Oštećen elektro kabal uzrok nestanka vode na Sv. Vrači

1
Dobrota

Velemir Dragić

audio: Velemir Dragić

Usljed kvara na kablu kojim se snadbijeva električnom energijom pumpna stanica rezervoara za vodosnadbijevanje naselja  Sveta Vrača, gradski Vodovod nije bio u mogućnosti  da prepumpava vodu u gornji rezervoar, a preko koga se obavlja vodosnadbijevanje.

Stoga je ovo naselje bilo bez vode od sinoć od 23 sata do šest sati jutros.

U međuvremenu je stiglo vozilo Elektrodistribucije i uz pomoć specijalnog uređaja će se locirati kvar i predstoji njegovo otklanjanje, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor gradskog Vodovoda.

On se nada, kako je kazao, da će se kvar riješiti prije nego što ne nestane voda koja se nalazi u rezervoaru, a ukoliko i nestane, prekid ne bi trebao biti duži od sat- dva.

On sa preciznošću nije mogao da kaže koliko će opravka trajati, jer je riječ o oštećenju elektro kabla kojeg najprije treba locirati, a potom izvršiti popravku.

1 KOMENTAR

  1. Hoce li neko biti procesuiran i kaznjen jer je prekinuo kabal i ostavio cijelo naselje bez vode . Ovo je katastrofa radi svako sto hoce a drzava ne reaguje .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]