NVO Crnogorski obraz: Osvježilo, baš, baš,…

3

Očekujući nove epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa, dobili smo klasičnu sprdačinu sa ovim napaćenim i namučenim narodom, izmorenim borbom protiv korona virusa bez ikakvog konkretnog rezultata poboljšanja stanja, koje je svakim danom sve gore i alarmantnije, navode iz NVO Crnogorski obraz.

Dobili smo klasičnu diskriminaciju prema Crnogorskim gradovima i jedno veliko laganje naroda Crne Gore, od kojega se krije istina u borbi protiv koronavirusa.

Postavlja i otvara se mnogo pitanja veselom Savjetu za borbu protiv korona virusa, tako da ove ne logičnosti aktuelne apostolsko medicinske struke, dovode su u ravan van pameti zdravog razuma. Ne logičnosti brojki i stanja na terenu, pitamo aktuelnu apostolsko medicinsku struku sledeće:

Koliki je ukupni broj dnevno testiranih građana Crne Gore od 1.marta, zaključno sa 31 martom 2021.?

Da li labaratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore imaju dovoljno testova za PCR analizu?

Zašto je Nikšić i Šavnik još zatvoreni, kada po vašim izvještajima broj novozaraženih korona virusom je u opadanju u tim gradovima?

Zašto je Nikšićkim i Šavničkim ugostiteljima još uvijek zabranjen rad, kada broj novih slučajeva pozitivnih na korona virus je u opadanju?

Zašto granice Crne Gore nijesu zatvorene u cilju zabrane ulaska osoba iz drugih zemalja okruženja u zaštiti od širenja korona virus?

Pitanja ima još, ali očekujemo da odgovorite na ova pitanja, ali na neka od ovih pitanja mi ćemo dati odgovore, naravno tačne i istinite, za razliku od vaših odgovora, koje štelujete onako kako vama odgovara, da bi u očima građana ispali spasioci.

Od 1 marta do 31 marta 2021 godine, pozitivnih na korona virus u Crnoj Gori bilo je 15.384 oboljeli, dok je oporovljenih u istom periodu bilo 17.274 građanina Crne Gore. Svjesni smo da oboljeli u ovom mjesecu nijesu još izliječeni, ali postoje ne logičnosti u brojevima nevozaraženih i oporavljenih. Postavlja se pitanje, kako i na koji način je IJZCG došao do podatka da je broj trenutno aktivnih slučajeva korona virusa u Crnoj Gori 6446 oboljela, kada u martu 2021 godine  broj oporavljenih veći za 1.890 građana za razliku od pozitivnih građana na korona virus, ne računajući na žalost i one koji su preminuli od korona virusa. Očito se radi o štelovanju brojki, jer svaki dan je broj oporavljenih veći od broja novozaraženih slučajeva korona virusom. Samo nas zanima, kome je u interesu da se prikazuje stanje koje nikom ne ide u prilog, a znamo da je medicinsko osoblje na granici izdržljivosti.

Takođe IJZCG je na minimumu PCR testova, zato je broj testiranih zadnjih 10 dana mnogo manji za razliku na prethodne dane.

Zadnjih 5 – 6 dana u Nikšiću, po izvještaju IJZCG je u padu, tako da je uvedene mjere trebalo ublažiti i u Nikšiću, jer brojka od preko 100 dnevno pozitivnih je pala na ispod 80 dnevno pozitivnih građana u Nikšiću. Očito, savjetu koji donosi ovakve diskriminatorne odluke o mjerama u borbi protiv korana virusa, je važnija smjena direktora Domova zdravlja po Crnoj Gori, pa i u Nikšiću, od zdravlja svojih građana. Važnije je namještanje po širini i dubini od zdravlja građana. Baš profesionalan i odgovoran odnos prema građanima, važan je revanšizam i politička pripadnost.

Zašto nijesu novim mjerama o početku rada ugostiteljskih objekata, obuhvaćeni i ugostitelji iz Nikšića i njima omogućeno da otvore makar terase, da mogu i oni da rade, izdržavaju sebe i svoje porodice, a zaposlenim omoguće rad i plate. Koliko znamo, Nikšićki ugostitelji, kao i svi ugostitelji u CG  su na rubu egzistencije, i oni i njihove porodice, kao i zaposleni u ugostiteljstvu i ostalim granama male privrede kojima je onemogućen rad zbog korona virusa. Zar to nije diskriminacija apostolsko medicinska nazovi struko.

Zašto apostolsko medicinska struko još uvijek držite otvorene granice prema zemljama okruženja u kojima korona virus hara. Bosna i Hercegovina, katastrofalno stanje, Srbija, veze se hvataju da se kovid pacijent smjesti na bolničko liječenje, a kod nas vrata širom otvorena, defiluje ko god hoće i kad hoće, važno je ovom napaćenom narodu mazati oči šarenim lažama i lijepim pričama o uspješnoj turističkoj sezoni, koje zasigurno neće biti zbog katastrofalne korona krize, ne samo kod nas već i u cijelom svijetu, jedino ako apostolsko medicinska struka ima u planu da svoju Crnu Goru unište u svakom pogledu. Ako im je cilj dobra turistička sezona po cijenu života svojih građana, onda ne znamo šta u stvari želimo i čemu stremimo. Očito je sve važnije od života građana svoje države i dokazivanja ne mogućeg po bilo koju cijenu.

Mislimo, prva hirotonisana (ne)Vlado Crne Gore, da su važniji životi građana i od turističke sezone i vašeg demagoškog politikanstva svakodnevno. Zatvoriti granice za protok ljudi, ali ostaviti iste otvorene za protok robe i okrenuti se normalizaciji stanja unutar države pokretanjem bilo kakve proizvodnje, jer sredstava ima, 750 miliona je zaduženo i još se zadužejemo 576 miliona, tako da Crna Gora sa tim može da preživi, pokrene koliko toliko privredu i najvažnije obezbijedi građanima kvalitetnu vakcinu, a ne vakcine dobijene od komšija koje su sa upitnim rokom trajanja i kvaliteta.

OSVJEŽILO, BAŠ, BAŠ,…

NVO CRNOGORSKI OBRAZ

3 KOMENTARI

  1. OSVJEŽILO,OSVJEŽILO.. ZAFALEĆI VELIKOME GOSPODU BOGU ,E NAM NA VRIJEME PELCOVAO KONTRA “CORONE DrPiSveto”-OBOLJELOG…ZARAŽENOG-NA KONAVLE I DUBROVNIK,KOJI JE BRANIO I ODBRNIO”SER BPSTVO I KOSOVO”…I TAKO “PREZDRAVLJENOG” ŠPEDIO U PENZIJU ZA NAVIJEK-DA SE BIŠE NE PONOVE NI U ARHEOLOGIJI.?!!!..
    AMIN…AMEN DARUJ NJIMA GOSPODINE!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]