Otac i stric Vladimira Jokića gradili bespravno

25
kuće oca i strica Vladimira Jokića

Stric predsjednika Opštine Kotor Vladimir Jokića, Radmilo Jokić podnio je kotorskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za legalizaciju bespravno podignutog objekta u Kavču, čime je potvrđeno pisanje Dnevnih novina.

Naime DN su u februaru objavili tekst o tome da otac  i stric predsjednika Opštine Kotor na dvije katastarske parcele u Kavču, čiji su vlasnici, imaju sagrađene objekte koji nijesu upisani u list nepokretnosti i nemaju izdatu građevinsku dozvolu.

Uvidom u listove nepokretnosti br. 428 i 429 za KO Kavač, vidi se da su Vukajlo Jokić, otac predsjednika opštine Kotor i Radmilo Jokić, njegov stric još od 1999. godine, upisani kao vlasnici na katastarskim parcelama 732/9 i 732/8 KO Kavač.

Međutim za razliku od strica, prema evidenciji sa sajta Opštine Kotor, Jokićev otac još uvijek nije podnio zahtjev za legalizaciju za svoj objekat.

Radmilo Jokić je zahtjev podnio 7. juna, a odnosi se na katastarsku parcelu 732 -8, površine 86 kvadrata, u prizemlju.

Kako su Dnevne novine ranije pisale, na ortofoto snimcima ovih parcela se ne nalaze objekti, koji osim što nijesu upisani u list nepokretnosti, nemaju ni izdatu građevinsku dozvolu, a samim tim niti plaćenu naknadu za komunalno opremanje kao i ostale takse.

Stoga, više nego je jasno da otac i stric predsjednika Opštine Kotor, svjesno izbjegavaju plaćanje naknade za komunalno opremanje, kao i porez na nelegalno izgrađenim objektima, čime su opštinski i državni budžet oštetili za naknadu za komunalno opremanje, taksu za priključenje na regionalni vodovod, kao i porez na nepokretnost nelegalno izgrađenih objekata koji se plaća na godišnjem nivou, koji predstavlja jedan od osnovnih prihoda Opštine Kotor.

Ukoliko su isti to svjesno radili za vrijeme bivše vlasti, namjerno želeći da štete budžetu Opštine Kotor, čudi da isti za ovih godinu dana od kad im je sin, odnosno sinovac prvi čovjek Optine Kotor, nisu ni predali zahtjev, a time i pokrenuli postupak upisa nelegalno izgrađenih objekata u kojima , prema našem saznanju boravi i sam predsjednik opštine Kotor.

Iako članovi Jokićeve uže familije nijesu usamljeni u kršenju zakona u dijelu divlje gradnje i uzurpacije prostora, bilo je za očekivati da ih prvi čovjek Kotora upozori i insistira da ispune zakonske obaveze, jer  se sam, u svojim govorima za javnost “gnuša” bezakonja I urušavanja prostora.

Tako je prošle godine Jokić izjavio da “nova uprava niukom slučaju ne podržava divlju ni prekomjernu gradnju, niti izigravanje propisa jer je proctor vrijedan resurs”.

“Pametno planiranje, gradnja u okvirima dozvoljenog, striktna kontrola, to su načini očuvanja Boke”, rekao je svojevremeno Jokić.

Predsjednik kotorske opštine se javnosti uglavnom do sada predstavio kršenjem propisa, počev od izbora svojih saradnika, što su konstatovali i inspekcijski organi, do vrlo diskutabilnog dolaska na vlast, s obzirom na činjenicu da je u vrijeme kada je ušao u izbornu trku, kako pokazuju zvanična dokumenta, bio državljanin Srbije.

I.K. Dnevne novine

25 KOMENTARI

 1. ..neznavenijema se čini da je to ulica “Beogracka”-kraj “Vile Gorica”…okrajak Titograda..? Kome zakon leži u topuzu-tragovi mu bazde nečovještvom…”sila boga ne moli”

 2. Ima vodu tcno do njihove kuce dalje nema ja zivim kuca u blizini i sve su uradili do njihovih kuca a nama malo visocije NISTA eto kakav je GRADONACELNIK JOKIĆ !!! NISTA VELIKO NISTA !!!

