Papović: Očekujem da Đukanović neće potpisati izmjene Zakona

2
Dragutin Papović

Istoričar i poslanik Demokratske partije socijalista, Dragutin Papović, očekuje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje je sinoć usvojila skupštinska većina, te da će ga vratiti Parlamentu na ponovno odlučivanje.

”On ima pravo da ga vrati jednom Skupštini. Ja sam uvjeren da će se to desiti”, kazao je Papović u emisiji Teleskopija na RTCG.

Papović je kazao da zna da je propisano da Skupština dostavlja predsjedniku Zakon u roku od tri dana, ali da nije vidio koliki je rok koji je predsjedniku dat da bi potpisao ukaz kojim taj zakon treba da stupi na snagu ili da se vrati parlamentu.

Papović objašnjava da je procedura da prilikom vraćanja Zakona u parlament na ponovno odlučivanje predsjednik u obavezi da obrazloži zašto je to uradio.

Papović je ocijenio da je vladajuća većina Izmjene i dopune tog zakona namjerno usvojila na godišnjicu njegovog donošenja kako bi, kako je ocijenio, uzvratila udarac Demokratskoj partiji socijalista, odnosno prethodnoj vlasti.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].