Otvoren festival Purgatorije u Tivtu

0
Purgatorije Tivat 2015. predstava "Mamma mia!"

U gradovima Boke Kotorske istodobno su započeli brojni kulturni događaji.

Deseti put zaredom u ovim ljetnim mjesecima Tivat će biti centar umjetnosti i kulture koje sa sobom nosi bogat program i ovogodišnjih Purgatorija.

Otvaranje ovogodišnjih Purgatorija okupilo je mnogobrojnu publiku koja je sa nestrpljenjem iščekivala premijeru mjuzikla Pozorišta na Terazijama “Mamma mia!“, koja je bila prva takmičarska predstava festivala.

Festival je otvorila pozorišna, televizijska i filmska glumica Anita Mančić ističući da tivatske Purgatorije postaju kulturološki argument  ne samo Tivta i Boke Kotorske, nego i države Crne Gore i teatarskog prostora koga smo nekada zvali Jugoslavijom.

“Tivat pravi pozorište i Tivat ima sva kreativna i profesionalna prava da bude teatarski festivalski epicentar ovog dijela Mediterana. Potreba za očišćenjem i pročišćenjem strasti, emocija ili afekata, kako bi to rekao Aristotel, utkana je u duhovitom i višeznačnom imenu tivatskog festivala. Pročišćenje kroz smijeh, bol, muziku, pokret, izgovorenu riječ, umijeće glumaca koji živjeći život njihovih likova ponekad  zaborave svoj život, je umjetničko uporište tivatskih Purgatorija. Zato traju, zato su važne, zato će trajati“, navela je glumica.

tekst i foto: Radio Dux

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]