Osnovci OŠ “Njegoš“, područnog odjeljenja u Škaljarima u posjeti Službi zaštite i spašavanja

0
komadir Maksim Mandić u razgovoru sa đacima prvacima

Učenici prvih razreda kotorske Osnovne škole “Njegoš”, područnog odjeljenja u Škaljarima, u redovnih aktivnosti, jutros su posjetili kotorsku Službu zaštite i spašavanja.

Mališani nijesu krili oduševljenje prijemom i razgovorom sa vatrogascima koji su se svojski trudili da im odgovore na sva pitanja i pokažu čime raspolažu u složenom i humanom poslu kojim se bave.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić je kazao da je uvijek lijep osjećaj kada im u posjetu dođu najmlađi.

On je đacima prvacima ispričao što kotorski spasioci rade i kako nastoje da budu spremni za akciju kada se to od njih zatraži.

Mandić im je objasnio kako je to kada se pomaže drugima i da to nije ni malo lako, ali je jako važno i humano u tome učestvovati.

Najmlađi su imali priliku da vide sve čime raspolaže Služba zaštite i spašavanja.

Učenici nijesu krili oduševljenje opremom i vozilima koje imaju kotorski vatrogasci.

Posebno kada su sjeli za volan i upalili sirenu. Ipak, posebno ih je obradovala simulacija gašenja vatre vodom.

Mlaznica i crijevo u rukama vještih vatrogasaca, ali i osnovaca koji su bili presrećni što su mogli da osjete, kako su kazali, kako se gasi vatra.

Na kraju posjete su obećali da će opet posjetiti kotorske spasoce, sada već svoje provjerene drugare.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].