Osnovana mreža za kulturni turizam zapadnog Balkana

0

 

“Kulturna raznolikost – zajedničko naslijeđe čovječanstva” naziv je međunarodne konferencije koja je ovih dana održana u Sarajevu, a u okviru koje je zvanično obilježen početak rada mreže – “Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na zapadnom Balkanu, izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje baštinom i kulturnim turizmom”.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici TO Kotor kao dio CulturWB konzorcijuma.

Konferencija je okupila sve interesne strane iz oblasti kulture i turizma iz BiH, Srbije, Crne Gore i Grčke.

Najveći benefit konferencije je osnivanje rada mreže za kulturni turizam zapadnog Balkana – CulturWB – mreža institucija i organizacija kroz koju će se promovisati zajedničko naslijeđe Evrope i regiona.

Prisutnima su se obratili Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, Dino Mujkić, predsjednik Sarajevo susret kultura, Biljana Čamur- Veselinović, sekretar Ministarstva civilnih poslova BiH  i Gian Andrea Garancini, ispred uprave grada Heraklion, Grčka.

Organizatori skupa su EU info centar i organizacija Sarajevo susret kultura, uz podršku Evropske unije, Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva kulture i sporta te konzorcija Erasmus+ i CulturWB, saopštila je  za Skala radio Dragana Samardžić, menadžerka za promociju i odnose sa javnošću Turističke organizacije Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]