Oslobodite školsko dvorište

6
sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja u OŠ “Njegoš”

Povodom realizacije preduzetničkog projekta “Podizanje svijesti o saobraćajnoj kulturi”, danas je u holu kotorske Osnovne škole “Njegoš” na Benovu otvorena izložba fotografija na temu “Saobraćajna (ne)kultura”.

Tim povodom svoj apel stihom su poslali učenici osmog razreda ove škole Slobodan Ivović i Martin Vučković koji su napisali pjesmu pod nazivom “Nemoj se tu parkirati”.

Njihov i problem kolektiva ove škole je bezbijednost saobraćaja u školskom dvorištu u čijoj blizini je i gradski  parking, a nesavjesni vozači čestio zauzimaju presotali prostor školskog dvorišta parkirajući svoja vozila do školske kapije, podsjetio je direktor škole “Njegoš” Drago Stamatović.

On je takođe istakao dosadašnje rezultate preduzetničkog tima ove škole koji je na osmomartovskom bazaru prikupio 2 hiljade eura i pohvalio inicijativu đaka da ove sredstva uplate onima kojima su najpotrebnija, to jest za liječenje djevočjica iz Tivta i Cetinja.

Lidija Vasić je, u ime tima za preduzetništvo, podsjetila da je ova škola od septembra 2014. godine članica mreže preduzetničkih škola, pod pokroviteljstvom Centra za preduzetničko učenje za jugoistočnu Evropu sa sjedištem u Zagrebu.

Cilj preduzetničkog učenja je da se obrazuju mladi na način što će se podsticati preduzetnički duh i inicijative i tako ih usmjeriti da njihova stečena znanja i vještine budu primjenljivane i da budu cjeloživotne.

“Kotorska škola Njegoš se obavezala i deklarisala da će nastaviti da obrazuju mladi kako bi svoje ideje pretočili u djela. Oni treba da budu kreativni i da rade u timu, kao i da budu spremni za preuzimanje rizika, sposobni da planiraju i upravljaju projektima kako bi postigli ciljeve”, kazala je Vasićeva.

“Ova izložba je upravo plod višemjesečnog rada učenika škole koji su prepoznali svoju i ugroženost svojih nastavnika zbog svakodnevnog ometanja i blokiranja kapije škole. Zato se preduzetnički tim opredijelio da na ovaj način uputi apel  kako bi cjelokupna loklana zajednica pomogla u rješavanju ovog problema. Na žalost, pozvani na ovu izložbu, osim par izuzetaka nijesu se odazvali, a pozivi su upućeni na sve adrese od kojih se očekivala podrška i pomoć”, navela je ona.

Ovom prilikom je promovisan i kalendar kulturnih i tradicionalnih dešavanja u Kotoru, koji je takođe plod učenika ove škole u okviru projekta za preduzetništvo.

Izložba je organizovana povodom Dana škole “Njegoš”.

sa izložbe
ulaz u školsko dvorište

6 KOMENTARI

  1. Spominje li iko prilaz školi u Škaljarima? Svako jutro igramo ruski rulet sa djecom, na prilasku školi, od kolone auta, nervoznih roditelja koji bi autom u školu da uđu.

  2. Oli je Bjeladin slovenac? Oli nije “stari kotoranin”-koje..muuuu nije po taman-neprimjereno nalaganje “logorske vater”(“slovenac” od milošti,tako zove badnjak?)-Crnogrskih badnjaka ispred Crnogorske Pravoslavne Crkve u starom gradu?

  3. Sramota da učenici jedne škole nemaju kršteno dvorište i školsko igralište. Lijepo ste rekli da im oslobode dvorište.

  4. Nadam se da ce gradski Oci,da ih tako nazovem naci vremena,da se sami uvjere
    o nedozvoljenom parkiranju neodgovornih i nadju resenje i pomognu da dvoriste stvarno sluzi samo skoli i ucenicima za odmor i rekreaciju.Pozdrav

  5. Kada ce SLOBODNO slanovnistvo Opstine Kotor moci da koristi stadion Malih Sportova koje je na volseban nacin kapitalizovano? Gdje idu euri od tog prihoda? Direktor se pravi Slovenac…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].