OTKRIVAMO Savjetnik Dragan Koprivica još u januaru najavljivao Radu Višnjić za direktoricu škole: Bratić saopštenjem uništila karijeru nastavnici!

0

Crna Gora dobila je prvu kandidatkinju za Ginisovu knjigu rekorda i to u kategoriji – najkraći mandat u istoriji. Rada Višnjić iz Bara koja je izabrana prije par dana juče je i zvanično smijenjena. Višnjićku je smijenila ona koja ju je i postavila, ministarka prosvjete Vesna Bratić. Ovakvu blamažu i poniženje Višnjić sigurno nije doživjela ni u vrijeme kada je dobila otkaz zbog nezakonitog ponašanja u školi.

Osim blamaže o dužini mandata, Bratić nije štedjela svoju “saborkinju” sa litija Radu Višnjić pa je u zoru pred njenu smjenu napisala sljedeće:

-Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da su se u slučaju Rade Višnjić pojavili privatni materijali, lične ali i opscene prirode, koje Ministarstvo dosad nije moglo imati na uvid, niti suditi na osnovu datih sadržaja, čitav slučaj je tek kasnije, i sa njihove strane, kako kažu, drugačije percipiran – saopštio je resor Bratićke.

Fotografije na kojima je navodno Višnjić već mjesecima kruže društvenim mrežama, a ministarka za njih saznala tek prije par dana!?

U saopštenju Bratićke svi su zapamtili riječ opscen. Pridjev opscen prema zvaničnom objašnjenu znači sramotan, bestidan, skaradan, nepristojan, gnusan, ono što u svom pojavnom, materijalnom ili figurativnom smislu vrijeđa osećaj pristojnosti, moralnih načela! Porijeko riječi nije zvanično utvrđeno, ali se povezuje sa latinskim jezikom gdje pridjev obscenus znači uvredljiv za čula!

Nejasno je kako je ministarka tek sad saznala za ”sporne” fotografije koje kruže društvenim mrežama već mjesecima, a koje joj jako vrijeđaju čula!?

Ono što zabrinjava u ovom slučaju je što je v.d. direktorka dobila otkaz zbog bezazlenih fotografija koje čak nemaju ni karakter erotskih, a ne zbog glorifikovanja ratnog zločinca Ratka Mladića, četništva i klerofašizma.

Ove riječi Vesna Bratić moraće detaljnije da objasni. Ipak, saopštenje Bratićke u potpunosti je suprotno od onoga što je u januaru ove godine pisao njena desna ruka u resoru 4 u 1 profesor Dragan Koprivica.

Koprivica je u tekstu pod naslovom Učiteljica Rada Višnjić kao kolateralna šteta je bukvalno najavio da će Višnjić biti imenovana za direktoricu OŠ Jugoslavija.

Tako Koprivica u svom autorskom tekstu osim što kuka nad “nepravdom” koju je doživjela Rada Višnjić navodi precizno i iskaze roditelja djece koja su crtala skandalozni crtež štrumpfova na trobojci.

-Prof. Višnjić ističe i da joj je DPS namještao brojne montaže na fejsbuku da je diskredituje kao ličnost, a žalila se i Agenciji za mirno rješavanje sporova, i tu je zasad sve stalo. Tako je sad profesorica razredne nastave, nakon tri decenije predanog rada, praktično, na ulici, bez sredstava za život i rad. U novembru i decembru je dobila po trećinu ličnog dohotka, i potom ništa. A Sindikat škole “dostojanstveno” ćuti, umjesto da insistira da se prof. Višnjić do okončanja spora vrati na radno mjesto. Jer u čitavoj ovoj priči ima mnogo kontroverzi, zbog čega ne treba da ispašta nijedna žena u Crnoj Gori danas, po političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi, u procesu koji mnogo liči na klasični revanšizam i vještu montažu lova na dežurne krivce – naveo je Koprivica u januaru.

On tada poručuje da je “očigledno da i u prosveti imamo različite aršine, i da su se, bar dosad, kola lomila preko leđa onih prosvjetnih radnika koji su srpske nacionalnosti i pravoslavne vjere, i koji imaju jasan društveni stav”.  Međutim, Koprivica tada u januaru već najavljuje “ispravljanje nepravde” prema Višnjić.

-Za očekivati je da resorno Ministarstvo konkretnije reaguje povodom čitavog ovog nemilog slučaja, u kojem je jednoj prosvjetnoj radnici život pretvoren u pakao. A ona se, u lavirintu zakona i samovolje moćnika, može u narodu prepoznati i kao naša današnja Jovanka Orleanka, što je i pokazala svojom borbom za slobodnu Crnu Goru i očuvanje svetinja, idući na sve litije po gradovima Crne Gore i govoreći na litijama. Time je doprinijela padu režima, a i dalje ostaje trn u oku režimskim poslušnicima. Još samo preostaje da ostaci odlazeće vlasti pokušaju da ovu čestitu i hrabru učiteljicu pošalju na Goli otok, ili bliži Grmožur, da zadovolje sujetu i osvetoljubivost, što je jedna žena među prosvetarima pokazala hrabrost, jasan i slobodan društveni stav – zaključio je Koprivica.

Ove riječi savjetnika ministarke prosvjete Vesne Bratić dokazuju da je njeno imenovanje već odavno pripremljeno, samo se čekao pogodan trenutak da se to formalizuje. A upravo nakon pridjeva “opscen”  koji je potpisala Bratićka, miljenica Dragana Koprivice okarakterisana je gore nego da je poslata na “Goli otok” ili “Grmožur”.

aktuelno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.