Otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore, g. Filipu Vujanoviću

1
Miodrag Vlahović

Poštovani gospodine predsjedniče,

odlaganje lokalnih izbora u Tivtu, koje ste zakazali za 17. april, a koje se pominje u kontekstu uslova za nastavak tzv. “parlamentarnog” dijaloga, predstavljalo bi grubo kršenje zakona i temeljnih demokratskih pravila i principa.

Takva odluka, bez obzira na motivacije, politička opravdanja i racionalizacije, nije pravno moguća, jer je suprotna zakonu.

Pošto u našoj zemlji nije proglašeno vanredno stanje, niti smo u ratu, ne postoji zakonski osnov da se mandat lokalne uprave produži.

Sigurni smo da su ove činjenice Vama poznate i jasne. Uprkos tome, nedavno ste u javnosti izrazili spremnost da svojom odlukom potvrdite odlaganje lokalnih izbora u Tivtu.

Na Vama je obaveza da, kao predsjednik svih gradjana Crne Gore, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti, učinite što treba i spriječite ovakvo grubo i očevidno kršenje zakonskih odredbi i demokratskih postulata i pravila.

Želimo da Vas obavijestimo da ćemo, sa naše skromne strane, ukoliko dodje do odlaganja izbora, pokrenuti inicijativu pred Ustavnim sudom, koji treba da poništi produženje mandata lokalnoj upravi u Tivtu, kao protivne Ustavu i zakonu naše zemlje.

Nepotrebno je napominjati da bi i Vi, u slučaju da pristanete na diktat političkih stranaka i donesete odluku o “produženju mandata” lokalne uprave, snosili odgovornost zbog nepoštovanja i kršenja zakona.

S poštovanjem,

Miodrag Vlahović

predsjednik Cdu

Podgorica, 20. mart 2016.

1 KOMENTAR

  1. Привјесак ДрПС-а припријетио Предсједнику и васколикој ЦГ јавности да се “закон мора поштовати”… Процијенили да ће изборним инжењерингом и марифетлуцима освојити поново локалну власт. Уз помоћ оних макина на којима може гласати и “лимена конзерва”. Тако се недавно неко изрази.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]