Otvorena vrata od Gurdića, potrebne sigurnosne mreže

2
kotorski vatrogasci u akciji

Nakon jučerašnje akcije kotorskih vatrogasaca na obrušavanju stijene iznad Gurdića, ulaz u kotorski stari grad sa južnih vrata koji je bio zatvoren minulog vikenda zbog sigurnosti prolaznika, od juče  je otvoren.

Maksim Mandić komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja rekao je za Skala radio da su vatrogasci uspjeli da uklone dio stijenske mase koja je prijetila da se obruši.

Prema riječima Mandića na ovoj padini iznad Gurdića potrebno je postaviti zaštitne mreže.

Ovaj prijedlog Služba zaštite i spašavanje je proslijedila nadležnima, glavnom administratoru i Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Podsjećamo, učestala su obrušavanja stijenske mase u ovom dijelu grada, a prije dvije godine bio je oštećen ulaz i ograda na Gurdiću.

2 KOMENTARI

  1. Kad bas ima što ne pomažete kada i đe treba. Koliko sam razumio samo su vatrogasci ljudski i humano ai služba im se zove zaštite i spašavanja očistili i oburdali što se moglo i samo veoma stručno po tom pitanju komandir predložio mreže za oprez.
    Ni u kakve se geološke i usko stručne procjeen Mandić Maksim nije upuštao nego rabotao svoj posao sa svojim mladim , hrabrim i humanim kolegama.
    POšti vi kojih ima upravo sve znate dajte predlog ali ne na riječ nego na djelo barme nekada.NIkada ne pišem, redovno čitam ali su i se neki dežurni ovdje na Skali smučili i zato evo i koje slovo s moje strane. Bolje bi bilo da poslušaju mandića i komunalci ko li već postave mreže da barem zasutave dalje odlomljavanje kamenja ili mase kako je zovu od stijeen tamo na Gurdiću.

  2. Uz dužno poštovanje naših vatrogasaca i njihove profesionalnosti kad su u pitanju požari, smatram da oni za ovaj posao nisu mjerodavni. Gosp. komandir Mandić nije kvalifikovan za davanje procjene u vezi stijena, njihovog sastava i opasnosti koju one mogu pričinjeti. Suviše sebe smatraju stručnjacima iz svih oblasti, a to se nekad nekome može obiti o glavu (u pravom smislu riječi). Mislim da bi konačno neko od odgovornih trebao preuzeti ODGOVORNOST i pozvati stručnjaka iz ove oblasti, geologa, geofizičara, da oni naprave procjenu stanja i opasnosti i predlože mjere zaštite. Ovakve procjene komandira Mandića može dati bilo koji gradjanin! Ovo je ozbiljan problem i tako mu treba pristupiti. Pozdrav

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]