Otvoreno pismo poslanici Suadi Zoronjić Mirsada Jahovića, predsjednika Unije CG US Global

10
Mirsad Jahović i Suada Zoronjić

Iole razboritoj osobi, teško je podnijeti otvoreno licemjerstvo i bahatost koje je na crnogorskoj javnoj sceni pokazala članica URE, i njena politička partija, koja se lažno predstavlja kao građanska.

Radi se o poslanici Suadi Zoronjić, Muslimanki po nacionalnosti, koja se na zasijedanju crnogorske skupštine izjasnila protiv stavljanja na dnevni red Rezolucije o Srebrenici, koju je predložila Bošnjačka stranka, a da zlo bude veće i protiv stavljanja van Zakona   isticanje fašističkih simbola i fašističke djelatnosoti! Kada se spoje samo te dvije stvari, jasno je da se pokušava naći i opravdanje za genocidne radnje od strane velikosrpskih šovinista u ratnim dešavanjima na prostorima Balkana.

Meni kao Crnogorcu muslimanske vjere nije jasno što je motivisalo poslanicu Zoronjić da ne prihvati činjenicu da je u Srebrenici bio genocid i da je jednu bezdušnu i krvavu srpsku politiku glavom platilo preko 8 hiljada Muslimana.

Na početku Suada poručujem vam da su Crnogorci muslimanske vjere posramljeni što u svojim narodnosnom korpusu, kako gođ ga imenovali,  ima takve kao što ste vi. Pitam vas: Kako vam ruka ne zadrhta kada ste je podigli da podržite one čija je ideologija na najsvirepiji način ubijala pripadnike vaše vjere, što je osudio čitav svijet, i jasno saopštio da se radi o genocidu, etničkom čišćenju pripadnika naroda islamske vjere. Vama očigledno malo znači činjenica da su čelnici te zlikovačke politike Radovan Karadžić i Ratko Mladić haški osuđenici upravo zbog genocida u Srebrenici i da nijesu jedini.

Za nas, Crnogorce muslimanske vjere, Vi ste živi dokaz da se zbog privilegija i dijela vlasti sve stavlja na prodaju: obraz, čast i dostojanstvo i vlastita domovina. Vi ste postali produžena ruka Srpske pravoslavne crkve, stavljajući se jasno na stranu političkog svetosavlja koje trenutno predstavlja „tanku“, vašim glasovima konstuisanu, političku većinu u Crnoj Goroi.

Vi Suada nemate ništa protiv ni da se imovina Crne Gore, koju je otela Srpska pravoslavna crkva za vrijeme krvave okupacije srpske vojske 1918. godine, oduzme Crnoj Gori i preda Srbiji. Radi se od 50 i više kvadratnih kilomera teritorije, uz mnogobrojne sakralne objekte, crkve i manastire koji predstavljajuu crnogorsku kulturnu baštin, a samim tim i njeno vlasništvo. Takva djelatnost ima samo jedno moguće ime: izdaja Crne Gore, ili još preciznije: veleizdaja, koja  se sprovodi pod maskom „demokratizacije“ zajedno sa vašim formalnim šefom Abazovićem. Istinski ideolog se zove Žarko Rakčević! On ćuti i pretvara se kako je nemoćan da se odupre ovom zlu. Zvijer je dakle puštena sa lanca, a on je jedan od kreatora svog ovog zla, kao i vlasnici medijskog koncerna „Vijesti“, koji su preko svojih manipulacija u siromašnoj i zaduženoj Crnoj Gori  postali milioneri.

Teško je vjerovati da Vas moje riječi mogu pogoditi, jer vas ne pogađaju ni stradanja  Vaših sunarodnika, preko 300.000 ubijenih i nestalih; očigledno je da ste ste se između  maoralnih  principa i snažne finansijske potpore, koju vam omogućava URA za nehumani odnos koji činite prema svojoj državi, opredijelili za goli interes, ali ću vas podsjetiti da Tvorac sve vidi, a Konačna Pravda je spora, ali sigurna!

Neka su vam Suada srećni srpski popovi. Očekujem da se prekrstite kod Joanikija ili još bolje Kačavende ili kakvog Gojka Perovića ili Metodija, a možda i Džomića i da onda svetosavsku ideologiju kojoj pripadate i vi i vaše rukovodstvo podržite trajno, kao što to činite i ovih sudbonosnih dana za Crnu Goru, kojoj ste već nanijeli ogromnu štetu.

