Osnovni i Viši sud presudili u korist Ranka Prorokovića

9
Kotor

Osnovni sud u Kotoru je 22. juna 2018. godine donio presudu kojom je poništio rješenje DOO “Vodovod i kanalizacija“ Kotor o izboru izvršnog direktora ovog preduzeća.

Odluku kotorskog Osnovnog suda potvrdio je Viši sud u Podgorici 4. septembra ove godine, čime je presuda postala pravosnažna.

Naime, Ranko Protoković iz Kotora podnio je tužbu Osnovnom sudu Kotor zbog toga što mu je, kako je naveo, odbijena prijava na konkurs za izbor izvršnog direktora kao neblagovremena.

Za konkurs je saznao posredstvom sajta Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u kojemu je napisano da je “Oglas aktivan od 26. 07. 2017. do 16. 08. 2017. godine“.

Proroković je kompletnu dokumentaciju predao 16. avgusta 2017. godine, cijeneći da je to krajnji rok, kako je i objavljeno na sajtu Zavoda za zapošljavanje.

Pred sudom je izjavio da je prijavu podnio zadnji dan trajanja roka, zbog toga što mu je bilo potrebno vrijeme za izradu kvalitetnog programa rada i zbog prikupljanja dokumentacije koja se tražila konkursom.

Pravni zastupnik DOO “Vodovod i kanalizacija“ Kotor je naveo da je prijava Ranka Prorokovića neblagovremeno dostavljena.

Naime, on je mišljenja da oglas objavljen u dnevnim listovima “Dan“ i “Dnevne novine“ ističe 15. a ne 16. avgusta 2017. godine i da je Proroković dokumenta predao dan poslije završetka konkursa što, po njegovom mišljenju kao i mišljenju DOO “Vodovod i kanalizacija“ Kotor, predstavlja neblagovremenu predaju prijave zbog čega je morala biti odbijena.

Osnovni sud u Kotoru je cijenio da je Proroković podnio dokumenta blagovremeno, dakle u toku kalendarskog dana (16. 08. 2018. godine), koji je naveden kao dan do kada je aktivan oglas.

Viši sud u Podgorici je 4. septembra 2018. godine potvrdio Odluku kotorskog Osnovnog suda kojom poništava rješenje DOO “Vodovod i kanalizacija“ na osnovu koje Prorokoviću nije dozvoljeno da učestvuje u konkursu za izbor izvršnog direktora ovog preduzeća.

To dalje znači, kako smo saznali od pravnika koji su komentarisali ovu Odluku, da je Proroković i dalje u procesu izbora za čelno mjesto preduzeća i da je DOO “Vodovod i kanalizacija“ dužno da sprovede postupak u skladu sa zakonom.

9 KOMENTARI

  1. Odluke sudova su pogrešne. Oglas je trajao 20 dana, a dokumentacija koju je predao gospodin Prorokovic je 21. dan. Trajanje oglasa je bilo do 16., sto znaci da 16. ne ulazi u rok od 20 dana. Informišite se kod Zavoda za zaposljavanje. Žalosno je da sudovi ne konsultuju stručne službe.

  2. Niko se nije pozabavio radnim mjestom sekretara/ke za kulturu i društvene djelatnosti opštine Kotor.
    Konkurs nije bio u skladu sa Aktom o sistematizaciji….naime u Konkursu nije pisalo-tri godine iskustva na rukovodećim mjestima- interesantno, izbačeno je ono što je bilo sporno jer taj uslov dotična nije imala!!!!
    U medjuvremenu, dotična se ne miješa u svoj posao. Niti vizije, niti ideje, niti stava….što još reći…
    NIKADA NIJE BILO GORE! Da rezimiramo ….sve je pogrešno i suprotno onome što su iznijeli u predizbornoj kampnji.

  3. Ludaci…mislili su da oni mogu isto sto moze dps sd….za sud nije isti problem kad je na jednu stranu dps a na drugu df…

  4. Jedino Društvo u Crnoj Gori koje je sprovelo proces što se tiče zaposlenja novih radnika za prijem u radni odnos jeste Vodovod Kotor. Nego smo mi narod koji je naučio da sve završava jednim pozivom nekom “uticajnijem” čovjeku u Kotoru…Kada se radi sve po Zakonu nije nam pravo..Takav smo mi narod. Da, što se tiče pravosuđa katastrofalno je. Sudije rokove ne poštuju ili ne poznaju.Dobro znamo kako se presude donose.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].