Otvoreno pismo predsjednici kotorske SO Dragici Perović

10

 

Na adresu Skala radija prije nekoliko dana stiglo je otvoreno pismo adresirano od strane grupe građana Kotora i Boke.

Pismo je naslovljeno predsjednici SO Kotor Dragici Perović.

Objavljujemo ga bez redakcijske intervencije, u cjelosti.

Otvoreno pismo predsjednici Skupštine Opštine Kotor-Dragici Perović

Poštovana Predsjednice Skupštine Opštine Kotor,

Obraćamo vam se ovim putem, javno i otvoreno, jer ne želimo da krijemo svoju brigu. Na poslijetku, ni Vi sami ne biste trebali kriti odgovor, jer pred istim ljudima smo jednako odgovorni za ovo diskretno omalovažavanje vjerskih i nacionalnih prava Srpskog pravoslavnog življa u našem i Vašem voljenom Kotoru.

Ako je Vama voljen koliko i nama, onda Vas molimo da nam objasnite, jer smo ovako, u neznanju, krajnje uvrijeđeni i nećemo pretjerati ako kažemo-uniženi, kao građani, kao ljudi, kao Srbi, kao Vaši glasači.

Pitanja koja vape za Vašim konkretnim i iskrenim odgovorom su slijedeća:

 1. Zbog čega u Kotoru nije upriličen doček Nove Godine po Julijanskom kalendaru, makar i približan obilježavanju onog po Gregorijanskom. Napominjemo, u mnogim drugim gradovima Crne Gore, doček je organizovan.
 2. Ako je za ukrase i doček povodom Nove Godine po Gregorijanskom kalendaru izdvojeno više od 50.000 evra, kako je moguće da se za doček Nove Godine, po Julijanskom, kalendaru većine u Kotoru, nije mogao izdvojiti ni jedan jedini cent?
 3. Da li znate koliko Pravoslavnog življa u našem i, nadamo se, Vašem Kotoru? Vjerujemo da znate. Da li znate koliko je diskriminišuć Vaš pristup nama, kao vjerskoj većini?

Ako se budete ikada zapitali zašto je ovo adresirano baš vama, a nadamo se da nećete, jer ste mudra i školovana osoba, dostojna svog znanja i pozicije, ali ipak evo-Vi ste predstavnik srpskog naroda u Kotoru. Nemojte nam reći da ste predstavnik svih građana, to znamo. Ipak, i Vi znate ko vas je glasao i ko je Vaša lojalna podrška. Za uzvrat smo tražili samo da i vi budete pravedna vlast. Mi smo svoje opravdali. Vi Vaše-nijeste!

Ovom prilikom Vam želimo Srećan Božić i Srećnu Novu 2018. godinu!

Hristor se rodi!

S poštovanjem,

GRUPA GRAĐANA KOTORA I BOKE

Pismo je napisano ćiriličnim pismom.

Skala radio ga je dobio 26. 05. 2018. godine.

Na početku se u pismu kaže:

Poštovani,

Naredni tekst dostavljen je medijima u Crnoj Gori, radi informisanja javnosti o nepravednom odnosu prema određenoj grupi ljudi u Kotoru.

Nadamo se da ćete biti u prilici da naše odgovorno reagovanje, u vidu Otvorenog pisma, objavite.

To je bio razlog što Skala radio pismo objavljuje kako je napisano.

10 KOMENTARI

 1. …na ono iz Novoga Biograda..o tvrdnji da je prešednik općine Kootr-Vlado Jokić..”srbin” iz Velike.od prilke iz države Kosova.koju priznaje naša domovina-mila…Gora Crna…?

 2. …prešednika općine K0tor Vanje Jokića–porijekla iz Đuraševića-sela iz Krtola..”Luštca bay”?

 3. …sve mi ovo “na lik”-na onu-neriješenu” potvrdu” pristiglu sa Biograda Novoga-iz OUPa-“dupa lupa po prašini” u ODT Kotor-okolo naokolo-državljanstva akutalnog “srbina”prešednika opčine Kotor! ..Ma, BRE,nazočnog Vladimira Jokića (dupliranog na crnogorski način-dvije crkve jedne vjere-dvije akademije istorodne domovine-jednog naroda)- državljanina dva naroda “istrodne kasapinove države sa Dedinja-crnogorske svetinje u potonjih -točno sto/100/godina-iz Velike od prlike-lokalitet u nadležnosti “država Kosova”..? Sve sažeto-zapelo za datum pisanja “peticije”-uz nabolje želje narodima Crne Gore.kroz čestitku “Hristos se rodi i Sretan božić-nota bene o “Troičinu dana-tri sveca”.ali brez lokacije.kome i kojemu narodu u Kotoru..dal iz DrPiSveto Marović-njihovi tradicionalnI srpski glasači-dal iz DF -tradicionalnim kameleonima-klokanima..JAČINE od 28%- kojima prpadaju i oni 42% sugrađana kojima je “mamin govor srpski…”?!
  Lele za vama i onima iznadcrtei onima ispod crte…lekek za dovijek….

  • Falati bože…zna li se išta iz Tužilaštva..čiji je prešednik općine Kotor…evo brezmao dvije godine-kako “tuđinac” šedi u pročelje “Jadran” konfekcije…?

 4. “Grupa Srba piše Skali”…..to je isto kao da “grupa Jevreja piše Gebelsu”
  Skalo,stvoreni ste da širite mržnju prema Bokeljima i da crnogorčite Boku.
  Držite se toga.

  • Pa jado provijeri kod drugih medija jesu li dobili to pismo. Kad si tako pametani i mocan! I eto ti odgovora na tvoje hahAhAaaa budalo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].