Patriotsko komitski savez: Crna Gora poražena pobjedom kulta smrti nad kultom života

3

Patriotsko komitski savez čestita Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Dan obnove naše crkve, kada je na Opštem narodnom zboru, prije 27 godina, izborom mitropolita Antonija Abramovića, započeta, nova stranica u ukupnoj obnovi crnogorskog identiteta.

“Uradili smo to na Lučindan,uradili na Cetinju, našoj duhovnoj kolijevci, uradili na dan koji nam je, zbog ukupnog djela najuticajnijeg i najpoštovanijeg Crnogorca u istoriji, Svetog Petra Cetinjskog, simbolizovao da ćemo, slijedeći ono što nam je u amanet ostavio, prije svega slogu i ljubav prema drugima, doći do jake i snažne crkve i samosvjesnog i ponosnog naroda, kakvi su nam preci vazda bili”, ističu u PKSCG.

Sa žaljenjem i tugom konstatuju, da takve Crne Gore nema; kažu “poražena je slikama djece koja ljube mrtvo tijelo mitropolita Srpske pravoslavne crkve, preminulog od korone; poražena je slikom zdravstvenih radnika koji, bez zaštitnih maski, stoje u počasnom mimohodu u ustanovi, koja bi trebala biti kuća nauke, a ne kapela; poražena je pobjedom kulta smrti nad kultom života, na zgražavanje svakog edukovanog, razumnog i emancipovanog čovjeka”.

“Poražena je Crna Gora pisanijama nekada najuticajnijih političara našeg vremena, koji svojim lamentom nad čovjekom sa misijom uništenja crnogorskog nacionalnog bića, tek sada otkrivaju da naše želje i očekivanja tog lijepog Lučindana 1993.godine, nijesu imale šansu. Poražena je Crna Gora ponašanjem svojih državnih i zdravstvenih organa, ponašanjem buduće vlasti, a najviše ponašanjem srpske crkve, koja, ne brinući za svoje vjernike, već kult i selfije “sa lica mjesta”, državnički poziva predsjednika susjedne države da prisustvuje odlasku njihovog budućeg svetitelja”, navode u PKSCG.

Napominju da pojedine uticajne diplomate, koji očito ne znaju u koju zemlju su došli, na sramotu službe koju pokrivaju, šaljući telegrame “narodu Crne Gore”, apostrofirajući valjda da postoji jedan i vaskoliki narod-i niko više, samo doprinose ukupnoj tmuši u kojoj se nalazi naša domovina.

“Patriotsko komitski savez, međutim, poziva sve patriote ove zemlje, ma koje vjere ili nacije bili, da se okupimo, pomirimo i zbijemo redove! Jer još ima građanskog, civilizacijskog, razumnog i nacionalnoj u ovoj napaćenoj zemlji. Na nama je da objedinimo i promovišemo ljude i ideje. I “nedajmo da nestane naš narod! Možda smo još na vrijeme, ali potonji je čas da pregnemo složno, koliko ko može,da spasimo narod i našu zavedenu omladinu,…stvorimo jedan front, front bratstva, front ljubavi, sloge i povjerenja…jer je svaki propušteni minut skup i sudbonosan!””, zaključuju u PKSCG.

3 KOMENTARI

  1. Santic I Uljarevic, popunjavaju Komitske redove… Danas zbore na pijacu od kina, da se bliže broju 1000, navodno izdaju i clanske karte i dijele one zelene barjak… da je neočekivan broj članova…

  2. Onaj Komita sa X nogama sto se neki dan slikao sa lumbrelom na dobrotsku rivu, zna li ko mu je đede bio i kako su mu đeda zvali?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]