Ana Savova Pejović: Ovo je moja cestitka za Božić!

3

Ana Savova PEJOVIĆ

Srećno nam Badnje veče i śutrašnji Božić Crnogorci/ke, da ga u zdravlju, ljubavi i miru slavimo!
Naložismo i ove godine badnjake pod otvorenim nebeskim svodom, dostojanstveno, ponosno i prkosno, kako to dolikuje potomcima slavnih predaka. 30 godina od obnove naše svete Crnogorske pravoslavne crkve gorjelo je badnje drvo s plamenim iskrama koje su slale naše iskrene molitve stvoritelju i svetiteljima da nas sačuvaju i zaštite, da nam daju snage da izdržimo svu muku i nepravdu koju nam nanesoše sotonine sluge i njihova grešna čeda.
Crkve i manastiri viševjekovni u kojima je crnogorsko sveštenstvo časno nosilo svoj krst, žezlo i epitrahilj, služeći i bogu i narodu, zaposjeli su i oteli tuđi bogomoljci i nedobronamjerni popovi crkve Srbije koju je carigradski patrijarh davno anatemisao.
Nazdravljam u ime naše borbe za pravdu i istinu!
Nazdravljam u ime devet koljena svešteničkog poziva muških glava moje familije koje su od 1620. godine i prota Mijajla, do smrti moga đeda, protaTomaša 1972. ponosno nosili časni krst autokefalne crnogorske crkve i služili svojim gospodarima i vladikama!
Nazdravljam rodu mom, ali i domu u koji sam, jer su nam preci istu svijeću uždili i službom hrišćanskom, i naukom, i prosvjetom, i pogibijama po bojnim poljima u kojima su se branili pravo, čast i sloboda Crne Gore!
Svakoga čeka svoja sloboda!
Moja je u kamenim gredama crkava, manastira i grobnica crnogorskih!
Otetih!
Kada one budu slobodne, vječni počinak je moj!
U ovom, ili onom životu…svejedno je.
Imam potomstvo rođeno za pjesmu i ponos Gori Crnoj mojoj i vašoj.
MIR BOŽIJI,HRISTOS SE RODI!

3 KOMENTARI

 1. Ti si Ana bogom dana
  da nas spasis od dusmana

  Pisati se tako mora
  da se odbrani Crna Gora

  Ti Niksicko bistro oko
  pozdrav Ana Crnogorko

 2. Ponosna i časna Crnogorko ,
  od srca Vam hvala na ovim riječima koje ste uputili nama Vašoj braći Crnogorcima. Nek je za navijek vječna naša otađzina .
  Nikola K Čelebic autor, ktitor i mašinski inžinjer.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]