Proćete i Vi Suada, Abazovići i Rakčevići. Ostaće sramota zbog koje će vaši potomci saginjati glavu i izražavati stid što su vas imali.

Razmislite o tome Suada. Možda još nije kasno?

Predsjednik Unije,

Mirsad Jahović

10 KOMENTARI

 1. Podržavam tekst Gospodina Jahića uz napomenu da
  nacionalnost ne može biti Musliman,ili Katolik ili Pravoslavac to
  su vjeroispovjesti a to je nekada davno bilo u upotrebi dok se
  još nisu pojavile nacionalnosti.

 2. Osyavite se gradjani Crne Gore,koji ste za gradjansku,sekularnu,Evropsku….ostavite se pisanja po portalima..izadjite ,pojavite se..na ulicama gradova,skupovima.pokazite svoje nezadovoljstvo prema cetnickoj,klerofasistickoj,teoloskoj..,nije moja, vladi,….Osudite javno nekakve rukoljube,zene cetnike,albanske(ne vrijedjam vecinu)cetnike,osudjene teroriste….Da nas ima,a na svima sam prisutan i vidim,ovoliko po trgovima ,ulicama,ispred skupstine..ne bi ova,nije moja vlada,trajala jedan dan.Nego ste se zabili po kucama i mlatite preko portala,polijevate “sporkon”vodom..i “bestimate”..Ako sami ne odbranimo Crnu Goru..nece to uraditi niko umjesto nas..niti bolje

  • I što onda LSCG?
   Da opet budemo decenijama bez posla
   ili da radimo za bijedne nadnice,
   zato smo i doma, imamo svoga posla!
   Pojeli su skakavci decenije, a izio je i vuk magarce , nemate koga śedlat ni magarčiti !
   Javite kad budete na zbor zvali, ali bez Krstovštine i crkvenih posala !

 3. Suada Nilević i Nataša Zoronjić, Dritan Mandić i Andrija Abazović, Nebojša sa svim ovim imenima i prezimenima, bojama i zadasima… Svi okupljeni oko jedne jedine, sulude želje, neki prikriveni, a neki otvoreni, – da nestane Crne Gore. Kriju se iza parola o korumpiranoj i kriminogenoj, prethodnoj vlasti, a pravo lice se pokazuje na djelu; Enormno zaduživanje, koje je nesporno i sporne provizije, gašenje nacionalne avio-kompanije, da bi se osnovala nova, pogled prema Zapadu, a mig prema Istoku, opozivanje diplomatski predstavnika, zapošljavanje po dubini, koje nije partijsko već jednonacionalno… A šta reći za političko-genetski ministarski inženjering. Liči mi na ono – kad ukrstiš ježa i zmiju pa dobiješ bodljikavu žicu!
  Nekako mi se sve više nameće i uobličava pitanje: da li Crna Gora ima još dovoljno vitalnosti i zdravog tkiva da se odupre ovakvim besprizornim nasrtajima? Ima jer ima NAS!

 4. Pogleledajte snimke iz 2007 g dje policija ne da crnogorskim vjernicima da pridju manastiru na Cetinju!!! Pogledajte snimke dje popovi ne daju princu Petrovicu da zapali svijece na Cetinju!!! Sve je kriva vlast i Filip Vujanovic , jos odavno, a ne nebitna Suada!!Zemljiste za hram u Baru, poklonjeno crkvi, opstinsko! Zasto to nije odmah nakon referenduma donesena odluka, zakon, da crkva bude Pravoslavna, ni cenogorska ni srpska- Pravoslavna!!! Ali drzavno vlasnistvo- tj drzavnina Crne Gore?… Kome je to trebalo tako tad, a kome sad???

 5. Hahaha,kako si Jahovicu odma naso da je osudis, ti veliki crnogorac.Ona ima samo jednu drzavu a ti i ostali kao ti kako vjetar puva tako se okrecu… Ostavi je na mir i zastupaj svoje interese.

 6. Sremna prodaja časti jedne dame za političke poene pljačkaške vlade, po širini i dubini. Sve gradjane iz Crne Gore i dijaspore je uvrijedila.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.