Partije pozvale Krivokapića da hitno smijeni Leposavića

3
Vladimir Leposavić
Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Albanska koalicija Jednoglasno Demokratska partija – DP, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez u Crnoj Gori i Liberalna partija pozvale su predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokpića, da u što kraćem roku smijeni ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića, koji je po drugi odbio da prizna presudu Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu i prizna da se u Srebrenici dogodio genocid.

“Ne ulazeći u lične afinitete ministra Leposavića, njegove izjave sa sjednice Skupštine Crne Gore, održane u petak, ne samo da su izazvale oštre reakcije domaće i međunarodne zajednice, već duboko vrijeđaju građane Crne Gore, žrtve genocida u Srebrenici i njihove sunarodnike. Leposavićev nastup direktan je atak na jedan od najvećih uspjeha doskorašnjeg međunarodnog političkog kursa Crne Gore – a to je afirmacija dobrosusjedskih odnosa”, navodi se u saopštenju partija.

Ističu da su stavovi ministra Leposavića dali su i jasan odgovor u kojem pravcu radi aktuelna Vlada Crne Gore – a on je, kako navode, u potpunoj suprotnosti sa davno postavljenim načelima građanske države.

“Naročito brine što su takve izjave izašle iz usta nekoga ko je u Vladi zadužen za resore pravde, ljudskih i manjinskih prava. Dodatno, kao odgovorne predstavnike građana, naročito nas zabrinjava naglo urušavanje reputacije Crne Gore na međunarodnom nivou, za šta je odgovorna cjelokupna Vlada Crne Gore. Od skandaloznih dešavanja u sektoru bezbjednosti, sve do jučerašnjih opominjućih reakcija ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, a danas i ambasadora S.R. Njemačke kao i Evropske komisije, sve je više jasnih signala da ova Vlada ne radi u korist evropskog i transatlantskog puta Crne Gore”, piše u saopštenju.

Naglašavaju da su  stavovi ministra Leposavića nedopustivi  i sa civilizacijskog aspekta.

“Zbog svega navedenog, pozivamo predsjednika Vlade da razriješi ministra Leposavića, koji je jasno potvrdio da je nedostojan funkcije koju obavlja”, zaključuje se u saopštenju.

3 KOMENTARI

  1. POSLIJE OPRAVDANOG ZAHTJEVA ZA SMJENOM MINISTRA PRAVDE LJEPOSAVIĆA-KOJI JE NA JAVNOM MESTU NEGIRAO GENOCID-IZVRŠEN NAD MUSLIMANIMA OD BANDE SER BPSKO CRNOGORSKE VOJSKE-1995 U SREBREICI UBOSNI IHECEGOVINI..PODNOSIM ZAHTJEV ISTOJ SKUPŠTINI-CRNE GORE DA OPOZOVE SA DUŽNOSTI PREŠEDNIKA CRNE GORE MILA ĐUKANOVIĆA-JEDNOG OD INICJATORA I SUORGANIZATORA-IZVRIOCA RATNOG ZLOČINA-KOJI JE ZAPOČEO-PRVO PREKO SREDSTAVA JAVNOG INFORMISANJA U BEOGRADU 199O/1991 GODINE-KADA JE PREKO SREDSTAVA JAVNOG INFORISANJA /TV POLITIKA-BEOGRAD/ ŠIRIUO MRŽNJU PREMA MUSLIMANIMA I HRVATIMA- POZIVAJUĆI SVE SRBE I CRNOGORCE DA “U PREDSTOJEĆEM NAMETNUTOM RATU-KOJI JE POČEO PRVOG OKTOBRA.1991.GODINE OD KONAVALA I DUBROVNIKA I DALJE-DILJEM HRVACKE , BOSNE I HERCEGOVINE I KOSOVA.. “LIKVIDIRAJU ZA NAVIJEK USTAŠE(NE PRAVOSLAVNI ŽIVALJ)”-ČIME OBZBIJEDTI “VJEKOVNE CILJEVE-ŽELJE”-SVI SRBI U JEDNOJ DRŽAVI?….”!!!..OD VARDARA DO TRIGLAVA I OD HORGOŠA DO BOJANE-JADRANA…”SVUD SU STRAŽE ČIČA DRAŽE!?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]