Osnivačka Skupština Crnogorske panevropske unije

0

Osnivačka Skupština Crnogorske panevropske unije biće održana u hotelu “Podgorica“ 17. maja sa početkom u 19 sati.

Kao članovi, na Skupštini će učestvovati i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum“, koji su javnosti već poznati kao organizatori brojnih kulturnih događaja hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

Ciljevi crnogorskog ogranka Panevropske unije su rad na kulturnoj, duhovnoj, privrednoj, pravnoj, političkoj obnovi i prezentaciji i unaprjeđenju Crne Gore, kao i razvijanje saradnje sa zemljama EU i ostalim državama.

Takođe će se raditi na naučnom, tehnološkom i privrednom razvoju Crne Gore u skladu sa evropskim standardima i dostignućima.

Mir, razvoj i prosperitet Crne Gore u svakoj oblasti su takođe bitni elementi za očuvanje međunacionalnog sklada.

Saradnja sa crnogorskim državljanima širom Evrope doprinijeće boljem uključivanju Crne Gore, zalaganju za promovisanje izdavačke djelatnost, koncerata, konferencija, kulturnog, istraživačkog i humanitarnog rada, kao i sličnih projekata koji predstavljaju put kojim će Crnogorska panevropska unija, kao najstariji međunarodni pokret za povezivanje svih evropskih država, u okviru kojeg je nastala izvorna ideja ujedinjene Evrope još davne 1922., ići boljitku kulturne i duhovne obnove u Crnoj Gori.

Panevropska unija danas ima svoje organizacije u: Albaniji, Andori, Austriji, Belgiji, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Engleskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Letoniji, Luksemburgu, Mađarskoj, Makedoniji, Njemačkoj, Rumuniji, San Marinu, Slovačkoj, Španiji, Srbiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]