Otkriven S.R. koji je kotorskoj policiji poslao dojavu o bombi u diskoteci “Maximus”

6
Dragan Kontić

Kotorska policija je u prethodnom periodu rasvijetlila mnoga krivična djela i preduzela sve iz svoje nadležnosti da građanima Kotora omogući siguran i bezbijedan život.

Službenici Uprave policije MUP-a-Odjeljenja bezbijednosti Kotor su, preduzetim intenzivnim radnjama i mjerama postigli vidne rezultate u otkrivanju počinioca protiv pravnih radnji.

Jedna od značajnih, uspješno završenih aktivnosti, koje se po svojoj prirodi teško otkrivaju je slučaj koji se odnosio na prijavu u toku avgusta ove godine da je u diskoteci “Maximus“ postavljena eksplozivna naprava.

Kasnijim provjerama i preduzetim radnjama od strane nadležnih službi utvrđeno je da je ta prijava bila lažna.

Radeći na rasvjetljavanju tog slučaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i sudijom za istragu, kotorska policija je identifikovala lice S.R. koje se dovodi u vezu sa tim slučajem.

To lice je iz Kotor i ono je procesuirano tužilaštvu. Lišeno je slobode juče, kazao je Dragan Kontić, rukovodilac kriminalističke policije u odjeljenju bezbijednosti Kotor.

Osumnjičeni S.R. je bio, po riječima Kontića u kontaktima sa određenim kriminalnim strukturama.

Podsjetićemo da se radi o licu koje je 13. avgusta 2015. godine oko 23.30 sati, sa mobilnog telefona, koristeći inostranu karticu, pozvao Dežurnu službu OB Kotor i prijavio da je u diskoteci “Maximus“  u Kotoru postavljena bomba koja će eksplodirati.

Na lice mjesta su odmah upućeni policijski službenici a diskotega je evakuisana.

Izvršen je i ATP pregled diskoteke i užeg i šireg lica mjesta kojim je utvrđeno da u diskoteci, kao ni u okolini ovog objekta nije postavljena bomba niti druga eksplozivna naprava.

Policijske aktivnosti dovele su do identifikacije osumnjičenog S.R. od koga su oduzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Kontić je naglasio da je stanje bezbijednosti u proteklih osam mjeseci sa aspekta kriminaliteta stabilno i veoma povoljno, što se može zaključiti na osnovu urađene analize.

U Odjeljenju bezbijednosti Kotor u izvještajnom periodu za 2015. godinu registrovano je 135 krivičnih djela, što predstavlja smanjenje za 24 krivična djela ili 15,1% u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broja krivičnih djela, 60 je nepoznatog izvršioca.

Naknadno je rasvijetljeno i procesuirano 37 ili 61,67%.

Nadležnim tužiocima podnijete su 124 krivične prijave što je za 20% manje u odnosu na uporedni period.

Policijske aktivnosti se nastavljaju u Odjeljenju bezbijednosti Kotor i dalje sa visokim procentom rasvijetljenih slučajeva.

6 KOMENTARI

  • ime ne zbore , jer smo divlji narod koji bi mog’o da šikanira njegovu, vjerovatno, nedužnu familju.
   U pržun je, smanjite doživljaj…….. ,,mamu mu”…….. a mama kriva jer nije znala koga radja

 1. tome S.R. izbrojite rebra, bez grote, fukara jedna bolesna.
  Ne bi mi izlazio ili iz ludnice ili zatvora.
  Samo najstrozije mjere mogu biti efikasne. Vjerujem da ce policija dati svoj veliki doprinos tome da zlikovaca bude sto manje na slobodi

  • Stevo, mislim da je najefikasnija kazna bila da su odmah objavili njegovo ime. Ovako i oni doprinose prikrivanju iformacija, i kasnije slčaj pada u zapećak, pa nije više interesantan, jer se javljau novi. Kako su jadnu Madam objavili, pola Balkana je tutnjalo o tome, a nikome nije ništa teškoga nije napravila, čak mnogo olakšavajućih radnji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]