Otvorena sezona na Žabljaku: Na Savinom kuku metar snijega

0
Foto: Mediabiro

Na radost svih zaposlenih, na skijalištu Savin kuk na Žabljaku stekli su se uslovi za bezbjedno skijanje.

Juče je, kako je kazao direktor Turističkog centra Durmitor Milutin Tomić, taj ski centar posjetilo između 250 i 350 skijaša.

“Mogu slobodno reći da smo na neki način zadovoljni s obzirom na to kakva je situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori. Na radost svih nas ove godine imamo dovoljne količine snijega, od pola metra na polaznoj stanici do jedan metar na vrhu. Na raspolaganju su dvije dvosjedne žičare i tri ski lifta koje opslužuju pet kilometara sređenih skijaških terena, tako da svaki skijaš može bezbjedno da ih koristi”, naveo je Tomić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Ove godine, kako je dodao, spuštene su cijene ski karata na Savinom kuku za nekih 30 odsto, tako da dnevni skipas za odrasle iznosi 10, a dječiji šest eura.

“U saradnji sa TO Žabljak i NTO pripremili smo i za sve goste hotela koji koriste hotelske usluge dodatni popust, tako da dnevni skipas iznosi sedam eura dok je za djecu pet eura”, istakao je Tomić.

Foto: Mediabiro

Tim je, kako je kazala direktorica lokalne TO Vanja Šarović, turistička sezona na Žabljaku i zvanično počela. Ta opština je za vrijeme praznika zabilježila solidnu posjećenost ali, kako je napomenula Šarović, zbog epidemioloških mjera zabilježen je i velik broj otkazivanja.

“Ono što je za nas jako bitno u ovom trenutku, kada je kovid u pitanju, jeste da se poštuju zdravstene mjere, dok s druge strane, nekima to u ovom trenutku ne ide baš na ruku. Žele da se opuste na Žabljaku, da u druženju provedu praznike, ali u svakom slučaju prioritet je svakako bezbjednost kako nas tako i turista”, navela je Šarović.

Foto: Mediabiro

TO Žabljak je za ovu sezonu, zajedno sa svim hotelijerima, pripremila povoljan turistički paket.

“Već od 4. januara imamo jako dobar popust u hotelskom smještaju koji se kreće od 23 do 35 eura, u zavisnosti od kategorije hotela. Takođe, u okviru ovog paketa svi turisti mogu dobiti po povoljnijoj cijeni ski pas – sedam eura u odnosu na punu cijenu na Savinom kuku koja iznosi 10 eura”, dodala je Šarović.

Pomireni sa činjenicom da ove sezone neće imati očekivani broj turista, iz TO su se fokusirali na goste iz Crne Gore, kao i turiste iz regiona.

“Ovo je početni set mjera sa promo paketima, vjerovatno ćemo tokom sezone predstaviti dosta drugih povoljnosti. Već poslije praznika imaćemo i besplatne ski autobuse iz Žabljaka do skijališta Savin kuk. Gledajući sliku sa skijališta, početak godine je obećavajući. Ostaje opet optimizam i vjerujemo da ćemo imati solidnu zimsku turističku sezonu koja će nam pomoći da dobijemo novi elan i da se bolje pripremimo za ljetnju turističku sezonu”, poručila je direktorica TO Žabljak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]