Otvorena linija 15888 za slanje pomoći Hrvatskoj, jedna poruka-jedan euro

0

Crveni krst Crne Gore otvorio je liniju za donacije 15888, putem koje građani od 1. junuara, slanjem poruke, doniraju jedan euro za stanovništvo Hrvatske pogođeno zemljotresom.

Usluga je dostupna korisnicima svih operatera u Crnoj Gori.

“Svaki donator će SMS-om dobiti potvrdu o uspješno realizovanoj donaciji. Podsjećamo da je donacije moguće realizovati i uplatama na žiro račun: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske”, rekli su u Crvenom krstu.

Oni poručuju da će prikupljeni novac uplatiti Hrvatskom Crvenom križu.

“Finansijske uplate su za sada najbolji način pružanja podrške, jer iz Hrvatskog Crvenog križa nijesu iskazali potrebe za nekim drugim vidom pomoći, zbog činjenice da trenutno raspolažu dovoljnim količinama hrane, higijenskih i drugih artikala, a i zbog logističkih aspekata ovih vrsta donacija. Tako apelujemo na sve koji žele da daju doprinos, da to učine putem žiro računa i SMS-a”, naveli su u Crvenom krstu.

Ako dobiju drugačije informacije iz hrvatskog Crvenog križa, kako su rekli, obavijestiće javnost.

“Podržavamo i svaki vid pružanja podrške i akcija koje se organizuju, jer su ciljevi i namjere svih tih aktivnosti iskreni i humani. Ipak apelujemo da djelovanje bude sinhronizovano, kako bismo jedinstveno pomogli onima kojima je potrebno i da se ne upućuje pomoć koja nije tražena i bez prethodnog dogovora i koordinacije za nadležnim službama i organizacijama”, zaključili su u Crvenom krstu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]