 3. Kavac nema DUP pa se moze graditi bez dozvole….nema vodu… nema strujuali ima kavacki klan ..niti jedna kuca u Kavac nema gradjevinsku dozvolu niti moze legalizovati objekat dok Opstina ne napravi regulacioni plan…..
  Ovo je cisto namjera ocrniti gradonacelnika…i to neistinama bez mogucnosti demanra..

  • Ljuta pa ti nemas konkurencije u gluposti. Mozda ovaj stari kreten iz Prcanja. Sto trljas jadan nebio? Eto si scer nesposobnu zaposlio pa ljubi Jokica u p…no. Nemoj casti ti sijati tvoje prdj….ne! Znaju te svi jadove. Idi u zapecak zabij se!

 4. Sad ćemo da vidimo oće li neko srušit kuću oci Vladimira silnoga Jokića. Demokrate kraku koliko god mogu dok su na vlasti. A oće li onom Jovanoviću što je ozdao lupeški srušit. On je sad turski zet a zna se da je tamo Bora provodio dane.

  • ..protuzakonito-nije je odgovoran jokićijandes-da gi ruši…no onaj “zuluf ministar Radulovićja(n)do(es)”…iz Komana..-kraj Pod Gorice…te zaštiti privremeni-divlji objekat..kundutser-uz pripomoć (doktora od krpica i umjetnina)-Uprave iz Cetinja-zadužene za BRISANJE unutrašnje Boke-iz spiskova UNESKA!..na Turski rt od Veriga-neopanorama-drevnog Perasta..! Šedi krivo-zbori pravo-laganje je privilegija-vlastele(pozicija-opozicija!) od planina i dolina do sinjega mora-od Ulcinja do Novoga i do Prvlake-brez Prevlake-za NAVIJEK!!!…E bo adio te bre…dokle će te gledati u osobena ZRCALA(Njegoš)-one što ne volite-jer su vam isti poremetili pljačkanje naroda-u Kotoru gradu od antike-a od prije trideset(30) godina-grad zastiđa-oliti “bastion” kasapina i grobara sa Dedinja i Banskije dvora Zagreba…?…

 5. a sta cemo sa ovih 1000 drugih predatih zahtjeva??? Bice da su svi oni u Demokrate?
  Ajde moja Skalo dovati se malo pera I pisite o malo drugim stvarima koje tiste gradjane Kotora a ne samo Jokic I njegova kuma. Vise ste pre..li sa njima pa sad da su najgori na ovaj vilajet !!

  • Ajde tamo njihov pre…o si od trubekanja. Sto pratis Skalu ako ti se ne svidja? Pazi kakvo stado, muzi krave i slusaj radio koji ti odgovara. Pusti se Skale sve jedno te isto s…Nije za tebe kotorski radio!

  • Skala samo tako i stalno orozivajte sve sto je bezakonje i nemoral.
   Nijesu ove demokratske demokrate naucile sto je pisanje istine i novinarski zadatka.Ne šišajte ih dva posto.Radite svoj posao.

  • Svaka cast na komentaru,stvarno su vise precerali sa pisanjima tekatova,a ovi su bili na vlast koliko god i neka nabroji sto su napravili????

 6. Tata mu je olicenje grandece. Zato bi ga pustila da sve nezakonito lubarda. Da je Kotoranin prožderali bi ga kao što ste se na Ćatovićku zalećeli. Eto vam sad!

  • Nisu Dabinovići “naši” treba ih ćerat. Furešti nama trebaju da nas u kantune sabiju kad smo ovakvi!

   • Mogu li ja sagradit garažu da me ne prijave što je ilegalna?Koliki sam ja pri VLASTI?Može li se dokučit to?

 7. ..Vlast se ne oburdaa-brčkanje-“špijunskim izvještajima-iz doba komunizma”..neko djelima-na Izborima..Pošto vam je “pasao prvi rok”(naredi Suveren-prosrpska Boka-panut do kolovoza-mora…”)? Trt Naše novine…malo ste nestrpljivi-sačekajte nove izbore..2020-jopet pod udare državnih u pokušaju udara-na zdavi razum građana-..kako ih nazva ministar saobraćaja-“da su zastiđe”…naše mile malecke Domovine…???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].