ako ti je otac Srbin a majka hrvatica ili da preciziramo otac pravoslavac a majka katolkinja i obratno!
      Amin!

     • Ja sam naglasio da mi je otac Crnogorac Pravoslavac. Nevješto se koristiš tvojim trikovima, jer ono što je napisano govori sve. Pročitaj pažljivo idiote iskompleksirani i bolesni, mrzitelju svega što nije Srpsko ili bolje rečeno Četničko.
      Nemoj se grješiti, jer uz tebe ne ide AMIN!!!

     • …budite precizniji-kad tretirate pitanja o značaja-za našu povijest..poput potonjeg “rata za mir u spašavanju srpstva i kosova-na Konavle i Dubrovnik”..Jer vam se podkrala jedna “greškica-nedorečenica”…”okolo naokolo spiska nepoželjnih u doba potonjeg rata”..-sa dodatkom “imenima i prezimenima-zarad dostojnosti izvjeća”analitičara”…
      Veoma je značajno-pojasniti u kom smislu su “NEPOŽELJNI”..dal su bili protiv rata za mir na Konavle i Dubrovnik(kao Vi…)-ili su bili za rat za spas srpstva i kosova…(kao Ja…)..?

     • ..oće tele tega “ĆERAĆETE ĆE”- nosevima strijeljati..kad ga u crkve kotorske(Srpsku-Rimokatoličku-Crnogorsku) ufatite-da nije palio sviću…za dušu vašega pape-mog odanog suranika..”na ćeranju otpdnika-po korskim crkvama”-i za dušu vašega đeda-imenjaka..”domoljubivog domobrana iz one hrabre čete bokeške mornarce-Boke”- sa Lovćena 13-siječnja.1916 godine…u slavu ćesara bečkoga>>>( o čemu je pisao ovaj Potal-25/28.lipnja.2015-tema”Bokeška mornarca je tkivo grada Kotora”-a komentar je dao gospon “Bocun”-porijeklom iz Tabačine-sa “Crnogorskog pazara”)<<<…I drugo,što i ko Vas ometa gospon Moj grad-e… da ,konačno,napišete đe je vaš tajo rođen u kojem kotaru Crne Gore…?

      I na kraju brez kraja-samo za vašu informaciju..ja idem u Dubrovnik i u Split..na putovnicu koju mi je obezbijedila Crkva(kao vama via mame)-u znak priznanja-pažnje što sam spašavao Njene Svećenike, da ne idu sa vama na zli i krvavi put listopadoste .1991-svibanj.1992.godine ..u "ratu za mir…"na "spašavanju srpstva i kosova"-na Konavle i Dubrovnik…!

 16. To je taj misticizam i okultizam i
  mracnjastvo popovski oli Ti
  KLERIKALIZAM.
  Evo ih kao KJU KLUS KLAN, samo krst da zapale i okrenu naopako!

 17. Mili Bože čuda velikoga.SPC u Kotoru udara šamar svojim istinskim i poštenim vjernicima koji u sv Nikolu idu po duhovno okrepljenje. Kako ce im sveštenstvo pogledati u oči i bez srama dati pouku o vjeri i religiji na prvoj neđeljnoj liturgiji.Ogoljena je do kraja njihova svrha postojanja i djelovanja.Kotor prepoznat po građenju ljubavi i vjerske tolerancije od sutra će biti poznat po pokušaju rušenja države i sijanju mržnje među nama.Neka nam je Bog u pomoć Satane su se skrile u njegove skute.

  • …E viva Alojzije-Solunski dobrovoljc 1916-1918 godine..”i mi imao naše-vaše” zar ne dragi Moj grad…vjerniče od vjernika- paloma preletača…od Slobe ka Franji-Milanu-Aliji-Momiru aškome..evo trideset punih ljeta..i sumao isto tolko januarskih zima..?

   • Bolim li te DOUŠNIČE? Živino koja nikada prag nijedne Bogomolje nije prešla, nego si špijavao ko u njih ulazi i ko izlazi, naravno po zadatku.
    Ti da imaš obraza nikada Crkvu spomenuo nebi.
    I mnogi drugi nisu ulazili u nju, ali do dana današnjeg ostali su dosljedni i svaka im čast. Skidam kapu.
    A ti špijun bio, špijun i ostao, odrtino stara.

