Osposobljeni mladi fotografi kotorskog Zavoda za zapošljavanje

0

Projekat pod nazivom “Fotografijom bilježi uspjehe”, koji sprovode Biroi rada Kotor i Tivat u saradnji sa NVO “Tempus” iz Kotora, čija realizacija je počela 15. januara ove godine je u završnoj fazi.

Glavni cilj ovog projekta je bio da se edukuju i osposobe nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje za samostalni rad iz oblaasti umjetnosti.

Ovoga puta to je bila digitalna fotografija i nakon uspješne edukacije mladim ljudoma su nuđeni krediti Zavoda za zapošljavanje i Investiciono razvojonog fonda da započnu samostalni biznis i tako se  afirmišu kao mladi, profesionalni fotografi, saopštio je za Skala radio Filip Mihailović, konsultant za preduzetništvo i projekte u kotorskom Birou rada.

Edukaciju koju je držao profesor Stevan Kordić sa asistentom Nebojšom Nišićem je prošlo deset mladih ljudi iz Kotora, Tivta i Herceg Novog, životne dobi između 18 i 35 godina.

Oni su stekli edukativna i praktična znanja iz oblasti fotografije koje će pokazati na izložbi u kotorskoj gradskoj galeriji u utorak 29. marta u 19 sati.

Pored toga, napominje Mihailović da su mladi forografi kroz ovaj projekat uspjeli da zajedno sa stručnjacima Zavoda za zapošljavanje osmisle i urade turističku android aplikaciju za pametne telefone pod nazivom “Kotor”, koja će  već početkom sljedeće sedmice biti u upotrebi.

Takođe se radi i brošura koja ima za cilj da predstavi radove mladih fotografa, kao i da edukuje građane i privatnike o važnosti dobre fotografije za jedan biznis, kazao je Mihailović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]