Patriote poručile: U Skupštini izvršen državni udar

0

Članovi Patriotrsko-komitskog saveza tvrde da je sinoć u Skupštini izvršen državni udar i provedena izdaja crnogorskih nacionalnih interesa, nakon što su usvojene izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U tom savezu poručili su Građanskom pokretu GP URA da odbacuju njihova, kako kažu, providna i manipulativna saopštenja. Oni ističu i da parlament nije pružio priliku da se čuje glas vjernika Crnogorske pravoslavne crkve.

“Partiotsko komitski savez odbacuje providno i manipulativno saopštenje pokreta URA, sročeno radi evropske javnosti, koja, usput, uveliko slavi Božićne praznike, a u kojem kažu da je “sinoć u Parlamentu odbranjen Ustav, da je vrijeme za pomirenje i da mafija više nikada neće vladati Crnom Gorom, a da je Crna Gora konačno na putu da postane pravna država svih njenih građana. Džaba pišete filovana saopštenja, jer u njih niko ne vjeruje, čak ni vaši članovi. U Parlamentu smo svi viđeli da između vas i nas leži provalija, preko koje nema ni jednog mosta, jer ste sve grede porušili upravo vi i vaša građanka koja je kao poslanica glasala”, rekli su u Patriotsko-komitskom savezu.

Kako su ocijenili, sinoć se u Skupštini moglo vidjeti kako organizovana grupa radi.

“U Parlamentu ste dali Srpskoj pravoslavnoj crkvi da, kao strana crkva i neregistrovana zajednica u Crnoj Gori, raspolaže sa svim crnogorskim sakralnim blagom kao da je njeno. A eto, “pravični” ste. U Parlamentu niko od vaših nije pomenuo uskraćena prava crnogorskih vjernika, već ste sipali so u ranu pričom o dva oltara, na kojem nema mjesta za Crnogorce i Crnogorke. Zato ste cimentirali položaj najprivilegovanije institucije u državi-SPC”, rekli su u savezu.

Oni su ocijenili i da je vladajuća većina u parlamentu obezličila svaku instituciju države, uključujući i Državnu izbornu komisiju.

“Evo vam partneri bespravno smjenjuju i načelnika Generalštava Vojske Crne Gore, a rekoste bićete branik države i njene nezavisnosti. Da neće sad koji Pešić da stigne? A istina je žalosna jer da Crna Gora ima jake institucije, bilo bi hapšenja zbog kršenja Ustava. A nije. Čudite se i osuđujete “besprizorne povike pune vulgarizama i uvrede na račun političkih neistomišljenika”, koje ste slušali u Parlamentu juče, od strane nas, crnogorskih građana, koji su došli da vam poruče: Državu nam nećete uzeti pa da sad posmijenite sve što možete i ne možete, državu ćemo braniti od vas koji je uništavate, svim demokratskim sredstvima”, naglasili su u Patriotsko-komitskom savezu.

Ispred Parlamenta sinoć, kako su istakli, bio je crnogorski narod, svih vjera.

“Partije su zatajile, ali nas nije briga jer će nas biti opet, a vi ne možete toliko pohapsiti, ispitivati ni plašiti, koliko je nas, samoorganizovanih i spremnih da reaguju na vaša nedjela prema ovoj državi”, zaključili su u Patriotsko-komitskom savezu.

Crnogorski obraz poručuje: Sramno, siledžijsko, dušmansko ponašanje aktulne većine samo će nas ujediniti da istrajemo u borbi za slobodu CG

Abazoviću na poklon šajkača i šljivovica sa likom Draže Mihailovića

Građanska inicijativa “21. maj”: Državotvorne stranake da napuste Skupštinu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]