Oštećena i zastarjela informativna signalizacija

7
Moguće da je znak za budući podzemni prolaz!

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Saobraćajna signalizacija, znakovi, informativne table i ostalo kako na ulazu u stari kotorski grad, tako i u široj okolini Kotora je u veoma lošem stanju.

Na mnogim mjestima je izlomljena i izlijepljena raznim obavještenjima i naljepnicama, što ukupno ruži komunalni red.

U više navrata opštinska Komunalna policija je, prema riječima načelnika Zorana Vučinovića, davala ukaze Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora u smislu čišćenja znakova i popravke signalizacije.

S obzirom na značaj Kotora kao turističke destinacije i kulturne kapije Crne Gore, Komunalna policija je, kazao je Vučinović, usmjeravala nadležne da se pristupi ozbiljnijem razmišljanju koje podrazumijeva postavljanje informativne signalizacije na savremen i kvalitetan način, jer signalizacija koja je postavljena prije desetak godina ne odgovara ni novom vremenu ni novim pravilima koja se tiču opštinskih odluka.

Komunalna policija apeluje na Direkciju da preuzme korake u smislu obnavljanja signalizacije uz identifikaciju problema koji se tiču informisanja turista, a i loklanog stanovništva.

U današnje vrijeme potreban je novi pristup ovoj problematici koji u razvijenim sredinama ide do mogućnosti digitalne signalizacije i drugih oblika koji su neophodni u jednom turističkom centru, kao što je Kotor, zaključio je Vučinović za Skala radio.

jedan u špade a drugi u kupe, kako narod veli
svaka čast ko se može snaći

7 KOMENTARI

 1. Vide li ovo ekološki obrazovani turisti? e ovakne naizgled sitnice nas kazuju. To smo mi i naša nebriga i nerad.

 2. Алтаире, Ви сте један вансеријски которанин. Помно пратим Ваша излагања и у 80% коментара нам се ставови поклапају. Када Вас називам которанином не схватите увредом. Обичнe безмозговиће називам тако.

 3. Jednako je i sa putem pored mora u Dobroti. On je jednosmjeran od Plagenata do bazena, i na ulazu od kotorske strane stoji zabrana ulaska svim vozilima. Zar nebi trebalo da tamo stoji zabrana ulaska samo motornim vozilima, a da se biciklima odobri prolazak, jer oni ne mogu savladati uzbrdicu na magistrali. Također, drago mi je što se pominju naljepnice i natpisi po saobraćajnim znacima, pa me neka asocijacija vodi do pothodnika u Dobroti, kod Doma zdravlja. Molim vas da se spustite u njega, i slikate ovo čudo od “umjetničke inprovizacije”, i pokušate ga ponovo urediti. Ovo pišem zato, što će se vjerovatno uskoro početi graditi pothodnik i kod luke, što znači da će i on biti na meti svih ovih “pismoslikara”, pa bi zato bilo u redu da im se što prije pronađu tragovi.

 4. hahahahahahahha savršena slika znaka kod parkinga na rivi….a moguće stvarno pothodnik a narod nije obaviješten ili se promovisao na svečanoj sjednici u pozorištu?

 5. “U više navrata opštinska Komunalna policija je, prema riječima načelnika Zorana Vučinovića, davala ukaze Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora u smislu čišćenja znakova i popravke signalizacije.”
  Pazite ovaj biser vrhovnika kom. policije: Direkcija za
  izgradnju Kotora treba da ide od znaka do znaka, da uklanja i
  čisti saobraćajne znakove od raznih stikera, poruka i reklama,
  a Vrhovnik sa svojom ekipom da sve mirno posmatraju.
  Umjesto da prekršiocima koji lijepe reklamne poruke
  po saobraćajnim znakovima (!) podnesu prekršajne prijave.
  Narode kotorski, čujte i pogledajte onaj saobraćajni
  znak sa desne strane Glavnih gradskih vrata, koji
  zabranjuje saobraćaj svim motornim vozilima i biciklima.
  Totalno je prekriven stikerima i kojekakvim
  reklamama, sa brojem telefona oglašivača.
  Baš zgodno mjesto za promociju svojih usluga!!
  U NORMALNOJ državi takvi divljaluci su nezamislivi,
  jer bi prestupnik bio izložen drakonskoj novčanoj globi,
  ili čak zatvoru.
  Poslije ovog ozbiljnog upozorenja gospodina Vučinovića
  Direkciji, gospodin Magud će vjerovatno otvoriti
  jedno novo radno mjesto – čistača saobraćajnih
  znakova od reklamnih stikera.
  Ojhaaaa…!

  • Pametnjakoviću loše kapiraš i navijaš vodenicu na svoje.
   Nijesi toliko inteligentan a ja mislio da stvarno imaš koje zrno ….ćao i piši

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]