Pauza u skupštini: Čeka se odluka DIK-a

0

Skupština Crne Gore počela je, umjesto u podne u 16 sati, posljednju ovogodišnju sjednicu sa pet tačaka dnevnog reda, a očekuje se da će poslanici raspravljati i o zakonima koje je predložila Vlada.

Na sjednici nije bilo poslanika opozicije, a nakon prozivanja, predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić konstatovao je da ima kvoruma za rad.

Poslanik koalicije “Crno na bijelo” Filip Adžić, kako je ranije najavio, podnio je ostavku na mjesto poslanika, što je predsjednik Skupštine konstatovao.

U toku je pauza u radu Skupštine dok se Državna izborna komisija ne izjasni o upražnjenom poslaničkom mjestu i na to mjesto ne naimenuje novog sa liste “Crno na bijelo”.

Bečić je pojasnio da je poslanica Demokratskog fronta, Maja Vukićević, tražila da prisustvuje sjednici na daljinu, što joj, kako je pojasnio, omogućuje Poslovnik.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je na početku sjednice da niko neće blokirati rad Skupštine i zatražio da se prozivkom utvrdi kvorum.

“Ko god pokuša da blokira ovaj dom, imaće žestok odgovor sa naše strane. Sada ćete vidjeti kako država rješava problem opstrukcije za samo 15 minuta”, naveo je Bogdanović u obraćanju.

Zahtjev za utvrdđivanje kvoruma potpisalo je deset poslanika.

Sjednica je trebalo da počne u 12 sati, ali je kasnila zbog sjednica skupštinskih tijela i različitog tumačenja Poslovnika, čijim je izmjenama omogućeno onlajn učešće u radu poslanicima koji su u samoizolaciji.

Dnevni red

Poslanici će se izjasniti o predloženim odlukama o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i izmjenama Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o izmjeni Zakona o radu.

Poslanici će raspravljati o predlozima finansijskih i planova rada za 2021. godinu nezavisnih regulatornih tijela – agencija za elektronske medije, za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, za nadzor osiguranja i Komisije za tržište kapitala.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

Poslanici bi trebalo da se izjasne o kandidatima za vrhovnog državnog tužioca Lidiji Vukčević i Danijeli Marković.

Za izbor na tu funkciju potrebna je dvotrećinska podrška u prvom ili tropetinska podrška poslanika u drugom krugu glasanja.

RTCG

Policija pojačala aktivnosti na obezbjeđenju Skupštine i očuvanju javnog reda i mira

Skupština nema kvorum, patriote se vratile ispred parlamenta

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]