    • ..KARITAS na godinu dana-pod uslovom da bar jednom u kalendarskoj godini napišeš istinu-o meni…na ovaj Portal i izneseš samo jedno ime-čovjeka-kojeg sam špijavao ili uništio-iz Kotora ili iz nekog drugog mjesta…u pasanim decenijama..Kao i da se koriguješ..oko “moje špije..ulaska-izlaska iz crkve”…Čudne su te “tvoje informacije-o djelovanju špijuna”-po kotorskim crkvama-u uslovima-kad je jedan od tih “špijuna” po tvom kazivanju(uz tvoje oštro antiprotvno kritikovanje) na ovaj Portal-istovremeno spašvao(skrivao ih) te popove-da ne idu na Konavle i Dubrovnik-u borbi “protiv nailazećih 30-40 iljada ustaša iz pravca Konavala”-na srpsku boku i primorje”? Ko zna-jer nije isključeno-da je taj “razotkriveni špijun”-koristio svoj dati karitas popovma-dezerterima-iz vaših ratnih junačkih jedinica”-pa od njih tražio(ucejenjivao ih) “piskove” kotoroskih vjernika..koji dolaze-ili ne dolaze.. u crkve đe “spašenici”-drže mise..leturđije?
     I na kraju-moj ti je savjet-polazeci od tvog neodivlanja-koristeći ružne-divlje riječi-neprimjerene staležu tvoje obitelji-što ti nameće potrebu da unapred pripremiš odgovor-da nebi iskazivao svoje porijeklo-u pravom svijetlu.. ŠKUTORA>>>u primorskoj Dalmaciji<<<-označvaju vas kao vlaja-čobana iza koza i prasaca-tije pasivnije zagorom krajeva-tvojega porijekla-dragi Moj grad-e ŠKUTORU…iverje ne pada dalje od balvana..!

    • ..eli onu-koju vaš pape-kod Jola Drinjaka..u ulicu Bižanta..blizu brijačnice staroga Veslinovića…?

    • …”Mnogo puta posjetim Crnogorsku crkvu”../u starom gradu-viza vi kuće Marka Bencona/ …”sa istim žarom kao i ostale dvije….Nekako uvijek prazna,nema velikih Crnogoraca da zapale svijeću,niti ONIH koji SJEDE u Crnogrskom Perperu..”?! Ovakva preciznost/ŽBIROMANA/ je ZAPANJUJUĆA i samo prisutna kod-DOUŠNIKA..ka da ga je PRAVIO-štancova Ljubo rahmetl trgovac…Pravoslavac.volonter sakrestan u crkvu Svetoga Nikole..i po crkvama-na sahrane po Veljim i Malim Zalazima i drugim ruralnim destinacijama-u zaleđu Pestingrada…?

     • Čujemo se Jordanka kasnije. Sada sam baš u akciji i nemoj da me ometaš.
      Stvar je ozbiljna i od Državnog je značaja.
      Pratim jednoga tvoga “ĆERAĆEMO SE JOŠ”

     • ..pa on rahmetl prenio na tebe..da bi mogao da pratiš..ko đe ide u ove tri Kotorske crkve…i od te rabote-da živiš na visokoj nozi-ka da si rabotao u tgrovinu…

 18. Lastavicari sele , nikakvo cudo, njima su svojstvene “seobe srbalja”!
  Stavrofor kopira Arsenija Carnojevica,
  ko zna , mozda krenu i pu na vise!

  • …pa se postavlja -prontno pitanje,a kaj da se dela sa ovijema-V AM A, koji evo trideset ljeta-januara idete i vodite ovaj narod..” pu NA NIŽE..u ambise..koje ste iskopali pod mudrim rukovojstvom PIONI-ra kasapina i grobara sa Dedinja i Banskije dvori Zagreba..uz “vašarske svirače-đeveruše” Milana-Alije i Momira aškoga..?

   • A cu Jole, ovo Ti govori narodni covjek koji nije glasao nijednu vlast: “nemoj sve Nas trpat u.pilitiku i podjele”!.
    Ti stitis popove blasfemicne i
    beskonacno kukumavcis za proslim zbivanjima.
    Ne ucinje mnogo da se ovim popinama stane na kraj!
    Sto ne uhapsi 70ih ovog stavrofora?
    Ostavio si Nam ga, ispod tepiha,
    kao sto su Nam i Dubrovcani poslali Onega, sto je ne-casno
    zavrsija !
    Titov spomenik se u Podgorici ipak mece !
    Sve za CG , NISTA PROTIV
    CRNE GORE !

    • ..oli će izbori-pa”mećete” TITA u Pod Goricu-da bi ste osigurali glasove penzionera…poslije trideset krvavije vašije janura-kad ste TITA proćerali iz Jugoslavije..i prihvatili one vaše porodične i rodbinske ljubljenike ole Benita i Adolfa..Anta-Draže..i ostalih balista i kroati cvijeća sa Blajburškog i drugih vaših obiteljski spomenika..Kočevskije rogova i Zidanije ćuprija-vaših hrabrih armija-slav vama i njima-AMEN-AMIN”.. od Vardara-do Triglava…dražni niskolitarski BUDJ ONI…Sve za vaše bliznice,NIŠTA ZA CRNU GORU..evo trideset ljeta..koja zobljete vi obadali magarci i goveda..na stotine hiljada u vašoj ABlejalici kontrarevoluciji-1989 godine..u korist i za račun kasapina i grobara sa Dedinja i Banskije dvri Zabgreba…!!!?!

