Pauk plete mrežu svoju

4

Stevan Ranković

Stevan Ranković

U Kotoru u jeku turističke sezone specijalno vozilo “pauk” najčešće uklanja nepropisno parkirane automobile u dijelu Škaljara ispred samoposluge “Ela”, zatim preko puta gradske pijace, kod autobuskih stajališta, na mostu u Tabačini i ispred glavne pošte i tamošnjeg taksi stajališta.

Ova mjesta su prioritet u radu “pauka” na održavanju protoka saobraćaja, kazao je za Skala radio Stevan Ranković, šef preduzeća “Parking i garaže” sa sjedištem u Tivtu.

Za vozače koji nepropisno parkiraju vozila, kazne su podijeljene u dvije kategorije, i to u iznosu od 50 eura za one vozače koji se pojave u trenutku kada “pauk” tek podiže i još nije spustio vozilo na platformu.

Druga, takozvana puna kazna je 85 eura u slučaju kada “pauk” preuzme vozilo i deponuje ga na parkingu bivšeg URC “Slavija”.

Na naše pitanje ima li selektivnog odvoženja automobila, Ranković je odgovorio da ovo preduzeće nije adresa za odgovor, veće je to u isključivoj ingerenciji saobraćajne policije po čijem nalogu radi specijalno vozilo “pauk”.

4 KOMENTARI

  1. a sto bi s onim bmw-ima i mercedesima po trotaru na mostu kod lucke kapetanije,kad su navece gostovanja u maximusu?! a oni se ne smiju dirat inace ce lokalna vlast reci da je to udar drzavu Crnu Goru!

  2. Neka podižu i odnose nepropisno parkirana vozila bilo gdje da su parkirana i sa taxi stajališta, s čim se i ja slažem, ali se ne slažem što ta stajališta nisu vidno obilježena.Obilježena jesu, ali je boja i oznaka taxi izblijeđela i ko slabije vidi može mu se činit da je na normalnom parking mjestu, ako baš ne zagleda đe je parkirao auto.Druga stvar vozači taxija se parkiraju van svojeg mjesta svuđe, često i na samom putu kod kuće Lipovca jer je hladovina , a ja ne viđeh i ne čuh dosad da je pauk ijednog odnio.Toliko o neselektivnom odnošenju vozila, to su priče za malu đecu.Ni saobraćajna policija ne vrši dužnost kako treba što se parkiranja tiče.Ujutro se od kamiona za snabdijevanje ELA marketa u Škaljarima ne može proći, parkiraju se tako da zauzmu bukvalno cijeli put, vozači malih auta se moraju provukovat kroz iglene uši da bi prošli, a ako nešto kažeš kamiondžijama oće junaci da se svađaju i biju.E đe je tu policija…sumnjam da ne znaju za problem, ali ne mare, baš ih briga.U jednom segmentu su jako ažurni a u drugom čini svak kako mu volja i vlada divlji zakon jačeg…zaključak donesite sami…

  3. neka malo prosetaju i do ele u dobrotu istina nosili su jedno vrijeme ali ih odavno nema nekada se napravi takav zastoj sa obadvije strane a sve zato sto su auta nepropisno parkirana upravo kod ele a jos i znak postoji za zabranjeno parkiranje takodje i ispod kafe bara venecija i rotora od djir taxija se nemoze prolaziti

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].