Patriotsko komitski savez: Poslanici suverenističkog bloka da 2. decembra bojkotuju rad Parlamenta

0

Patriotsko komitski savez pozvao je sve poslanike suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore da 2. decembra bojkotuju rad Parlamenta i da svojim neprisustvom i glasom ne daju legitimitet novoj Vladi.

Jer, u suprotnom, građani neće razumjeti njihovo “uzdržano” ili “protiv”, a “da” bi bilo isuviše licemjerno za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori, ne samo tri mjeseca nakon izbora, već više od godinu, saopšteno je iz Patriotsko komitskog saveza.

“Nemate šta dokazivati ni Evropi ni svijetu; ako je šta dobro koaliciona vlast uradila u proteklih 14 godina, uradila je na pitanju uključivanja predstavnika drugih naroda u strukture vlasti, pa i u sredinama gdje vladajućoj partiji objektivno i nije trebala šira politička podrška. Takođe, po pitanju odnosa prema svijetu, obaveza Crne Gore, učestvovanja u svim regionalnim, evropskim i svjetskim organizacijama i institucijama koje, bar u imenu, sadržavaju borbu za univerzalna ljudska prava”, dodaju u saopštenju.

Ta ista družina, navode,  mučki ćuti sve vrijeme udara na crnogorsko nacionalno biće po svim osnovama; nijedan evropski zvaničnik se osvrnuo nije na otvoreno miješanje crkvenih vlasti u parlamentarne izbore niti na pritisak i finansiranje stranih država u predizbornu kampanju u našoj državi.

“Ćute i sada, kada mandatar, kojeg je birala Srpska pravoslavna crkva, bira svoju “apostolsku” Vladu, u kojoj četiri ključna nacionalna resora spaja u jedan, na čijem čelu dolazi žena koja sebe naziva “četnikom”, a nas Crnogorce “Milogorcima, Montenegrinima”, vrijeđajući naša nacionalna osjećanja. Ćute i na sastav te nove Vlade, u kojoj su dominantno rođaci i kumovi mandatara “apostola”, a kojima je jedina zajednička karakteristika svetosavska podobnost, čime se ruše najvrijednija načela države Crne Gore o njenoj multikulturalnosti i multikonfesionalnosti”, smatraju u Patriotsko komitsom savezu.

Ističu da svi suverenistički poslanici moraju biti svjesni težine ovog trenutka kao i činjenice da su ih birali građani svojom voljom i izborom.

“Ukoliko se oglušite o ovaj poziv, i ipak glasate za ovaj sastav Vlade, pazite da to bude tokom himne, koju oni bojkotuju, a Vi tolerišete, i molimo Vas, ne idite ponovo “među narod” da objašnjavate Crnogorcima svih vjera i nacija-neodbranjivo. Jer je nama dosta vaših loših izbora”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]