     • Vidju , mecu ga ovi glavari i antifasisti. Svaka im cast , iako
      sam i ja u Grujovu druzbu , koji ne glasasmo od 1989. i ne mastiljamo po izborima, a ni u
      partije nismo.
      Znas Jol, od fazole, Mi smo Ti ciste socijalisticke duse, pa Nam
      pase, ova prica o Titovom spomeniku!
      Sve drugo sto trabunjas, nema
      s Nama dodira, jer veci dio
      brigade je rodjen od 90ih do sada!
      Tako da Mi nemamo nista sa Tvojom starackom tjeskobom!
      Tolioko u ovi foj….

    • Nije valda da i istorija CG pocinje od Tita cim mu podizu spomenik ?
     Izgleda da jeste.
     Istorija CG prije Tita se ne uklapa u danasnju pricu pa ajde da pocne od njega.

     • Sto ces xxy , oli brokve, eksere ili
      cavle, he, he, he ?
      Moze i koja klanfa , svornjak za
      uvrnute bokezine !
      Jesi li se navida cukune ?

    • ..očetkao sam sulundar..čekam tebe da ga jezikom opereš i ošmrkaš nosom…! Poitaj čojak-od čojka bogu mi ka ijedan u Kotor…Tele…is!

     • Jole ne rikaj sa Prcanja.
      Stari grad nije za marvu pravljen!
      Nema Te odavno ,ovamo, na
      casicu razgovora!
      U Troju Ti ne basta od djetica
      uljeci !
      Jedino Ti kapu skidam, kako si
      ovog prevrtljivca moj gradana
      rasclanio na sastavne djelove.
      Znaci i otac mu je bio u Tvojoj
      sluzbi.
      Moze bit da nema vise apanaze,
      posalji mu malo domace rane,
      ne po 10€ mjesecno, da se ne iskvari.
      Posalji ga malo na civijeru i tragac
      kao “one” na Goli i sv.Grgura !

   • Ivo cuk Lazarevic, ratni zlocinac Tvoga Vladana svojta Jole.
    Motas se Ti sa Takijem i sad,
    ovim Polutanima.
    Veliki si Pelivan , sa rodjacima
    Tuljanima !

     • …što nijesi očistio mi auspuh po dogovoru…

     • Uzmi Nasice i verige Jole, pazi da Ti Krampus na vrata ne zazvekiri!
      Jesi dogna drva za zimu iz bosanskih suma?
      Ima li bukovine i volujske capre?
      Neces Ti na Igman ?
      Ima li kostanja ?

     • …za tebe i za Gruja..pa ću onda preo Grahova na tebi i Gruja dognjati bosanska drva…Ne brini nisam zaboravio dato ti obećanje…kad sam se vratia iz Sinjske Krajine..visokotiražni Pero_gudinić !

   • Evo po mom gradu se postaje crnogorac ako ti je otac Srbin a majka hrvatica ili da preciziramo otac pravoslavac a majka katolkinja i obratno!
    Amin!

    • ..jer si-ste-su svi vi obadali na stotine iljada goveda i magaraca od planina pa do mora-od Ulcinja do Novoga..pasali-istrošili ih kroz ABlejalicu kontrarevoluciju-1989 godine za spas srpstva i kosova..u ratu za mir na Konavle i Dubrovnik…DOGOVOREN između vašije IDOLA-IDIOTA dva kasapina i grobara sa Dedinja i Banskije dvori Zagreba..dragi Pero_gudinicu…Reci vlasniku tvoje glave-da ti po đe kad promijeni vodu iz korita-i opere TORINU-OBOR..jerbo smrdiš na pretke!!!

 19. Misli licemjerna kotorska vlast na čelu sa Jokićem srpskoga državljanstva da će tako da se operu . Kao nema opština ništa sa crkvom. Haaaaaa!!! smešno, smiješno, smišno

 20. Nije mi samo jasno kako na sve ovo reaguju dojučerašnji članovi LPCG i Liberalne partije a koji su sadašnji članovi Demokrata…. Izgleda da preletača ima svudje!

  • Bivši liberali i sadašnje demokrate nikad ništa i nisu bili.Sada kukavni misle da su nešto iz prvih redova nakaradne Skupštine.Pozapošljavali sebe i svoje i mogu na krst, kokardu, petokraku,polumjesec po potrebi .Poštenje na njihov način!

 21. Strašno! Oni hoće i Boga da uključi u cijelu priču pa da cijela stvar dobije na duhovnosti! Ha, ha, ha, baš su jadni…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.