Patrolna aktivnost komunalnih policajaca za red i mir u gradu

3
Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Na osnovu novog zakona i nove organizacije koji je stupio na snagu, Komunalna policija predstavlja izvršnu službu lokalne samouprave i njena nova aktivnost je patrolna.

Gradom i širim reonom će ubuduće patrolirati komunalni policajci opremljeni sredstvima prinude, pendrecima i lisicama koja su obilježja svih policija.

To po riječima Zorana Vučinovića, načelnika kotorske Komunalne policije ni u kom slučaju ne znači prijetnju u smislu represivnih mjera već je to obilježje koje ima svaka izvršna služba u smislu policijskih ovlaštenja.

Komunalni policajci će samim  svojim prisustvom u mogućem remećenju komunalnog reda prije svega preventivno djelovati.

Građani treba da shvate patroliranje komunalnih policajaca kao vid unapređenja bezbijednosti i komunalnog reda u svim oblastima na dobrobit i korist svih, poručio je Vučinović.

Na pitanje Skala radija kada se očekuju patrole komunalne policije po gradu, Vučinović je odgovorio onda kada budu potpuno obučeni i opremljeni.

Komunalni policajci su što se tiče uniforme djelimično opremljeni, sad slijedi nabavka specijalističke opreme koja im je potrebna za rad.

Ulicama će patrolirati samo oni koji su po zakonu završili specijalističku obuku na Policijskoj akademiji u Danilovgradu jer se radi o novim ovlaštenjima koji nemaju suštinske veza sa prijašnjim poslom komunalne policije koji je bio više  inspekcijska kontrola, rekao je Vučinović.

3 KOMENTARI

  1. Видиш, неби човек ни реко да је он инспектор. Онако… уредан, лепо одевен… Оне из мог времена могла си да препознаш са пет километара. То им је била тактика. Да се их се сви плаше. Чим га видиш знаш које, а ови, опет иду у другу крајност, чим га видиш не знаш ко је. Тако изгледа да их има више.

  2. Pulicioti da vi se preporucim da ove godine na vrijeme ne dozvolite onima Risnjanima da pere oni krst u montanju a za inat nama sto smo za suzivot.

  3. Bar po tekstu-t bi se reklo? Svaka-druga “izlijeće informacija”-i na svim nivoima kazuje-“preventivno djeluje” na moždane:”…će patrolirati komunalni policajci(džandarmerija) “o p r e m lj e n i s r e d s t v i m a p r i n u d e,pendrecima (tzv. gumenim palicama) i l i s i c a m a(sidžirima)…koja su obilježja(karakteristike demokracke zemlje na “nemirnom Balkanu”? Kako bi da je -živ nekadašnji idol-naše l i p e reka po naški- Levorečki:”Niko ne sme da vas bije…”?
    Pozdrav iz sunačnog i mirnog Prčanja-uz zafalu “e me vrnuste u moje đetinstvo”-kada su neki slični prolazili Prčanjom-na biciklete isto s pendrecima i liscama-loveći “kunice”?

    I da se ne zaboravi-reče (na Portal Analitiku) izvjesni odgovorni činbenik iz opštine Podgorice-da na svaki pet/5)iljada relativno mirnih građana dodi po jedan(1) komunalac opmljen pendrekom i lisicama? Koliko će biti u Kotor tije “opremljenije”? Reče-da mu tako tamo piše u temu “zakonu”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].