Padaće, ako Bog da jer nam padavine trebaju

13
Kotor

Prijeti nam propast na izborima u Kotoru jer su se neke od susjednih zemalja, najmanje dvije (primjedba voditelja) okomile na politiku drevnoga grada. Zato, nastavi jedan visoki funkcioner na jednome mjestu prije neko veče, moramo da zbijemo redove i da odgovorimo zadatku koji je pred nama iz svih raspoloživih sredstava. Nećemo dozvoliti, začu se iz grla vrhovnika da kleveću i lažu, da nas optužuju za sve ono što radimo. A radimo, sad se začu iz zadnjih redova, ama baš svašta. Ne svi, ali jedan dio nas. To radimo za vas, reče tihi glas i sačega vrhovnika da klimne glavom.
Ali i to svašta je bolje od onoga ništa što rade oni drugi, reče jedan treći drug u zanosu partijskog nadahnuća.
Dakle, prijete nam sa svih strana. Ne bismo to ni znali da ne rekoše njima a preko njih poručiše nama da i mi znamo kako da se ponašamo i kako da branimo vlastiti integritet. Naš i njihov. A njihov opet samo zbog nas jer ko bi nas predvodio ako bi se, ne dao Bog oni odlučili da odu ili bi ih neko onako čojski zamolio da se maknu više i da idu đe god oće i za sva vremena.
Otvoriše nam dugo već zatvorene oči zaslužni za našu zbilju pa nam je sad nekako svima lakše. Februarski dani maškara i karnevala čine da stvarnost lakše shvatimo, baš kao i teoriju zavjere koja se, poput olujnih oblaka nadvila nad našim sudbinama.
Oće li padat više, prošaputa neko osvrćući se oko sebe kako bi se uvjerio da ga niko nije čuo?
Oće, oće, reče drugi glasnije od očekivanog. Iz ovakvih oblaka mora. Samo da počnu padati, iz ćoška će treći. Za sve su dobre ove dugo očekivane padavine. Panu li, rodiće bolje i na poljima će biti svega i svačega. Oće valjda. Vrijeme je.
Karneval kreće u iduću neđelju a ovo su dani kad se svašta može činjet i zborit a da se ne završi u karaklak. Samo da to ne shvate bukvalno oni koji se hrane udarajući na druge, ali samo zbog toga što ovi nemaju mogućnost da odgovore. Satira se odavno izgubila i ustupila mjesto klevetama i uvredama. Sad već i bez ikakve uvijene forme. Uvuklo se neko čudo u ljude pa se ni Boga ne boje, vele stari.
Ovoga puta ovako. U godinama ispred mora se drugačije. Mora se vratiti satira, jer je ona zaista bila ogledalo naravi naše. A govorilo se i to ne bez razloga, ko nije u Karampanu taj nije mnogo vrijedan. Malo pecneš, posebno po onima od funkcija a zadovoljni i oni i svi drugi. Biće to opet, više sam nego siguran. Samo da ovo sad završi.

Slavko Mandić

13 KOMENTARI

 1. Maja bi ostala da je htjela. Ona će pomoći da se nešto napravi. Što ne pitate zavod za zaštitu što je kočio razvoj grada nego napadate bez argumenata. Vi ste zaštićeni licemjeri. Muči mi se od vas.

 2. tako je!
  treba Maju vratiti! pod hitno!!
  jos jedan mandat da ih sredi, a i Kotor da dokrajci, pa svi vi kad podjete u penziju da imate jednu lijepu udobru žabokrečinu od grada za penzionerske dane..a za ostale…ko vas šiša..

 3. Mi ce da glasamo ove kao i do sada sto su nam sve dali. Onaj Zec sto utece za Beograd da zivi, je sklopio sporazum sa nama 1996/7. godine o nasoj bezrezervnoj podrsci na biralistu. Od tada smo postali poslusni vojnici vlasti. Poslije je Zec i njegovi izasao iz koalicije a ovi na vlasti su nastavili da nam omugucuju da cinimo ovo sto i danas cinimo. Cak su neke od nas angazovali da radimo za razne tajne sluzbe. Mi smo ti koji stvaraju kod mladih i penzionera osjecaj nedodirljivosti i niko nam nista ne moze.

  Mi smo za Kotor kao SPC za Srbe.

  Jeli tako ili nije neka odgovori,neko iz Skala Radija ali samo istinitu, jer u istom postoji neko ko zna za ovaj precutni dogovor.
  Na ovo pitanje nema odgovora na ovo u slucaju davno proslog vremena odnosno zaborava, eventualno neznanja.

  Zec uzeo pare i glasove pa smugnuo za Beograd.

  Pozdrav od Ćumezdžija…. ajde neka bude Petar tadasnji Predsjednik UDruzenja.

 4. A ko to treba da pane? neće vam se taj film davati ne. Nego neka se neki paze da ne panu još niže iako su pasali sa vlasti i neke mrvice samo asada skupljaju.jači smo i niko nam ništa ne može.

 5. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada. Mnogo ste je kopali a svaku vam je preskakala. Zna se ko i kome.Ćao bambini!

 6. Dosta više partijskih ćelija ako Boga znate.Iz zatvorenih ćelija isto curi pa su im glavne tačke dnevnog reda ko to tamo peva.hahahahahaaaaaaaaaaaa
  Prošli ste i idemo dalje ako je uopšte moguće kročit bez vas u ovom kotorskom životu.

 7. “koji se hrane udarajući na druge, ali samo zbog toga što ovi nemaju mogućnost da odgovore. Satira se odavno izgubila i ustupila mjesto klevetama i uvredama. Sad već i bez ikakve uvijene forme. Uvuklo se neko čudo u ljude pa se ni Boga ne boje, vele stari.” reče Slavko Mandić!!!?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].