Patriotsko komitski savez: Upozorili smo ambasade na pripremu demografskog inžinjeringa u Crnoj Gori

0

Patriotsko komitski savez je još 31.marta uputio dopis ambasadama SAD, Velike Britanije, Njemačke, Evropske unije, Republika Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije o ogromnoj opasnosti koja prijeti Crnoj Gori od strane nove vlasti, u vidu planiranog demografskog inžinjeringa, nakon kojeg bi Crnogorci, kao domicilni narod, bili manjina u vlastitoj državi, saopšteno je iz te partije.

“Uradili smo to, kao najmlađa partija u Crnoj Gori, koja baštini ljubav prema domovini i istinskim vrijednostima Crne Gore, a to je njen građanski karakter i multietničnost, kao partija koja se zalaže za demokratske vrijednosti, kao što su ograničavanje mandata predsjednika države i vlade na dva, za ograničavanje poslaničkog i odborničnog na četiri godine, kao partija koja se zalaže da dijaspora ima svoj mandat u Skupštini domovine, za rehabilitaciju boraca za suverenost iz 1918. godine, za antifašizam i nacionalno pomirenje”, navode u saopštenju.

Dodaju da su upozorili predstavnike ambasada da, ovakvom namjerom vlasti, Crnoj Gori, kao građanskoj i multietničkoj državi, prijeti propast, ukoliko se realizuju planovi o izmeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, koja definiše šta se smatra zakonitim i neprekidnim boravkom za sticanje crnogorskog državljanstva, te izmjenama Zakona o registru prebivališta i boravišta.

 

“U su pismu istakli:  Crnoj Gori, sa ovom antidemokratskom vlašću, koja ne priznaje crnogorsku naciju, jezik i crkvu, koja negira antifašizam i preko Srpske pravoslavne crkve želi da rehabilituje fašistički četnički pokret iz Drugog svjetskog rata, sa vlašću koja slavi ratne zločince Ratka Mladića, Radovana Karadžića i ostale, sa vlašću koja ne priznaje genocid u Srebrenici, sa vlašću koja je cunami za sve crnogorsko i multietničko-našoj državi prijeti propast, jer joj je ugrožen nacionalni, ekonomski i biološki opstanak”, navode u iz PKSCG.

Ovim planiranim izmjenama u domenu sticanja crnogorskog državljanstva, dodaju, trajno ćemo dobiti ruske i srpske državljane, a izgubiti crnogorske iseljenike i nikada više Crna Gora neće biti država i crnogorskog naroda.

“Svako drastično povećanje broja državljana u maloj Crnoj Gori, u ovom slučaju ruskih i srpskih, mijenja njenu demografsku strukturu i uvodi strance u poziciju da odlučuju o našoj sudbini. Nakon nedjelju dana, sa žaljenjem konstatujemo, da odgovora nema, pa ćemo danas ponoviti sve ovo što smo u dopisu naveli. Pozivamo i ostale subjekte u Crnoj Gori da urade isto”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.