Patriotsko komitski savez: Odbijte, fašisti, od Crne Gore

4

Patriotsko komitski savez sa gnušanjem odbija pokušaje profašističkih elemenata i grupa da u isti koš stave našu čistu i nemjerljivu ljubav prema Crnoj Gori, njenim simbolima i istoriji, sa svojom velikosrpskom i pročetničkom politikom prema svemu što nosi prefiks-crnogorski, saopštili su danas iz te partije.

Kako ističu, njihov slogan „jedna država“ nosi poruku da drugu nemaju, da drugu neće, je je ova dovoljna za sve oni koji je vole i koji joj pripadaju, bili oni, u nacionalnom smislu Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati ili Albanci.

“Svima nama zajedno, Crna Gora je jedan jedini dom! Naš slogan „jedan grb i jedna zastava“ nosi naše opredjeljenje da je crveni barjak simbol naše pripadnosti toj i takvoj Crnoj Gori, a orao je oduvijek bio naša težnja za slobodom, koju ta ptica simbolizuje”, navode u PKS.

Dodaju da im je “jedan dom” svima Crna Gora, bila i ostala.

“Najljepša zemlja na svijetu i našem srcu najbliža! Kad fašisti, u svojoj srži, prozivaju druge za fašizam, onda je to samo pokušaj skrivanja vlastite nakardne, promašene, zaludne borbe za nešto što nikada biti neće. Tako i prevođenje ovih slogana na njemački, samo njima, u njihovom bolesnom mozgu, može značiti nešto. Samosvjesnim i slobodoumnim ljudima-ne”, naglašavaju.

Potpuno je, kažu, jasno da PKS, sa svojim članstvom svih vjera, velikom energijom i patriotizmom, počinje mnogima da smeta.

“Pa, milo nam je zbog toga! A svu vašu mržnju, koje je izazvao jedan fantastični spot, što je u domenu sumraka mozga (!), pobijedićemo našom ljubavlju! Jer crveni barjak, sa zlatnim orlom, koji nosi Ilija u Nikšiću, Nemanja na Cetinju i Fikret u Rožajama, naša je pobjeda nad silama mraka, koji se nadvio nad našom domovinom”, poručuju iz PKS.

4 KOMENTARI

 1. U Crnoj Gori ogromna većina zna da je postojao jedan jedini antifašistički pokret, a da su svi ostali sarađivali s okupatorom na ovaj ili onaj način.
  Crnogorski ustanak 1941. godine upozorio je čovječanstvo kojim putem treba da se kreće.
  Ne može biti u Crnoj Gori izjednačavanja žrtava i dzelata. Nema revizija toka ni ishoda Drugog Svjetskog rata.

  Danas, Crna Gora dobro zna kolika je bila cijena boravka fažizma na njenoj teritoriji.
  Danas Crna Gora nije ni vjerska, ni nacionalna država, a to neće ni postati. Vjerovanje u ljude je potrebno i poželjno, a vjerovanje u boga i božje izaslanike je privatna stvar svakog pojedinca.
  Integracije u NATO i u Evropsku Uniju su naš imperativ. To je svima jasno, pa čak i najradikalnijim političkim grupacijama, što je veliki garant naše stabinosti i progresa i nezamjenljivi spoljnopolitički, ali i ukupni interes Crne Gore kao i odgovor petoj koloni.
  Sa obnovljenom nezavisnošču, sa ravnopravnim mjestom u vodećem političkim i bezbjedonosnom savezu današnja Crna Gora je uhvatila korak sa najnaprednijim društvima dvadesetprvog vijeka.
  U Crnoj Gori svi narodi koji je prihvataju kao svoju otadžbinu imaju dovoljno mjesta, pa bilo to da su Crnogorci, Srbi, Albanci, Muslimani, Bošnjaci, Hrvati i svi drugi i dok je tako ona će biti njihov i otac i majka.
  Danas Crna Gora zna tačno đe su joj granice. Ne želi ni skim da se ćera. Ne stoji nikom na putu, niti dopušta da njoj iko stoji na putu.
  Vječna je Crna Gora

 2. Bravo
  Odbiće budite sigurni milom ili silom
  Samo da se nikome ništa ne dogodi ali će ipak odstupit pa neka u svoju zemlju koja im je bliža zavode szrahovladu.
  Ovđe neće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]