Pajović primio direktora Pink M TV

0
Darko Pajović- Goran Radenović

Jednak odnos prema svim slučajevima ugrožavanja slobodnog rada medija je obaveza cijelog društva!

Skupština Crne Gore nesumnjivo pruža institucionalnu podršku slobodnom radu medija, dok profesionalni i etički standardi obavezuju medije na odgovornost u uređivačkoj politici, piše u saopštenju predsjednika Parlamenta Darka Pajovića nakon sastanka za izvršnim direktorom TV Pink M Goranom Radenovićem.

Povod za susret je otvoreno pismo koje je Radenović uputio Pajoviću, a povodom konstantnih pritisaka i napada kojima je naša medijska kuća izložena od strane medijskog koncerna Vijesti i pojedinih interesnih druga i nevladinih organizacija.

Prvi čovjek Skupštine je tim povodom ukazao da nažalost u politički podijeljenom društvu postoji problem kada je riječ o medijima i njihovom funkcionisanju.

Fizičko ugrožavanje novinara i prostorija u kojima rade ili lična diskreditacija zaslužuju nedvosmislenu osudu, a jednak odnos prema svim slučajevima ugrožavanja slobodnog rada medija je obaveza cijelog društva, podsjetio je Pajović.

On je naveo i da otvoreni ili prikriveni pritisci na redakcije i novinare ukazuju na potrebu podizanja nivoa demokratske političke kulture.

Podsjetimo, Radenović je otvoreno pismo pored predsjednika Skupštine uputio i predsjedniku Crne Gore i ministru kulture pavlu Goranoviću.

On u pismu navodi ko, na koji način i iz kojih razloga pokušava da uništi televizijsku kuću na čijem je čelu i zahvaljujući kojoj više od 60 zaposlenih izdržava svoje porodice.

U pismu se podsjeća da jos nijesu riješeni napadi na redakciju Pink M i naše novinare.

– Kakvi su rezultati istrage napada na Pink M televiziju? Koliko je nama poznato, sve staje u jednu riječ. Nula. Nema rezultata istrage, nema osumnjičenih, nema procesuiranja iako su sigurnosne kamere sve zabilježile. Napad i razbijanje televizije Pink M je zločin bez kazne. Čudi li Vas, onda, što se osjećamo kao mete? – navodi se u Radenovievom pismu.

Prvi čovjek Pink M-a podsjeća predsjednika Skupštine na govor neskrivene mržnje prema našoj kući od bivšeg predjednika Parlamenta – Ranka Krivokapića.

Pink M televizija sistematski je tome bila izložena više godina. Čudi li Vas, onda, što se osjećamo kao mete? – pita Radenović.

On nadležne obavještava o svim dosašanjim udarima na našu kuću i objašnjava najnovije – zajedničku akciju političkih partija i NVO sektora, koje kontrolišu Miodrag Perović i Željko Ivanović. Oni zatrpavaju Agenciju za elektronske medije prigovorima na program Pink M-a.

-Sam Željko Ivanović potpisao je 25 prigovora. Taktika je, navodi se u otvorenom pismu, da od više destina prigovora, logikom brojki, moraju proći bar dva – tri. To bi bilo dovoljno da se, potom, traži zabrana emitovanja za televiziju Pink M i to mjesec – dva pred izbore.

Direktor Pink M televizije podsjeća da su suvlasnici Vijesti to otvoreno najavili u svom glasilu 17. avgusta.

Radenović zaključuje da je, ne samo zbog Pink M televizije, nego zbog javnosti i interesa društva potrebno da se prekine ćutanje institucija zbog ovakvog ponašanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].