Nove mjere: Zabrana kretanja od 22 do 5, prodavnice rade od 7 do 20 sati, a lokali od 7 do 18, zabranjen međugradski saobraćaj vikendom…

0

Ministarstvo zdravlja donijelo je nove mjere za suzbijanje pandemije Covid-19 koje stupaju na snagu večeras u ponoć (srijeda, 09.12.2020.godine).

Novina je da je zabranjen izlazak iz objekata stanovanja od 22 do 5 ujutro narednog dana, prodavnice će raditi od 7 do 20 sati, a ugostiteljski objekti od 7 do 18 sati.

Zabranjen je međugradski saobraćaj od petka u 22 sata do ponedjelka ujutro u 5 sati. To znači da je resor koji od juče vodi dr Jelena Borovinić Bojović, ublažilo mjere koje su važile do danas.

Obavezno je nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Zabranjena su masovna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja.

Zabranjeno je okupljanje u grupi više od četiri punoljetne osobe na otvorenom prostoru, vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, sahrane i primanje saučešća prilagoditi aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Rad marketa, supermarketa, hipermarketa, tržni centara, prodavnica obuće i odjeće, kozmetičkih, frizerskih salona organizovati u terminu od 7 do 20 sati.

Zabranjen je rad noćnih klubova i diskoteka, a rad ostalih ugostiteljskih objekata organizovati u terminu od 7 do 18 sati.

Obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama obavlja se u skladu sa važećim preporukama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Zabranjen putnički međugradski saobraćaj od petka u 22 do ponedjeljka u 5 sati.

“Zabranjeno je državnim službenicima i namještenicima zaposlenim u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, i službenicima i namještenicima zaposlenim u organima lokalne samouprave službeno putovanje u inostranstvo, osim u slučajevima kada je putovanje od državnog interesa, uz prethodno dobijenu saglasnost starješine organa”, piše u novom setu mjera Ministarstva zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].